Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ «Πρόβα πολέμου» συνιστά η ΝΑΤΟική άσκηση «Ηνίοχος 2018»


Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση, για την άσκηση «Ηνίοχος 2018», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο, δεν διεξάγεται για την ενίσχυση της άμυνας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά συνιστά “πρόβα πολέμου”. Αυτές οι ασκήσεις δοκιμάζουν στην πράξη τα επιχειρησιακά σχέδια, που απεργάζονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αποσκοπώντας στην καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και στον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, αιματοκυλώντας και ξεριζώνοντας τους λαούς, όπως στη Συρία.

 Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, καλεσμένος να παρακολουθήσει την άσκηση ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ.

Μικρογραφία


Την τιμητική της έχει η Σύρος αυτές τις μέρες, καθώς στο νησί βρέθηκαν διαδοχικά μια Αμερικανίδα αξιωματούχος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βέβαια ο πρωθυπουργός. Καθένας για διαφορετικούς λόγους, όλοι όμως «κομίζοντας γλαύκας» για την «ανάπτυξη» του νησιού και συνολικότερα των Κυκλάδων. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η διασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ηπειρωτικής Ελλάδας θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στη Σύρο και στις Κυκλάδες. Δηλαδή, μεγάλοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ θα βρουν έτοιμη την υποδομή για μεταφορά της Ενέργειας στην ηπειρωτική Ελλάδα κι από κει σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τη διασύνδεση των δικτύων. Οι άλλες δυο επισκέψεις, της Αμερικανίδας αξιωματούχου και του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, προβάλλονται ως επιβεβαίωση του αμερικανικού «ενδιαφέροντος» για το νησί, που θα συντελέσει στην «αναβάθμισή» του. Μόνο που οι Αμερικανοί δεν κρύβουν ότι θέλουν να μετατρέψουν το Ναυπηγείο Σύρου και το λιμάνι της Ερμούπολης σε ορμητήρια για τα πολεμικά τους σχέδια, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αμερικανός πρέσβης προειδοποιούσε πριν από λίγους μήνες ότι το Ναυπηγείο δεν μπορεί να περάσει σε χέρια ανταγωνιστών του ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Σύρος όσο και οι Κυκλάδες «αναβαθμίζονται» οικονομικά και γεωπολιτικά όχι προς όφελος του λαού, ούτε με κριτήριο τις ανάγκες του, αλλά για την τόνωση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και την εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Μια μικρογραφία δηλαδή της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπόσχεται η κυβέρνηση για όλη τη χώρα...

Σάββας Κωφίδης: Η καπιταλιστική σαπίλα σκοτώνει το ποδόσφαιρο

 
 
Τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα είναι τα επιμέρους. Ψάχνουμε, δήθεν, να βρούμε αιτίες, ποιος φταίει, αν μπήκε κάποιος μέσα, τι ακριβώς έγινε. Αλλά αν κοιτάξουμε βαθύτερα, θα δούμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο βασίζεται στον καπιταλισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη για αυτό καθαυτό το άθλημα. Όλα επικεντρώνονται στο κυνήγι του πλούτου και της δόξας. 

O Σάββας Κωφίδης έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως αποτελεί μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου, που όταν δεν κυριαρχείται από σκηνικά σαν αυτά που “δε χορταίνουμε” να βλέπουμε (ανέκαθεν, αλλά με “ποιοτική αναβάθμιση” όσο περνά ο καιρός), τείνει να γίνει συνώνυμο της απάθειας και της αποπολιτικοποίησης. Έτσι και τώρα, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Πριν και στο δημοσιογράφο Κυριάκο Νασόπουλο, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής όχι μόνο στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, αλλά υποδεικνύει τη βαθύτερη ρίζα του κακού, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γενικά, και τον επαγγελματικό αθλητισμό γενικότερα, χωρίς να σημαίνει πως αδιαφορεί για τη θέσπιση και τήρηση ενός ελάχιστου θεσμικού πλαισίου ελέγχου. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει τη διέξοδο από τα δεινά, τόσο του αθλητισμού, όσο και της κοινωνίας συνολικά, μέσω του αγώνα για τη ριζική αλλαγή της τελευταίας. Παράλληλα σχολιάζει το δόγμα “no politica” στα γήπεδα, μιλά για τις δυσκολίες των ποδοσφαιριστών στην έκφραση πολιτικής άποψης, ενώ περιγράφει με δυο λόγια τι σημαίνει για τον ίδιο το ποδόσφαιρο.

