Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Με την “Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου” ΦΕΚ 240, Ξεπούλησαν την Ελλάδα!


Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτούν οι τοκογλύφοι.
 
 

«Δεν εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο, λόγω εθνικής κυριαρχίας», γράφει η δανειακή σύμβαση.
Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες».

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".


Πάνω από 30.000 υπογραφές για την κατάργηση των μνημονίων από το ΚΚΕ


Ιστοσελίδα του ΚΚΕ συγκεντρώνει υπογραφές με στόχο τα μνημόνια και την κατάργησή τους. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος (Pic)
news247Δεκέμβριος 14 2012 17:33
''Ξεπέρασαν τις 30.000 οι υπογραφές στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr, που διεκδικούν την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και απαιτούν να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ'' αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, τονίζεται ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως υπογράφουν ''εργαζόμενοι, νέοι, επαγγελματοβιοτέχνες και επιστήμονες που δεν ταυτίζονται σε όλα πολιτικά και ιδεολογικά με το ΚΚΕ''.
Επίσης, επισημαίνεται ότι η απαίτηση για την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης ''γίνεται διαρκώς πιο επίκαιρη καθώς η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ κλιμακώνεται με νέα βάρβαρα μέτρα και τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα και γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη της εργατικής λαϊκής συσπείρωσης για την απόκρουση και την ανατροπή της''.