Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 - 13 Οκτώβρη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 - 13 Οκτώβρη:

Τιμάμε αγωνιστικά τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά: Με τους λαούς ως τη λευτεριά από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων! 

  • Να μη λείψει κανείς σήμερα Σάββατο από το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ ∆. Κουτσούμπα. Απαιτούμε: Έξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο, καμία στήριξη. στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ!
  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ: Ογδόντα χρόνια μετά, είναι ακόμα εδώ ό,τι οδήγησε στον ιμπεριαλιστικό Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πιο δυναμικά χρειάζεται να αντιδράσουν στην εμπλοκή σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να ετοιμάζονται για αποφασιστικά ριζικό αγώνα στο ενδεχόμενο μιας πιο άμεσης, γενικευμένης συμμετοχής της χώρας στην ιμπεριαλιστική μοιρασιά. Εμπνεόμαστε από τις ηρωικές στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και από την πάλη των λαών όλου του κόσμου, συνεχίζουμε στον δρόμο της πάλης για τη λευτεριά και το δίκιο της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 

Τέμπη. 28.2.2023. Μια ημερομηνία χαραγμένη στη μνήμη του λαού και της νεολαίας. Δεν ξεχνάμε. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Το σύνθημα που δόνησε όλη τη χώρα στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις μετά το έγκλημα στην κοιλάδα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, παραμένει ολοζώντανο, όχι μόνο γιατί δεν ξεχνάμε,αλλά γιατί επιβεβαιώνεται δραματικά με χίλιες δυο αφορμές.

Το μήνυμα ότι «δεν ξεχνάμε» έστειλε και το μεγάλο πλήθος κόσμου που συνέρρεε από νωρίς στη συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Καλλιμάρμαρο από τον Σύλλογο Συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το μήνυμα αυτό έστειλαν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, που με κατακόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα «το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί» μοίραζαν το «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» δείχνοντας ότι το έγκλημα αυτό έχει ιστορία. «Δεν ξεχνάμε τις μεγάλες διαδηλώσεις εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών που με τα σωματεία τους και τους φοιτητικούς συλλόγους διατράνωσαν το σύνθημα "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" και έδειξαν τη δύναμή μας. Έτσι συνεχίζουμε και στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη με σύνθημα "Λεφτά για μισθούς - παιδεία - υγεία. Έξω η Ελλάδα από του πολέμου τα σφαγεία"», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα που μοίραζαν.