Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η καπιταλιστική ιδιοκτησία είναι τα ιερά και τα όσια του αστικού συντάγματος (VIDEO)





«Δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα των πολιτών σε μια ταξική κοινωνία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θέλοντας να καταδείξει ότι ακόμα και αν «στρογγυλευτούν» μερικά άρθρα του αστικού συντάγματος, αυτό θα προστατεύει τα «ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου γίνεται συζήτηση σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, σημείωσε πως το ΚΚΕ παλεύει να επιβάλει κάποιες θετικές τροποποιήσεις αν και δεν έχει 50 βουλευτές για να καταθέσει προτάσεις. «Αλλά δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό το Σύνταγμα είναι πολύ "ευρύχωρο" να χωρέσει από το μεγαλύτερο αυταρχισμό μέχρι το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού», πρόσθεσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, «ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορών ή του στολίσματος στην πρόταση», θέλουν σταθερές κυβερνήσεις και πολιτική σταθερότητα. «Εμείς λέμε στο λαό, την πολιτική σταθερότητα να φοβάται», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «ο λαός με την πάλη του πρέπει να επιβάλει ρωγμές και να έχει ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα, αν θέλει να αποσπά κάποιες παραχωρήσεις, να εμποδίζει τα χειρότερα, αν θέλει να προχωρήσει προς τα μπρος εφόσον το αποφασίσει».

Επιπλέον, στην τοποθέτησή της στηλίτευσε την πρακτική της ΝΔ που προσπαθεί να αποδώσει κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλαδή, τι θέλετε να πείτε, ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μια αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί εμφορείται από τους ταξικούς αγώνες της Γαλλίας, από το "Κεφάλαιο" (του Μαρξ); Ε, έλεος», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως κάνουν αντικομμουνισμό με προοπτική να τσακίσουν το κίνημα.

902gr

Την μοναδική φορά που οι ΗΠΑ έστειλαν στρατό ενάντια στους μπολσεβίκους έμαθαν τι σημαίνει επαναστάτης (Α’ Μέρος)






Από Panos στο Νοέ 14, 2018 Ατέχνως
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Παιδιά της εργατικής τάξης, εργάτες γης και αγρότες, στην πλειοψηφία τους από το Ντιτρόιτ επιστρατεύτηκαν και εκπαιδεύτηκαν άρον τον άρον για να πολεμήσουν ενάντια στους Γερμανούς στην λήξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου τον Ιούλιο του 1919.

Το μυστικό ήταν επτασφράγιστο. Ο στόχος των Ιμπεριαλιστών ήταν να πνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Την Επανάσταση του Λένιν.

Τα ερωτήματα τους έπνιγαν. Τι δουλειά έχουμε εμείς εδώ; Γιατί δεν τους αφήνουμε να λύσουν τα δικά τους προβλήματα όπως ξέρουν οι ίδιοι; Γιατί μας εξαπάτησαν;

Συμπάθησαν τον αγώνα των Bolos, όπως  λένε τους Μπολσεβίκους. Τα ερωτήματα έγιναν διαμαρτυρία που έφτασε μέχρι την εξέγερση ή την ανακωχή με τους Μπολσεβίκους χωρίς τους αξιωματικούς. Πολλοί άφησαν τα κόκαλά τους στην παγωμένη γη, στους -50 βαθμούς και στους βάλτους.

Αντιλαϊκές «εναλλακτικές»


  Πηγή: Eurokinissi

Το δρομολόγιο Βερολίνο - Παρίσι - Μπιλμπάο ακολούθησε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το «αφήγημα» της «προοδευτικής συμμαχίας» στην Ευρώπη, ανάμεσα σε σοσιαλδημοκράτες, «αριστερούς» και «Πράσινους», με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή σ' αυτήν τη «νέα», αλλά στην πραγματικότητα τόσο παλιά προσπάθεια ξεπλύματος της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και αναστήλωσης της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας.

Ο στόχος που προβάλλουν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, είναι να υπάρξει «ένας άλλος πολιτικός δρόμος για την Ευρώπη», που θα εκφραστεί με μια «εναλλακτική» τάχα πρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στο κυρίαρχο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», ώστε «να επιστρέψει η Ευρώπη στις ρίζες της» και να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς.

Προβάλλουν μάλιστα ως θεμελιακά συστατικά αυτής της «προγραμματικής συμφωνίας» την «αναδιανομή του πλούτου», τη «στήριξη των αδύναμων», την «κοινωνική συνοχή» και τη «συλλογική ευημερία», που βρίσκονται τάχα στο DNA των «ιδρυτικών αξιών» της ΕΕ και αμφισβητούνται σήμερα από τις «ακροδεξιές - νεοφιλελεύθερες» δυνάμεις.

Παραμύθια


Λίγες ώρες απ' όταν την Κυριακή, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι «ηγέτες» όλου του κόσμου έδιναν ένα σόου «φιλειρηνισμού» παρουσιάζοντας περίπου ότι όλα αυτά τάχα «ανήκουν στο παρελθόν», οι «διαπραγματεύσεις» για την αλλαγή του ιταλικού προϋπολογισμού έφερναν ξανά στην επιφάνεια τις πολύ μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, ο χρηματιστηριακός δείκτης «Dow Jones» σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες τον τελευταίο μήνα, η Σαουδική Αραβία μετά την άκαρπη σύνοδο του ΟΠΕΚ για την τιμή του πετρελαίου που κατρακυλάει περιόριζε μονομερώς την παραγωγή, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξέταζαν την επιβολή δασμών στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την ΕΕ, που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τη Γερμανία. Κοινώς, «όλοι εναντίον όλων», την ώρα που η πορεία προς την επόμενη καπιταλιστική κρίση θεωρείται λίγο - πολύ δεδομένη, σαρώνοντας στο διάβα της και τις απάτες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι εδώ και μεγαλώνουν πάνω στο έδαφος των αγιάτρευτων αντιφάσεων του καπιταλιστικού συστήματος, ενώ όπως δείχνει και η ίδια η Ιστορία, όταν οι καπιταλιστές δεν μπορούν να λύσουν αλλιώς τις διαφορές τους και να ξαναβάλουν μπρος την καπιταλιστική «μηχανή», δεν διστάζουν να ρίξουν τους λαούς και στο ιμπεριαλιστικό μακελειό για τα συμφέροντά τους. Φρένο μπορούν να βάλουν μόνο οι λαοί με την πάλη τους και όχι οι όποιες προσωρινές συμφωνίες των καπιταλιστών, που κι αυτές είναι σε βάρος των λαών.