Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Και ανέμπνευστοι και προκλητικοί

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Εκτός από την ''ανοσία της αγέλης'', υιοθετεί και την ''ανοσία των κερδών'' των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία». 

Το απόσπασμα, που αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι από χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη σχετικά με την απόφαση μετατροπής του «Σισμανόγλειου» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid.

Αρχικά να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον κ. Σκουρλέτη, που ...αναγκάζεται να κλέψει το σύνθημα της αφίσας και της ανακοίνωσης, με την οποία το ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτές τις μέρες περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Βέβαια, στην πολιτική δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο σύνθημα του αρέσει. Πολιτικά, λοιπόν, κι εμείς θα σχολιάσουμε και θα παραθέσουμε κάποια παραδείγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και «ανοσία των κερδών»:

Επίθεση από φασιστικές ομάδες δέχθηκαν μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

 

«ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ»

 

Καταγγελία από την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

 

Tο πανό που προσπάθησαν να κατεβάσουν οι φασίστες 
Tο πανό που προσπάθησαν να κατεβάσουν οι φασίστες

 

Επίθεση από φασιστικές ομάδες δέχθηκαν μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιούσαν κατάληψη μετά από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με δίκαια αιτήματα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, για να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα όπως η Τράπεζα Θεμάτων και οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και γονείς και φοιτητές που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση, χτυπώντας στο κεφάλι δύο φοιτητές!

Ενα αποτρόπαιο κουβάρι...

 

Ενα πραγματικό κουβάρι, όπου διάφορες εκφράσεις του αποτρόπαιου φαινομένου της βίας κατά των γυναικών μπλέκονται με τα εξίσου αποκρουστικά «ήθη» γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών, ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες. Μια νέα γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τρεις άνδρες, ενώ συμμετείχε σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, για την υπόθεση έχουν ήδη αναγνωριστεί δύο άτομα, ενώ αναμένονταν τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί αν στην κοπέλα είχαν χορηγηθεί εν αγνοία της ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό στη συνέχεια να τη βιάσουν.

Το θέμα κυριάρχησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αναρτήσεις να κατονομάζουν άτομα που ανήκουν σε γνωστά επιχειρηματικά «τζάκια» ως άμεσα εμπλεκόμενα. Οι καταγγελίες δεν εξαντλήθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά επεκτάθηκαν και στην ύπαρξη και λειτουργία εγκληματικών κυκλωμάτων, με την Εισαγγελία να έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί και το αδίκημα της μαστροπείας. Την ίδια στιγμή, πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους μπροστά στο ενδεχόμενο συγκάλυψης και επισημαίνουν πως τα πρόσωπα που κατονομάζονται ως εμπλεκόμενα έχουν ισχυρές οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις.

ΝΕΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ - ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Και του πουλιού το γάλα στους ομίλους, για τον λαό ακρίβεια και νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις

 

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
 
«Ματώνει» ο λαός για να βγουν τα πακέτα στήριξης στους ομίλους
 
 

Eurokinissi

Φοροαπαλλαγές, κρατικές ενισχύσεις και επιδότηση του εργασιακού «κόστους» για τζάμπα εργαζόμενους προβλέπει ένας ακόμα «αναπτυξιακός νόμος», που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, κι ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι «ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα» για τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που έρχονται το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν τις «πράσινες» και ψηφιακές μπίζνες τους.

Την ίδια ώρα, ο λαός καλείται να πληρώσει την καπιταλιστική ανάπτυξη με νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στα «προαπαιτούμενα» του Ταμείου Ανάκαμψης και στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, με την ακρίβεια που ξετινάζει το λαϊκό εισόδημα κι ενώ η κυβέρνηση ήδη κάνει «προετοιμασία εδάφους» για τη «δημοσιονομική προσαρμογή» που είναι μπροστά, τον «λογαριασμό» των μέτρων στήριξης στο κεφάλαιο που θα σταλεί και πάλι στα λαϊκά στρώματα.

Το «χρήμα με ουρά» στο κεφάλαιο...

Σε ό,τι αφορά τον «αναπτυξιακό νόμο», οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν μεταξύ άλλων:

Καμία αναφορά για την χώρα που νικάει τον κορονοϊό… Γιατί;

 


Το έγκλημα της Κούβας είναι ότι επέλεξε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κηφήνες και καπιταλιστές και χωρίς την ιμπεριαλιστική ανάμειξη – επέμβαση, για την καθυπόταξη του λαού της και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο.

Στα μεγάλα καπιταλιστικά κέντρα και χώρες ο κορονοϊός συνεχίζει να «δείχνει τα δόντια» του, με τα δημόσια συστήματα υγείας να βρίσκονται στα όριά τους, εξαιτίας της απαξίωσής τους από τις πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου.

Η εμπορευματοποιημένη υγεία δεν «διευθύνεται», δεν σχεδιάζεται με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών -λαϊκών  αναγκών, αλλά είναι ενταγμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και των αντοχών της οικονομίας, αφού πρωτεύει η χρηματοδότηση του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να διαιωνίζονται τα κέρδη τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται η «επέλαση» του κορονοϊού που συνεχώς μεταλλάσσεται, με τους λαούς να νοσούν κατά χιλιάδες καθημερινά και χιλιάδες άλλοι να πεθαίνουν.

Η βδομάδα που ... «κύλησε ομαλά»!


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Οι διαπιστώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι «όλα κύλησαν ομαλά» την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων προκαλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που ζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις των πρωτοκόλλων συγκάλυψης και διασποράς του ιού, αλλά και τις συνέπειες από την απουσία ενός ολοκληρωμένου, πλήρως αναπτυγμένου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η υπουργός πανηγυρίζει επειδή η επανέναρξη των σχολείων έγινε αφορμή να «πιαστούν» 31.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, που δεν θα γίνονταν αντιληπτά αν δεν υπήρχε ο υποχρεωτικός έλεγχος. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο ιός κυκλοφορεί ανενόχλητος στα σχολεία, ξεσκεπάζοντας τα ελλιπή υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και την επικινδυνότητα της «αυτοδιάγνωσης» και της ατομικής ευθύνης, που αποτελεί πανάκεια για την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας.