Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο «δημιουργικός» ιμπεριαλισμός...



Ο «δημιουργικός ρόλος» που - καθ' ομολογία αστικών επιτελείων σε Τουρκία και Ελλάδα - έχει αναλάβει η γερμανική κυβέρνηση για να προχωρήσουν τα σχέδια συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης υπό την εποπτεία ΕΕ - ΝΑΤΟ σε Αιγαίο και συνολικά τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι ενδεικτικός των ευρύτερων γεωπολιτικών επιδιώξεων της Γερμανίας. Δηλαδή να αναβαθμίσει τη θέση και το ρόλο της, αξιοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση και την προεδρία που αυτό το εξάμηνο ασκεί στην ΕΕ, αλλά και τα χρέη προέδρου που για λίγες μέρες ακόμα έχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η «μυστική συνάντηση» που είχαν στα μέσα του μήνα εκπρόσωποι από τα ΥΠΕΞ Γερμανίας - Τουρκίας - Ελλάδας δεν ήταν παρά απόδειξη της «κινητοποίησης» του Βερολίνου να αποκτήσει προβάδισμα σε «διευθετήσεις» που «ψήνονται» και θα έχουν καθοριστικό αντίκρισμα σε ευρύτερες γεωπολιτικές ισορροπίες - απόδειξη βεβαίως και του ότι στο παρασκήνιο οι ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις «τρέχουν». Την Τρίτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την (ευρωπαϊκή στρατιωτική) επιχείρηση «Ειρήνη» με τη φρεγάτα «Αμβούργο», που μαζί με 250 στρατιώτες θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου να ...συμβάλλει στην επιτήρηση του εμπάργκο όπλων. Λίγα 24ωρα πριν, η υπουργός Αμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχολίαζε ότι η πιθανότητα διαμελισμού της Λιβύης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας «δεν μπορούμε να πούμε ότι θα ήταν επιθυμητή για την Ευρώπη», εξηγώντας ουσιαστικά ότι η ΕΕ - και κυρίως η Γερμανία - πρέπει να προλάβει εξελίξεις, να μην αποκλειστεί από ένα σκληρό γεωπολιτικό πόκερ, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται η ΝΑ Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟ «MEGA» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ


Πρόκειται για κατακρεούργηση στα ήδη πάνδεινα που έχουμε υποστεί με τις περικοπές των συντάξεων - Θα μας βρουν στον δρόμο του αγώνα (VIDEO)

 



Θα μας βρούνε στον δρόμο του αγώνα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε εκπομπή του «MEGA», σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Όπως ανέφερε, πρόκειται για απόφαση κατακρεούργησης, κουτσουρέματος των αναδρομικών, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη πάνδεινα που έχουν υποστεί διαχρονικά οι συνταξιούχοι με τις περικοπές των συντάξεών τους και τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαχείριση του ζητήματος των αναδρομικών από το 2015 από τις κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε ότι οι διαχρονικές περικοπές που έχουν υποστεί ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ και τώρα τους δίνεται πίσω ένα πολύ μικρό μέρος και μάλιστα κουτσουρεμένο. Τα όσα έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους εμείς δεν τα θεωρούμε δεδομένα, συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης.

Τα αναδρομικά είναι μέρος του συνολικού ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

Το ανέκδοτο της ημέρας...



Το γεγονός ότι οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν «εναλλακτικό πολιτικό camping» στον Γράμμο, στην περιοχή όπου γράφτηκε μέρος της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, θα μπορούσε να είναι και το ανέκδοτο της ημέρας... Όμως, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακεντρεχείς, τους προτείνουμε, πριν πάνε στα τιμημένα χώματα του Γράμμου, να θυμηθούν ποιοι είναι...

Είναι η νεολαία ενός κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκροτήθηκε από τους πολιτικούς απογόνους εκείνου του ρεύματος στην Ελλάδα που αναθεμάτισαν τον δίκαιο, μεγαλειώδη αγώνα του ΔΣΕ, λασπολογώντας εναντίον του και συγκαλύπτοντας τη βία του αστικού κράτους.

Ο “πατριωτισμός” του κ. Δημάρχου … και η “αφέλεια” ενός ΝΑΡίτη


 
Ο “πατριωτισμός” του κ. Δημάρχου …

Βρήκε αφορμή ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, με την προκλητική κίνηση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, να δείξει τον “πατριωτισμό” του.
 
Έφερε λοιπόν ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που το ύφος και την ορολογία του θα την ζήλευαν κυριολεκτικά οι γραφιάδες της «Χρυσής Αυγής» και του κ. Τζήμερου.
 
Με ακραίες εκφράσεις και αφορισμούς ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να διεγείρει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, στρέφοντας την ουσία του προβλήματος σε λανθασμένη και κυρίως επικίνδυνη κατεύθυνση για τα συμφέροντα και των δύο λαών.