Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Υποκριτική αυτοκριτική και αναζήτηση άλλοθι για την απίστευτη ταλαιπωρία από τον χιονιά

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Με υποκριτικές δόσεις «αυτοκριτικής»,  επίκληση (ως συνήθως) των «πρωτόγνωρων» καιρικών φαινομένων, πινγκ - πονγκ για τις ευθύνες και προαναγγελία (για πολλοστή φορά) αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, να διασκεδάσει την οργή και την αγανάκτηση για την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσε ο λαός, ο οποίος έμεινε απροστάτευτος από την κακοκαιρία όχι λόγω «αστοχιών» του κρατικού μηχανισμού, αλλά γιατί το αστικό κράτος αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως «κόστος» επειδή έχει άλλες προτεραιότητες. 

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης  ζήτησε συγγνώμη σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και επέρριψε «σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο» για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την χιονοθύελλα. «Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο», είπε, βγάζοντας εκτός κάδρου των ευθυνών όλο εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και έχει παραδώσει τους οδικούς άξονες στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ούτε πριν, ούτε μετά


Χτες το μεσημέρι, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίζονταν στην Αττική Οδό και σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός βούλιαζε για μια ακόμη φορά στην ανυποληψία, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, ανθρώπους και σχεδιασμό για την προστασία των κατοίκων του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό εκθείαζε ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης τον «επαγγελματικό τρόπο που δουλεύει το κράτος». Οπως έλεγε, «το κράτος αρχίζει και δουλεύει με υποδειγματικό τρόπο. Για παράδειγμα, ζούμε μια μέρα μεγάλης χιονόπτωσης, θα δείτε πως ό,τι ζημιές τυχόν προκύψουν - γιατί από ένα πολύ έντονο φυσικό φαινόμενο μπορεί να προκύψουν και ζημιές - πολύ γρήγορα το κράτος θα είναι εκεί για να τις αποκαταστήσει. Με αριθμούς πρωτόγνωρους για την Ελλάδα». Βλέποντας εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους για σχεδόν 24 ώρες στην Αττική Οδό, τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί παρά να προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου, που ζει για μια ακόμα φορά τον ...υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο το κράτος αποκαθιστά τις ζημιές, αφού πρώτα εξέθεσε τους κατοίκους της Αττικής σε τόσο πολλούς και μεγάλους κινδύνους. Τα ίδια έχουν να λένε και οι κάτοικοι της Ανατ. Αττικής, που τους κόπηκε το ρεύμα και μέχρι και χτες το μεσημέρι έκαναν βάρδιες στα αυτοκίνητα για να ζεσταθούν και να φορτίσουν τα κινητά τους. Ας αφήσουν λοιπόν την μπουρδολογία ο υπουργός και η κυβέρνηση. Το κράτος είναι από χέρι εχθρικό απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του, είτε πριν είτε μετά την καταστροφή.

Ασύδοτη η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης καλεί τους εργαζόμενους να δουλέψουν στα χιόνια και στις αργίες

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες Σωματείων για την ασύδοτη στάση των εργοδοτών, οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης, δεν λογαριάζουν ούτε χιόνια, ούτε παγετό, ούτε αργίες και απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλέψουν ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους. 

Εταιρεία υαλοπινάκων με εξαγωγική δραστηριότητα αποφάσισε ότι η παραγωγή της στο εργοστάσιο στην Εύβοια είναι κρίσιμο να συνεχιστεί για την αντιμετώπιση του χιονιά, ερμηνεύοντας το ΦΕΚ όπως τη συμφέρει, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας.

Με μήνυμα της καλεί τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά και τους... κάνει τη χάρη να προσέλθουν λίγο καθυστερημένα αν έχουν πρόβλημα με τον παγετό!!!