-s.o.s - ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ (Υποκαθιστώντας Τον Γ.Γ. του ΚΚΕ), ΞΑΝΑΚΤΥΠΟΥΝ


Προσοχή: Ξανακάνουν εμφάνιση τα προβοκατόρικα προφίλ που παριστάνουν τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Όπου τα Δείτε όπως εδώ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100024944170093 

Κάντε Αναφορά Να υποχρεώσουμε τους διαχειριστές του f/b να τα κλείσουν 
Δείτε παραστατικά τις φωτο πως κάνουμε Αναφορά:
 

Τέρμα δεν έχει ο κατήφορος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού!


Ανακοίνωση για τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την εκ νέου επικύρωση του αίσχους των 586 και 511 ευρώ μεικτά ως κατώτατου μισθού

Την ώρα που οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, η ΓΣΕΕ σπεύδει να επικυρώσει ξανά το αίσχος του κατώτερου μισθού των 586 και 511 ευρώ...
Eurokinissi
Την ώρα που οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, η ΓΣΕΕ σπεύδει να επικυρώσει ξανά το αίσχος του κατώτερου μισθού των 586 και 511 ευρώ...
Τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, για τη σύναψη συμφωνίας - τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταρχήν συμφωνία - με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την «νέα» Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το 2018, με την οποία ουσιαστικά επικυρώνεται ξανά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ μεικτά ως κατώτερου μισθού, με βάση όσα προβλέπει η ΠΥΣ 6/2012 για λογαριασμό των εργοδοτών, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
 Ταυτόχρονα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζητά την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ σήμερα Τρίτη, για να εξετάσει το ζήτημα της ΕΓΣΣΕ και τη στάση του προεδρείου.

Υπονομεύουν απροκάλυπτα τους εργατικούς αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις
 
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:
 «Στα κρυφά, η ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για να επικυρώσουν για ακόμα μια φορά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ που έχει νομοθετηθεί από κυβέρνηση και εργοδότες. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τάχα για να διαφυλάξει το "θεσμό" της ΕΓΣΣΕ, προσυπογράφει για άλλη μια φορά την πιο βάρβαρη αντεργατική νομοθεσία που τσακίζει τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «πρόστυχη πένα» και το προξενείο στη Βοστώνη – Τι λέει το Υπουργείο Εξωτερικών;




Η «πρόστυχη πένα» και το προξενείο στη Βοστώνη – Τι λέει το Υπουργείο Εξωτερικών; (του Νίκου Μπογιόπουλου)

 

 
 
   Την επόμενη Παρασκευή 23/3 ο Στάθης Καλύβας (θα υπενθυμίσουμε παρακάτω περί ποιου πρόκειται) είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης  που οργανώνεται από το τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και από μια ενδοπανεπιστημική οντότητα, τους «Boston University Philhellenes» .

   Ο τίτλος της διάλεξης είναι (ωιμέ!) «What is Greece? Rethinking the place of history in modern Greek identity», τουτέστιν «Επανεξέταση/αναθεώρηση της θέσης της Ιστορίας στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα» . 

   Το ζήτημα δεν είναι μόνο η πρόσκληση/διάλεξη καθαυτή, αν και φυσικά το τι απόψεις και τίνος τις απόψεις επιλέγει να διακινήσει σε επίπεδο ιδεών ένα Πανεπιστήμιο κάθε άλλο παρά έξω από τη σφαίρα της κριτικής βρίσκεται.

   Το κυρίως θέμα εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση διαφημίζεται στην σελίδα του Ελληνικού Προξενείου της Βοστώνης (https://www.facebook.com/GeneralConsulateOfGreeceInBoston/):

Οι «πυλώνες»


 
Πηγή: Eurokinissi

Μεγάλο θόρυβο γύρω από την «αναπτυξιακή» της στρατηγική προκαλεί η κυβέρνηση, καθώς ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο που διαμόρφωσε μαζί με τους «θεσμούς».

Η «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική» προβλέπεται να αντικαταστήσει τα μνημόνια από τον ερχόμενο Αύγουστο και διαφημίζεται ως το «φάρμακο διά πάσαν νόσον»: Και για την ανάκαμψη της οικονομίας, και για την «κοινωνική δικαιοσύνη», και για το «τέλος της εποπτείας»...

Υπουργοί και τεχνοκράτες προβάλλουν αυτό το σχέδιο ως «ιδιοκτησία της κυβέρνησης», για να ενισχύσουν την εντύπωση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν έως τώρα ήταν τάχα ξένα προς την πολιτική της. Οτι το «τέλος των μνημονίων» σηματοδοτεί στροφή σε μέτρα στήριξης του λαού, μετά από εννιά σχεδόν χρόνια θυσιών, για να ανακάμψει η οικονομία.