Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Το «διαβατήριο»



Ως «διαβατήριο» για ακόμα πιο γερό μπάσιμο της ΔΕΗ ΑΕ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε «σύμπραξη» με άλλους επενδυτές και επιχειρηματικούς ομίλους, εμφανίζουν κυβέρνηση και διοίκηση το νέο «επιχειρησιακό σχέδιο» που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, παράλληλα με το ήδη δρομολογημένο σχέδιο της «απολιγνιτοποίησης» που επιταχύνεται σε σχέση με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες, η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με πάνω από δέκα επιχειρηματικούς ομίλους για συνεργασία στον τομέα των ΑΠΕ, με στόχο την επόμενη χρονιά να ανέβει στο 25% από το 20% το ποσοστό των επενδύσεων που κατευθύνονται σ' αυτές κι ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Αντίστοιχα, στόχος είναι το μερίδιο της επιχείρησης στην αγορά των ΑΠΕ να φτάσει έως το 2024 στο 10% - 20%, από 2% σήμερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων έχουν ήδη μπει οι υδροηλεκτρικές υποδομές, ενώ «προίκα» για τους κάθε λογής «επενδυτές» αποτελούν και οι τεράστιες εκτάσεις που διαθέτει η ΔΕΗ (π.χ. ορυχεία κ.τ.λ.) για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και άλλων υποδομών ΑΠΕ.

Αφαίμαξη των πολλών



Του Αεροπεζοναύτη

Μπήκαμε στην καρδιά των γιορτών.

Σε λίγο αποχαιρετούμε την πρώτη δεκαετία της συνεχούς αφαίμαξης των εκατομμυρίων εργαζόμενων, που βλέπουν και πάλι το γιορτινό τραπέζι και τη χαρά να απουσιάζει, μιας και η αγωνία για το πώς θα ζούμε το νέο χρόνο σε τίποτε δεν θα διαφέρει από τον προηγούμενο, το αντίθετο θα χειροτερεύει.

Είναι η εποχή που όλοι κάνουν ταμείο.

Για την πλειοψηφία του λαού ο απολογισμός είναι αρνητικός.

Άλλη μια χρονιά κλείνει με έλλειμμα ζωής.

Στα σπίτια των ανέργων δεν ήρθε μήνυμα για δουλειά, μιας και δυο και τρεις άνεργοι σε κάθε σπίτι είναι το δώρο της «ευημερίας» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.