Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Στρώνουν το έδαφος για την επαγγελματική - ιδιωτική Ασφάλιση


Ημερίδα «διαφήμισής» τους οργάνωσαν χτες τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και πάλι στο ρόλο «λαγού» για τις νέες ανατροπές


Δεν πρόλαβε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να βγει ως «λαγός» της συνεχιζόμενης αντιασφαλιστικής επίθεσης και να προτείνει την ίδρυση «Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου» και, λίγες μέρες μετά, τρία από τα τέσσερα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) που ήδη λειτουργούν, καθώς δεν εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ και μετατράπηκαν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, διοργάνωσαν ημερίδα για να διαφημίσουν τα «καλά» της Επαγγελματικής Ασφάλισης που ουσιαστικά αποτελεί παραλλαγή της ιδιωτικής Ασφάλισης.

Στην ημερίδα, την οποία από κοινού διοργάνωσαν το Ταμείο Εργαζομένων στο Εμπόριο Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), το Ταμείο Εργαζόμενων στις Εταιρείες Πετρελαιοειδών (ΕΤΕΑΠΕΠ) και το Ταμείο Υπαλλήλων στις Φαρμακευτικές Εταιρείες (ΤΕΑΥΦΕ) περίσσεψαν οι σχετικοί διθύραμβοι, αποσιωπώντας σκόπιμα πως στους συνταξιούχους έχει πέσει «μαχαίρι» στις συντάξεις με περικοπές που ξεπερνούν και το 50%! Περίσσεψαν, επίσης, οι χορηγοί, που ήταν αποκλειστικά τράπεζες...

Αλλαγή κουλτούρας...





Μιλώντας προχτές σε ημερίδα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει «αλλαγή κουλτούρας ως προς την αντιμετώπιση της δυναμικής του σύγχρονου κόσμου», προσθέτοντας (σύμφωνα με την «Αυγή») ότι «το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων προσφέρεται γι' αυτή την αλλαγή και μπορεί να γίνει βασικός μοχλός για την αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας». Από εκεί το πήγε, από εκεί το έφερε, ο υφυπουργός το ξεφούρνισε το μυστικό: Τέρμα οι αγκυλώσεις απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τώρα ήρθε η ώρα για «αλλαγή κουλτούρας», γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάρει μπρος η οικονομία. Στην πραγματικότητα, «αποφθέγματα» όπως αυτό του Πιτσιόρλα στόχο έχουν να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις. Η ΔΕΗ ΑΕ είναι μια τέτοια περίπτωση, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια άλλη και ακολουθούν πολλές ακόμα. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολλά στην αντιπαράθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις πάνω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, για να εγκλωβίσει και να χειραγωγήσει το λαό, ο αρμόδιος υφυπουργός προαναγγέλλει τώρα «αλλαγή κουλτούρας». Μόνο που αυτήν την «αλλαγή» την έχει ήδη δει ο λαός, τόσο με τον Πιτσιόρλα, που ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ πριν γίνει υφυπουργός, όσο και με τις ιδιωτικοποιήσεις που πήγαν ένα βήμα πιο πέρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ΟΛΠ ΑΕ.

Βασιλική Μπελογιάννη, η Μάνα



Στην Αμαλιάδα, σε ηλικία πέντε χρονών - Ο Νίκος Μπελογιάννης 
Το πρωινό της Κυριακής, οι περαστικοί είδαν τ' αυτοκίνητο του Δήμου να τρέχει με ταχύτητα απ' την περιοχή του Γουδί, με κατεύθυνση την Κοκκινιά, όπου βρίσκεται το Τρίτο Νεκροταφείο.

Απ' τ' αυτοκίνητο σχηματιζόταν μια λεπτή γραμμή απ' το αίμα πούτρεχε.

Με φόβο σταμάταγαν οι άνθρωποι μπρος στο αιμάτινο σημάδι. Οι άντρες βγάζαν τα καπέλλα τους κι' οι γυναίκες σταυροκοπιόνταν μουρμουρίζοντας προσευχές.

Τα αιμάτινα αυτά σημάδια μαρτύραγαν κάποιο φρέσκο έγκλημα.

Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε γκαγκστερικά, κλέφτικα. Οι δολοφόνοι δεν αρκέστηκαν στο χάσιμο αυτής της ζωής. Χωρίς συμπόνια φέρνονταν και στα συγγενικά των θυμάτων πρόσωπα.

Στις οικογένειες των εκτελεσμένων δεν επιτρεπόταν να κάνουν μνημόσυνα και θρησκευτικές λειτουργίες κι' ούτε να συμμετέχουν στις κηδείες.

Πριν ακόμα του πρωινού ραδιοφωνικού ανακοινωθέντος για το "Σήμερα το πρωί πριν ανατείλη ο ήλιος, στον καθιερωμένο των εκτελέσεων τόπο στο Γουδί, εκτελέστηκαν...", οι κάτοικοι της Ελληνικής πρωτεύουσας γνώριζαν κιόλας πως ο Νίκος Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί.