Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεση του, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στην αρχή της εκδήλωσης η οικογένεια του Στέφανου Βελδεμίρη παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα αρχειακό υλικό για το Αρχείο του ΚΚΕ. Φέτος, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου κομμουνιστή, στελέχους της ΕΔΑ Στέφανου Βελδεμίρη. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Ζώης Μπρέστας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν σύντομες παρεμβάσεις. 

Συγκεκριμένα μίλησαν:

-  Ο Μανώλης Μανώλης, Μεταλλωρύχος, εργαζόμενος στην Ελληνικός Χρυσός, μέλος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών. 

- Ο Κοσμάς Μακρίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

- Η Ντίνα Σκερλετοπούλου, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου. 

- Ο Παντελής Ραδίσης, δικηγόρος. 

- Ο Ηλίας Νεοχωρίτης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στο σωματείο των εργαζόμενων στην e-food.

Επίσης, Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ απευθύνουν προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης. 

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Στήριξη στο κεφάλαιο – ψίχουλα στο λαό

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Τη διασφάλιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων διατυμπανίζει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός αναλύει την καπιταλιστική ανάπτυξη που εγγυάται για το κεφάλαιο και τα κέρδη του ενώ για τους εργαζόμενους επικαλείται τα ψίχουλα που – κατά καιρούς – δίνει και τα οποία βέβαια φροντίζει να τους τα παίρνει από την άλλη τσέπη. 

Ενδεικτική είναι η απάντησή του στην ερώτηση για την πιθανότητα αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 όπου αναφέρει: «Από εκεί και πέρα, για τον κατώτατο μισθό δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας απαντήσω. Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του '22 (…) Όμως, θέλω να τονίσω θα ήταν σφάλμα εάν αυτή τη στιγμή παίρναμε οποιαδήποτε απόφαση χωρίς να γνωρίζουμε, πρώτον, την πραγματική αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και, δεύτερον, την πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων».

Ευελιξία


Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, σημειώνει πως με αυτή «θα διασφαλίσουμε περισσότερο ρεαλιστική, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστη πορεία μείωσης του χρέους για τα κράτη - μέλη και ειδικότερα για τις χώρες με υψηλό χρέος». Πίσω από τα «ήξεις - αφήξεις», που αποτυπώνουν και τους σχετικούς ανταγωνισμούς στο πλαίσιο της ΕΕ, ξεκάθαρο είναι ότι όπως και το «παλιό» Σύμφωνο, έτσι και το νέο θα λειτουργεί σαν μια μόνιμη μέγγενη για τους λαούς και τις ανάγκες τους, επιβάλλοντάς τους να ξεπληρώνουν «αξιόπιστα» τις δημοσιονομικές «τρύπες» που θα ανοίγει η στήριξη των επενδύσεων του κεφαλαίου. Αυτήν τη στήριξη και τα περιθώριά της θα αποτυπώνει η όποια «ευελιξία» στο Σύμφωνο, και όχι βέβαια τις ανάγκες των λαών, που σε αντίθεση με τα παραμύθια κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων, δεν συναντιούνται πουθενά με την καπιταλιστική κερδοφορία. Γιατί η καπιταλιστική οικονομία και η πολιτική που την υπηρετεί χωράνε όντως κάθε είδους «ευελιξία» για τα καπιταλιστικά κέρδη, αλλά με τίποτα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους «σιδερένιους νόμους» του σάπιου συστήματος. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις μπορεί να μην είναι ούτε στάλα «δογματικές» όταν πρόκειται να αλλάξουν ακόμα και όσα χτες εμφάνιζαν ως «ευαγγέλιο», αλλά δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν πρόκειται να θωρακίσουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση με νέα αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ «Οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές σφάγιασαν όλα τα συνταξιουχικά δικαιώματα» (VIDEO)


 
 

Για σφαγιασμό όλων των συνταξιουχικών δικαιωμάτων τους από τις κυβερνητικές πολιτικές τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ στην εκπομπή «NET 24» του Rise Tv.

Συγκεκριμένα είπε πως δεν είχαμε περικοπές αλλά μία τραγική κατάσταση που έφερε πολλούς από τους απόμαχους της δουλειάς στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης ενώ ανέφερε πως παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων, η μία συμπλήρωνε την άλλη στα αντιλαϊκά μέτρα. 

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην περικοπή της απόφασης του Κατρούγκαλου, πως ουσιαστικά κάποιοι πήραν αναδρομικά για τη σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, όχι όμως για τα δώρα και για την επικουρική και ότι τώρα έρχεται η Εφορία, άδικα, και αφαιρεί ένα μεγάλο ποσό από αυτά. 

«Και στην Καντόνα σφάζουν ακόμα προλεταρίους ηρωικούς…» – Η Κομμούνα της Καντόνας τον Δεκέμβρη του 1927

 



Σαν σήμερα, χιλιάδες εργάτες στην Καντόνα, υπό την καθοδήγηση του ΚΚ Κίνας, εξεγείρονται εναντίων των δυνάμεων του αντιδραστικού Κουομιντάνγκ, που υποστηρίζονταν από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας. H «Κομμούνα της Καντόνας», έπειτα από τρεις μέρες ηρωικής αντίστασης καταπνίγεται στο αίμα.

Σαν σήμερα, στις 11 του Δεκέμβρη 1927, χιλιάδες εργάτες στην Καντόνα (Κίνα) εξεγείρονται υπό την καθοδήγηση του ΚΚ Κίνας εναντίων των δυνάμεων του αντιδραστικού Κουομιντάνγκ, που υποστηρίζονταν από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας. Στην «Κομμούνα της Καντόνας», όπως αποκαλείται η εξέγερση, μαζί με τους εργάτες συμμετείχε και ένα τμήμα στρατιωτών. Έπειτα από τρεις μέρες ηρωικής αντίστασης η εξέγερση καταπνίγεται στο αίμα.

Από την εξέγερση στην Καντόνα

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι…» – Απάντηση για τα συσσίτια στην Πάτρα και την κοινωνική πολιτική του Δήμου

 


Τον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί και προχωρούν με μεγάλα άλματα και που η παραγωγικότητα της εργασίας και ο πλούτος ο οποίος παράγεται είναι τεράστιος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να στριμώχνονται στα συσσίτια! Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και τους ισχυρούς.

Άρθρο – Παρέμβαση του Θόδωρου Τουλγαρίδη, Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)

Το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το  υπηρετούν, οδηγούν με τις πολιτικές τους τα λαϊκά στρώματα στα συσσίτια

Τον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί και προχωρούν με μεγάλα άλματα και που η παραγωγικότητα της εργασίας και ο πλούτος ο οποίος παράγεται είναι τεράστιος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να στριμώχνονται στα συσσίτια!

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και τους ισχυρούς.

Χρυσαυγίτης και στο ναζιστομόρφωμα Κασιδιάρη ένας εκ των δραστών της απαγωγής γυμνασιάρχη στην Πιερία

 


από in.gr

 

Χρυσαυγίτης και μέλος του ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη είναι ένας εκ των φασιστοειδών, ο Θ.Μ. που συμμετείχε στο επεισόδιο απαγωγής του γυμνασιάρχη Αιγινίου στην Πιερία, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «in.gr». 

Ο Θ.Μ. στηρίζει το μόρφωμα του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», και φέρεται να έχει “πλούσια” δράση καθώς παρουσιάζεται ως στέλεχος με αρμοδιότητες στον τομέα μετανάστευσης και ασύλου. Ο εν λόγω είναι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013.