Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Πολυεργαλείο το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID για να λυμαίνονται προσωπικά δεδομένα σε βάρος του λαού

 

  Πηγή: Associated Press

 

Ορθάνοιχτο αφήνει το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID όπως και των δεδομένων τους και για άλλους σκοπούς, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον κίνδυνο γενικευμένης συλλογής, επεξεργασίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και για τη διαμόρφωση ενός δαιδαλώδους δικτύου οργάνων της ΕΕ, κυβερνήσεων, φορέων και επιχειρήσεων που θα τα λυμαίνονται.

Ο αρμόδιος επίτροπος Didier Reynders, απαντώντας στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου, ομολογεί ότι «τα κράτη-μέλη μπορούν να χρησιμοποιούν τα πιστοποιητικά για πρόσθετους σκοπούς, εφόσον παρέχεται νομική βάση για τον σκοπό αυτό στο Εθνικό τους Δίκαιο».

Στην απάντησή του επικαλείται μάλιστα ως δήθεν εγγύηση για την περαιτέρω χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού τον Γενικό Κανονισμό της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όταν στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος κανονισμός νομιμοποιεί τη γενικευμένη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, με την πρόβλεψη σειράς νόμιμων λόγων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, με την έκταση και το εύρος των εξαιρέσεων που προβλέπει. Με βάση τον Κανονισμό άλλωστε ακόμη και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τα δεδομένα υγείας και άλλα, μπορούν να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας με την επίκληση λόγων που αφορούν το «δημόσιο συμφέρον» και τη «δημόσια υγεία».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Τραγικά τα αδιέξοδα από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία

 

  Πηγή: Associated Press

 

Παρά τις προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση της ΝΔ και με τα νέα -μια από τα ίδια- μέτρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΜ και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας στα ίδια τραγικά αδιέξοδα, τονίζει με νέα ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις ιδιωτικές κλινικές που θησαυρίζουν και να προβάλλει ως πανάκεια τον αναγκαίο εμβολιασμό, ενώ δεν θωρακίζει τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, μειώνοντας και το 2022 περαιτέρω την κρατική χρηματοδότηση με περικοπές 279 εκ. ευρώ, αφήνοντας απογυμνωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας και προχωρώντας στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Με τα νέα μέτρα όπως οι μάσκες αυξημένης προστασίας μετακυλίει το κόστος για την πρόληψη στο λαό και τους εργαζόμενους που πληρώνουν αδρά και για τα τεστ, ενώ με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης επιχειρεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη και να θέσει ως βολικό αντίπαλο τους ανεμβολίαστους.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Χώρος πρασίνου και μνήμης να γίνει η πλατεία Ελευθερίας

 

 

Την παράταση της παραχώρησης της πλατείας Ελευθερίας για ελεγχόμενη στάθμευση σε ιδιωτική εταιρεία αποφάσισε η διοίκηση Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη συμφωνία των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να χαρατσώνει τους δημότες για κέρδος της εταιρείας.

Το γεγονός καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «οι "διαβεβαιώσεις" της διοίκησης Ζέρβα περί "προσωρινότητας", θυμίζουν το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού", εξασφαλίζουν πρόσθετα κέρδη για την ιδιωτική εταιρεία ενώ ξεμακραίνει την προοπτική "απελευθέρωσης" της πλατείας υπέρ των δημοτών (εξέλιξη ανάλογη με την παραχώρηση της ΔΕΘ στους μεγαλοεπιχειρηματίες σε συμφωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα, Μπουτάρη - Ζέρβα)».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί: «Καμία παραχώρηση σε ιδιώτες και σε πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, άμεση έναρξη εργασιών για τη διαμόρφωση σε χώρο πράσινου και μνήμης. Άμεση κατάργηση της σύμβασης ελεγχόμενης στάθμευσης με την ιδιωτική εταιρεία που πληρώνουν με τεράστια χαράτσια οι δημότες». 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης. 

902gr

Η σφαγή στο Ρομπόσκι: Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια και ακόμα αναζητείται δικαιοσύνη


KCK: «Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή μέχρι να βρεθούν και να δικαστούν οι εγκληματίες»

Δέκα χρόνια από τη βραδιά της σφαγής στο Ρομπόσκι συμπληρώνονται σήμερα. Ηταν τότε  που ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε μια περιοχή κοντά στο χωριό Ρομπόσκι, σκοτώνοντας 34 πολίτες, από τους οποίους οι 18 ήταν ανήλικοι.

«Στην Τουρκία, υπάρχει μια παράδοση που επιτρέπει στο κράτος να σκοτώνει χωρίς τιμωρία», δήλωσε ο Τάνζου Γκιουντουζάιπ  (Tanju Gündüzalp), εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για Ρομπόσκι», και πρόσθεσε: «Χωρίς δικαιοσύνη για το Ρομπόσκι σημαίνει ανυπαρξία δικαιοσύνης για την Τουρκία».

Το απόγευμα της 28 Δεκέμβρη 2011, μια ομάδα 38 χωρικών με 50 μουλάρια φορτωμένα με τρόφιμα και καύσιμα, μπήκαν στο δρόμο της επιστροφής για το Ρομπόσκι, από τα παραμεθόρια χωριά του Ιράκ, στα τουρκοϊρακινά σύνορα, στην επαρχία Σιρνάκ. Εκείνη η Τετάρτη  ξεκίνησε σαν άλλη μια συνηθισμένη μέρα.


