Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ KOMMATIKHΣ OΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ανακοίνωση για την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου

 


Ως επιβεβαίωση της δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να παλέψει για να παραδώσει "χειροπόδαρα δεμένο" το λαό στις ανάγκες του κεφαλαίου, χαρακτηρίζει την επίσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Κι αυτό, καθώς «η Υπουργός ήρθε να ξαναπροσφέρει στους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της Κεντρικής Μακεδονίας "λύσεις" στα προβλήματα, τα οποία η κυβέρνηση που εκπροσωπεί δημιούργησε, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις στρατηγικές επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, έχει ως εξής: 

«Η επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου στην Κεντρική Μακεδονία, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να παλέψει για να παραδώσει χειροπόδαρα δεμένο το λαό στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Δισεκατομμυριούχος- Ιδρυτής Ομίλου Alibaba: Δουλέψτε 12 ώρες τη μέρα είναι «ευλογία»…


«Δουλειά ήλιο με ήλιο!» το έλεγαν οι παλιοί όταν ο άνθρωπος ζούσε μέσα στην απόλυτη φτώχεια, την ανέχεια, τσακίζοντας το κορμί του όλη μέρα για ένα ξεροκόμματο… «H μόνιμη τάση του κεφαλαίου είναι να υποβιβάσει τους εργάτες ίσαμε το μηδενικό επίπεδο» έγραφε ο Καρλ Μαρξ, το μακρινό 1863, στο έργο του «Το Κεφάλαιο» (τόμος πρώτος, σελίδα 621, Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή).

Εν έτη 2019 ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής του ομίλου «Alibaba», μιλώντας στους εργαζομένους της εταιρείας του υπεραμύνθηκε το εργασιακό ωράριο «996» της βιομηχανίας. Έτσι έχουν βαφτίσει οι Κινέζοι καπιταλιστές το ωράριο εργασίας που προβλέπει: Δουλειά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για έξι ημέρες την εβδομάδα!

Βιομηχανία μηνύσεων από τους εργατοπατέρες ενάντια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ



Μετά τους φουσκωτούς και τους αστυνομικούς, οι έκπτωτοι εργατοπατέρες επιστρατεύουν και την “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” ενάντια στη ΔΑΣ και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της, ενώ μεθοδεύουν τον αποκλεισμό της από την προσωρινή διοίκηση που θα συγκαλέσει το νέο συνέδριο.

Το τελευταίο διάστημα, η έκπτωτη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ μεθοδεύει τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, δηλαδή της δεύτερης δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα -με βάση τους πιο πρόσφατους αποτυπωμένους συσχετισμούς- από την προσωρινή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη για τη σύγκληση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ο στόχος τους είναι να νομιμοποιήσουν έτσι στα μουλωχτά, με αδιαφανείς διαδικασίες, τους νόθους και εργοδοτικούς αντιπροσώπους, για να επικυρώσει την πλαστή της πλειοψηφία.

Το χειρότερο ωστόσο είναι πως παράλληλα έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, αναμασώντας τις γνωστές κατηγορίες για τραμπουκισμούς (την ίδια ώρα που βαφτίζουν συνέδρους τους πληρωμένους τραμπούκους τους) που εμπόδισαν τάχα να γίνει το συνέδριο στην Καλαμάτα. Κι αναμένεται μάλιστα νέο κύμα μηνύσεων για την αντίστοιχη κινητοποίηση στη Ρόδο.

Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ



Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών
«Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών», ήταν αυτό που κυριάρχησε στην σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Απρίλη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της κεντρικής εισήγησης που έγινε από τον Θανάση Κουτσουρά (δείτε την πάνω στο κεντρικό video και διαβάστε την ολόκληρη παρακάτω),
αλλά και των παρεμβάσεων που έγιναν, βρέθηκαν η ενημέρωση για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και η οργάνωση της δράσης ενάντια στις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη εντατικής προετοιμασίας του ταξικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς και της εκδήλωσης που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 20 Απρίλη, για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ.

Στην σύσκεψη μίλησαν εκπρόσωποι από χώρους δουλειάς, όπως τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, κατασκευών και του ΜΕΤΡΟ, από τον Τύπο - Χαρτί, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, από τον δημόσιο τομέα, τον επισιτισμό, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, το μέταλλο κλπ. μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης της ΕΔΥΕΘ ,που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 13 Απρίλη, μπροστά από το Γ' Σώμα Στρατού, και θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην εκλογική επιτροπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας»



Σε σχόλιο του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου.

Πρόκειται για μια συμμαχία που θέλει να εγκλωβίσει το λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει την ταύτιση μαζί τους στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και το φασισμό.

Αυτή η ταύτιση φάνηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε για ΌΛΑ τα αδικήματα - κι όχι για μερικά - οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται, όπως οι απλοί πολίτες, να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ερμηνεία του Συντάγματος και να πάψει ο αποφασιστικός ρόλος της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!


Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.
 
Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου
 
Στην κάλπη των επερχόμενων ευρωεκλογών:

1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Ενα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που αποτελεί το πραγματικά προοδευτικό, τη μόνη διέξοδο για τους λαούς όλης της Ευρώπης και τη μόνη στέρεη βάση για να δυναμώνουν η αλληλεγγύη, η φιλία, οι σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς.

2. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, στα μνημόνια διαρκείας, στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας, σοσιαλδημοκρατικές και «νεοφιλελεύθερες».

Οι κομμουνιστές εναντιώνονται στις επενδύσεις, αρνούνται την ανάπτυξη. Πώς όμως θα αντιμετωπιστεί έτσι η ανεργία, πώς θα ανοίξουνε δουλειές;


Οι κομμουνιστές δεν «αρνούνται την ανάπτυξη», αλλά ίσα ίσα θέτουν στο επίκεντρο της παρέμβασής τους το βασικό ζήτημα: Ανάπτυξη για ποιον;
 
Ο σημερινός δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ο δρόμος που φέρνει τεράστιο πλούτο στα χέρια της μειοψηφίας της κοινωνίας από τη δουλειά των εργαζομένων, είναι ο δρόμος της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της «ευελιξίας», του διαρκούς χαρατσώματος του λαού για τη «στήριξη των επενδύσεων».

Η πείρα από τους ίδιους τους κλάδους, όπου ξεχωρίζουν τα «εθνικά αναπτυξιακά σχέδια» τόσο της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της «βιώσιμης ανάπτυξης» της ΝΔ, επιβεβαιώνει ότι οι επενδύσεις και τα «ρεκόρ» του κεφαλαίου δεν έχουν καμία σχέση με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, πόσο μάλλον με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 
Αυτά αποδεικνύονται από: