Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ: Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUC- ETUC

 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Aυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη

 

 

«Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUC- ETUC, όπως και αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ με αφορμή τη σύλληψη του ΓΓ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ αναφέρει: 

«Για όσους πέφτουν από τα σύννεφα με την σύλληψη του ΓΓ της ITUC (Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας) και μέχρι ώρες πριν τη σύλληψή του επίσης Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ-ETUC, υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι οργανώσεις δεν είναι συνδικάτα, αλλά δημιουργήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και λειτουργούν με στόχο τον έλεγχο του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ITUC-ETUC έχουν άριστες σχέσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, κυβερνήσεις όπως των ΗΠΑ, του Ισραήλ, κτλ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ Ηρθε για να μείνει και το 2023 να ... μεγαλώσει

 


Τα ακριβότερα Χριστούγεννα της 20ετίας ετοιμάζονται να ζήσουν τα λαϊκά νοικοκυριά

 

Eurokinissi

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να χρειαστεί να δαπανήσουν τα περισσότερα χρήματα της τελευταίας 20ετίας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Το κύμα ακρίβειας «σαρώνει», και τα λαϊκά νοικοκυριά, που πλέον δεν προλαβαίνουν να πιάσουν στα χέρια τους τον μισθό του μήνα και αυτός «εξαφανίζεται» μέσα σε λίγες μέρες, αναμένεται να υποστούν και νέο «σεισμό» ανατιμήσεων το επόμενο διάστημα, αφού υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές χονδρικής των εγχώριων βιομηχανικών αγαθών, που φτάνουν το 67,5%! Τη δε Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ για έναν ακόμα μήνα - τον Νοέμβρη - κατέγραψε τον πληθωρισμό να «τρέχει με σπασμένα φρένα», με 8,5% και στην κατηγορία διατροφή με 15%!

Κάπως έτσι, το 55% των νοικοκυριών έχουν μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου, ενώ 1 στα 5 έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής, δημιουργώντας μια νέα φουρνιά «κόκκινων» υποχρεώσεων. Το 66% δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση ρεύματος και το 62% ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο. Για διασκέδαση, ψυχαγωγία και άλλες ...περιττές δαπάνες, βέβαια, ούτε λόγος, καθώς το 80% δηλώνουν ότι τις έκοψαν εντελώς.

Οσο κι αν προσπαθεί λοιπόν η κυβέρνηση να πείσει ότι τα επιδόματα και τα vouchers αποτελούν «ανάχωμα» στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού από την ακρίβεια, και όσο κι αν την ανταγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δικές του «ρεαλιστικές συνταγές», η πραγματικότητα «φωνάζει» ότι λύση για τον λαό δεν υπάρχει μέσα στα όρια της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και των «αντοχών της οικονομίας». Και ότι αυτός πληρώνει για άλλη μια φορά τις συνέπειες της πολιτικής που στηρίζει τα κέρδη, καταναλώνοντας λιγότερα και ποιοτικώς υποδεέστερα αγαθά, δουλεύοντας περισσότερο και απέχοντας από κάθε ψυχαγωγία.

Χαπακωμένες Ανασκοπήσεις

 


Ποιος τολμάει φέτος να τηρήσει το εν πολλοίς εμπορευματοποιημένο έθιμο της ετήσιας ανασκόπησης των μεγάλων γεγονότων; Κανείς. Οποια απόπειρα κι αν γίνει, μοιάζει να εγκλωβίζεται κάπου ανάμεσα στο έμφραγμα των διόδων ροής φυσικού αερίου - πετρελαίου και τις τρύπες στο καλάθι της νοικοκυράς, πασπαλισμένα και τα δυο με άχνη ζάχαρη που εμπεριέχει τουλάχιστον στρυχνίνη, ή μπερδεύεται με φονικές χιονονιφάδες και το ξεπάγιασμα των ταπεινών ανθρώπων όπου Γης, εκτός φάτνης. Με τα νικολοβάρβαρα πίσω μας και τον προϋπολογισμό συν τα Χριστούγεννα μπροστά, κάθε απόπειρα ανασκόπησης του 2022 σκοντάφτει στην άρνηση να δούμε τα αποκαλυπτικά σημάδια, που θέλουν τη χρονιά αυτή να μοιάζει καθ' όλα στη «χρονιά που άρχισε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».
 
Ενας πόλεμος που δεν μοιάζει μεγάλος, αλλά είναι. Και μεγάλος κι έχει τις ρίζες του στον Δεύτερο, που κι αυτός με τη σειρά του τις είχε στον Πρώτο Παγκόσμιο. Η αλυσίδα του απόλυτου κακού, που είναι ο γενικευμένος πόλεμος, περιτύλιξε το '22, και στο πεδίο των μαχών και στη σάρκα των κοινωνιών και στην καθημερινή ζωή των πολιτών όπου Γης, ασφυκτικά, και στα όρια της απελπισίας. Τα θηριώδη καπιταλιστικά κέντρα αποφάσεων, για την ώρα κερδίζουν το παιχνίδι της χειραγώγησης των μαζών, πουλώντας παραμύθια και άγνοια σε ενιαία συσκευασία.

Καμάρια...

 

Από παλιότερο «εσταντανέ» του Γιούνκερ με τον πρόεδρο της ΣΕΣ
 Από παλιότερο «εσταντανέ» του Γιούνκερ με τον πρόεδρο της ΣΕΣ

 

«Κάθε χρόνο, τα στάνταρ εργασίας βελτιώνονται. Δεν το λέμε εμείς. Εκπρόσωποι των γερμανικών συνδικάτων, των ελβετικών συνδικάτων, έχουν επαινέσει τη δουλειά που έγινε στους τόπους εργασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.»

Αυτά δήλωνε λίγες μέρες πριν ο Χασάν Αλ Θαγουάντι, γενικός γραμματέας της «Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς» του Κατάρ, επιτροπής υπεύθυνης μεταξύ άλλων και για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Δεν τα έλεγε άλλωστε αυτός για το πόσο πολύ έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες δουλειάς στα κάτεργα του Κατάρ, αλλά… τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. 

Μάλλον έβλεπαν και αυτά την «πρωτοπορία του Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα», όπως και η Καϊλή, η οποία άλλωστε επικαλούνταν το παράρτημα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ...στο Κατάρ.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Αυτή είναι η εικόνα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που εναλλάξ υπηρετούν νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τα τελευταία φαινόμενα διαφθοράς: 

«Υπουργοί που παρακολουθούνται και πρωθυπουργός που παριστάνει τον ανήξερο. Ευρωβουλευτές που τα "τσεπώνουν" για να διαφημίζουν εργασιακά κάτεργα στο Κατάρ. Βουλευτές που φτιάχνουν εταιρείες για να "αρπάζουν" τα σπίτια του λαού: Αυτή είναι η εικόνα ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ενός αντιδραστικού κράτους, ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που στηρίζει πάνω απ’ όλα την εξουσία των λίγων σε βάρος των πολλών και που εναλλάξ υπηρετούν νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες».