Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κρεμάλα



Κρεμάλα


Γράφει ο Σφυροδρέπανος // Στο Ατέχνως
Η είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας. Ενώ κάποιοι ονειροπολούν/με τη στιγμή που θα κρεμάσουμε τον τελευταίο καπιταλιστή με το σχοινί που θα μας πουλήσει (ή με τα σωθικά του τελευταίου γραφειοκράτη, κατά μια πιο γκροτέσκα εκδοχή), στη Λάρισα ένας πρόσφυγας ασιατικής καταγωγής έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς κρεμάστηκε από ένα δέντρο, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φημολογείται ότι είχε φτάσει στα όρια της απελπισίας, γιατί είχε μείνει πέντε μέρες νηστικός και κανείς δεν του είχε δώσει κάτι να φάει.

Μπορεί εδώ να μην κρεμάστηκε κάποιος Ιούδας, ωστόσο υπάρχει μια γεύση προδοσίας για όλους εμάς, προς τα ταξικά μας αδέρφια, γιατί όσα κι αν δώσαμε από το υστέρημά μας, δεν καταφέραμε να στηρίξουμε επαρκώς της γης τους κολασμένους και τους αφήσαμε ξεκρέμαστους, για να τους κρεμάσει το απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό σύστημα, που τους ξερίζωσε από τον τόπο τους και τους γάνωσε το μυαλό με τον δυτικό παράδεισο, τον “τόπο των ευκαιριών”. 

Να «θάψει» την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επιχειρεί το Ευρωκοινοβουλίο





ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΥΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να «θάψει» την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επιχειρεί το Ευρωκοινοβουλίο


Να «θάψει» την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για τις οφειλόμενες στην Ελλάδα πολεμικές επανορθώσεις από το γερμανικό κράτος για τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής επιχειρεί η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η αναφορά που είχε υποβληθεί στις 15-10-2014 και στηρίχθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, είχε χαρακτηριστεί αρχικά από την παραπάνω Επιτροπή «παραδεκτή».
Τώρα, η Επιτροπή αυτή εισάγει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής της, την επόμενη Πέμπτη 2 Ιούνη, με την πρόταση να κλείσει, χωρίς καμία έρευνα, επικαλούμενη σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «το ζήτημα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ». 

Είχε προηγηθεί η ίδια απαράδεκτη και προκλητική απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνγκερ, το Μάρτη του 2015 στην, από 18-2-2015, σχετική επιστολή σ’ αυτόν της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Πνεύμα αφορολόγητον και ηθική off shore…


Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko




  «Πνεύμα και ηθική», που θα ‘λεγε και ο αξέχαστος Βασίλης Αυλωνίτης. Τουτέστιν και «λίστα Λαγκάρντ» έχουμε, και «Panama papers» έχουμε, και τώρα και ελευθέρας ως προς την συμμετοχή βουλευτών, υπουργών και κρατικών αξιωματούχων σε «οff shore» εταιρείες, έχουμε… 
   
 Το φρόντισε – και αυτό – η «αριστερή» κυβέρνηση σε μια από τις παραγράφους των 7.500 χιλιάδων σελίδων του πολυνομοσχεδίου της. Κι από δω και πέρα είναι που ξεκινάει το νέο γαϊτανάκι της υποκρισίας.

  Η μεν κυβέρνηση εμφανίζεται να δηλώνει ότι η ρύθμιση αφορά «συνεργάσιμους» (χα!) φορολογικούς παραδείσους και ότι συνιστά ευθυγράμμιση με τα παγκοσμίως καπιταλιστικώς κείμενα. Αλλά γιατί πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τα καπιταλιστικώς κείμενα; Για δυο λόγους: Πρώτον, διότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να κουρδίσει τα νταούλια του για να χορέψει τις αγορές…  πεντοζάλι. Δεύτερον, διότι – κατά την κυβερνητική ανακοίνωση – τούτη η ευθυγράμμιση διευκολύνει (χα! χα!) τους φορολογικούς ελέγχους!
   
 Η δε μνημονιακή αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα την ΝΔ – γνωστή και από την εποχή του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν» - κόπτεται μη και ο ΣΥΡΙΖΑ της στερήσει το προβάδισμα που κατέχει στον τομέα του «παπασταύρειου… ηθικού πλεονεκτήματος».
   
  Υπάρχει, φυσικά, και μια μερίδα του Τύπου που ξέρει καλά πως μπορούν να μπαινοβγαίνουν «τούβλα» εντός και εκτός των συνόρων, αλλά τι μυξοπαρθένα θα ήταν η καλόγρια που έγινε πόρνη, αν η πρώτη της δουλειά δεν ήταν να καταγγέλλει την ηγουμένισσα για τα στραβοπατήματά της…
   
 Κάπως έτσι δουλεύει, λοιπόν, το συστηματάκι. Παίζοντας παιχνίδι εντυπώσεων και με τις «off shore». Αφήνοντας ανοικτό παράθυρο – παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης – για πιθανή αποποινικοποίηση παλιότερων υποθέσεων. Και δουλεύοντας ψιλό γαζί μισθωτούς, άνεργους και συνταξιούχους, λες και όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της… ταξικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για να προστατευτούν τα δικά τους συμφέροντα. Λες και στις «off shore» βρίσκονται οι αποταμιεύσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων!