Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΒΒΕ


Πλειοδοσία υποσχέσεων στο μεγάλο κεφάλαιο με το λαό στο καναβάτσο
 
 
MotionTeam
Για την ικανότητά τους να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τα προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου στην εποχή της ανάκαμψης «ξιφούλκησαν» ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χτες στη συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας. Αμφότεροι τάχτηκαν υπέρ του «εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου», δεσμεύτηκαν για άμεση παρουσίαση «εθνικών σχεδίων» για την ανάπτυξη και κάλεσαν τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν να προσβλέπουν σε κέρδη με δεδομένες τις αντιλαϊκές και φιλοεπιχειρηματικές τους παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα, υπέδειξαν στους εργαζόμενους να στρατευτούν στους στόχους του κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να τους τάζει «δίκαιη μοιρασιά του πλούτου που θα παραχθεί» και τον πρόεδρο της ΝΔ «μερίδιο στα κέρδη της ανάπτυξης»!
 
Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, κομπάζοντας ότι αυτές είναι που ωθούν την οικονομία σε έξοδο απ' την κρίση.
Σαν τέτοιες παρουσίασε:

Οι Γύπες του Κέρδους




Οι Γύπες του Κέρδους

 

 
Καθώς ζούμε στην εποχή της θριαμβολογίας των αγορών, (δεν έχουμε παρά να ακούσουμε και να διαβάσουμε Άρη Πορτοσάλτε, Μπάμπη Σκάις Παπαδημητρίου, Πάσχο Μανδραβέλη, Κωνσταντίνο Μπογδάνο ή την κυρία Σώτη για να καταλάβουμε τι σημαίνει φανατισμένη πίστη στις αγορές) και στην ένδεια και στην κενότητα του δημόσιου διαλόγου, οδηγούμαστε στο να εξοβελίσουμε από την ζωή μας την ηθική. 

Πόσο αλήθεια τιμολογεί η «αγορά» την ανθρώπινη ζωή;

Είναι διατεθειμένη η «αγορά» να κοστολογήσει και να πουλήσει αυτό το προϊόν;
Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ανησυχητικά για την δημόσια ζωή ερωτήματα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε την λογική των αγορών.

ΚΚ Βενεζουέλας: Πρωτοβουλία «για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας...για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης»



Με διαδηλώσεις στήριξης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και επίσης συγκεντρώσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει τις βίαιες ενέργειες, κύλησε και η χτεσινή μέρα στην Βενεζουέλα.
Στο Καράκας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας για μια «μεγάλη πορεία για την ειρήνη και την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης» που έχει προτείνει ο Πρόεδρος. Με δικό του μπλοκ ενάντια στην αντίδραση και τον συμβιβασμό συμμετείχε το ΚΚ Βενεζουέλας.

Βαθύτερη εμπλοκή και κοροϊδία


«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να διασφαλίζει πρώτα τις ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς από τη διάσκεψη της Ρόδου. Ο υπ. Εξωτερικών συμπλήρωσε την παραπάνω δήλωση αναφερόμενος στη Συρία και λέγοντας ότι εκεί έκαναν επεμβάσεις «ορισμένες χώρες της Δύσης...». Μάλιστα, παρατήρησε ότι «δεν πρέπει στο μέλλον να επιτρέψουμε εξωγενείς παράγοντες να επεμβαίνουν στην περιοχή μας και να την κάνουν το δοκιμαστήριο ιδεών και πολέμων». Πρόκειται για παρεμβάσεις - μνημεία υποκρισίας. Εγιναν από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, πρωτοστατώντας στην αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης στηρίζει με τα μπούνια την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διεκδικώντας μάλιστα ενεργότερο ρόλο στη ΝΑΤΟική δράση. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο μιας διάσκεψης, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων κράτη της ΕΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Δηλαδή, δυνάμεις που έχουν σοβαρή ευθύνη για τον κύκλο αίματος και προσφυγιάς που έχει ανοίξει στην ανατολική Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι όση συστολή λείπει από την κυβέρνηση στην υλοποίηση της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνες αντιθέσεις και σχεδιασμούς, άλλη τόση της λείπει και όταν προπαγανδίζει το ...«θεάρεστο» έργο της.