Αμερικανικό Predator drone.

Σήμερα η Τουρκία κατασκευάζει δικά της

μη επανδρωμένα αεροσκάφη,

τα ANKA-S, με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια των συμφωνιών για ανταλλαγή πληροφοριών με την Τουρκία (από τον Νοέμβρη του 2007), ένα αμερικάνικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ένα Predator drone, ανιχνεύει και παρακολουθεί την κίνηση της ομάδας των χωρικών, για πέντε ώρες. Οι Αμερικάνοι ενημερώνουν την τουρκική στρατιωτική διοίκηση της περιοχής, σημειώνοντας ότι πρόκειται, πιθανά, για διέλευση ύποπτης ομάδας Κούρδων ένοπλων μαχητών του PKK.

Ωριμότητα

 

Με ανησυχία και αμηχανία καταγράφεται στον αστικό Τύπο το φούντωμα των κρουσμάτων στη χώρα μας. Η όποια «κριτική» περιορίζεται βέβαια στο αν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχαν παρθεί μερικές μέρες νωρίτερα. Λες και η ανάσχεση της πανδημίας και η προστασία του λαού θα κριθούν από το αν τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα ή στις 2 το πρωί, αν ο κόσμος θα κάθεται όρθιος ή όχι, την ώρα που στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται ο κακός χαμός και ο ιός κυκλοφορεί ελεύθερα με τα πρωτόκολλα κράτους κι εργοδοσίας. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι βολική για την κυβέρνηση, επειδή αφήνει απέξω τις εγκληματικές ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κυρίως για το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού εκεί που πραγματικά υπάρχει και αναπαράγεται το πρόβλημα. Εξάλλου, τι θα μπορούσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, που 'χει τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση του συστήματος Υγείας και που στηρίζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης; Κατά τ' άλλα, έχουν το θράσος ορισμένοι να γράφουν ότι «η ατομική ευθύνη είναι το μέτρο ωρίμανσης ενός λαού, που οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων». Δηλαδή, ωριμότητα είναι η αποδοχή της εγκληματικής πολιτικής και ο συμβιβασμός με τα χιλιάδες κρούσματα και τους θανάτους. `Η αλλιώς, «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»! Ο λαός δεν πρέπει να τους αφήσει να τον προκαλούν με τέτοιες γελοιότητες. Δείγμα ωριμότητας και συνεπής στάση υπεράσπισης της υγείας και της ζωής του είναι να επιβάλει αυτός με την πάλη του ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, βάζοντας στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους που οδήγησαν σ' αυτό το χάλι.

«Ποδαρικό» με νέες ανατιμήσεις που καίνε το λαϊκό εισόδημα

 


 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022
 
Εκρηκτικό κοκτέιλ χαρατσιών και ανατιμήσεων
 
 

EUROKINISSI

Εκρηκτικό κοκτέιλ ανατιμήσεων, που διαπερνά κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δημιουργείται από τις αρχές του 2022. Εκτός από την αύξηση στην Ενέργεια, τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, ένα νέο χαράτσι περιμένει εκατομμύρια οδηγούς που θα κινηθούν στους εθνικούς οδικούς άξονες από την 1.1.2022. Και αυτό γιατί από τη νέα χρονιά αυξάνονται οι τιμές των διοδίων σε όλη τη χώρα «στο ύψος του πληθωρισμού», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές συμβάσεις διαχείρισης.

Οι αυξήσεις θα επιβληθούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκέμβρη προς Σάββατο 1 Γενάρη.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το κόστος της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη αυξάνεται κατά 0,70 ευρώ

- Το κόστος για Αθήνα - Πάτρα κατά 0,30 ευρώ

- Το κόστος για Αθήνα - Τρίκαλα κατά 0,35 ευρώ

- Το κόστος για Αθήνα - Ιωάννινα κατά 0,80 ευρώ

- Το κόστος της διέλευσης της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου κατά 0,20 ευρώ.

Σαν ... «συναχάκι»

 

  Πηγή: Eurokinissi 
 

 «Ο λόγος είναι ότι με τον τεράστιο όγκο των νέων κρουσμάτων που έχουμε και που αναμένουμε με την "Ομικρον", ένα από τα πράγματα που θέλουμε να προσέχουμε είναι ότι δεν έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους έξω. Εάν είστε ασυμπτωματικοί και έχετε μολυνθεί, θέλουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στις δουλειές τους, ειδικά εκείνους με βασικές θέσεις εργασίας».

Με τον κυνικό αυτό τρόπο ο Αντ. Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι οι ασυμπτωματικοί ή ήπια νοσούντες από COVID εργαζόμενοι θα επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά από πέντε μέρες καραντίνας, αντί για δέκα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. Το ίδιο μέτρο υιοθέτησε και στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, μεταθέτοντας στους ασθενείς (!) την ευθύνη της αυτοδιάγνωσης, αλλά και μιας σοβαρής υποτροπής, αφού δεν θα έχουν αναρρώσει πλήρως.