Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ποιο χρυσοθήρας δεν γίνετε!

Αυτοί, που (κατά Πάχτα) ..."ίσως κάψουν κάποιο χωριό", τι λένε;;;



Ο Πάχτας, στο γνωστό παραλήρημά του (εδώ), είπε ότι: "ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό" 
(προσέξτε: είπε συγκεκριμένα ..."οι εργαζόμενοι" κι όχι ...οποιοσδήποτε άλλος !!!)
Άρα γεννιούνται κάποια εύλογα ερωτήματα:
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, μιλώντας για το "κακό σενάριο" στις εκλογές του Μάη (πιθανή εκλογή υποψηφίου κατά της "επένδυσης" χρυσού) και σ' αυτά που ...ίσως ακολουθήσουν,  εκπροσωπούσε ΚΑΙ τους εργαζόμενους ;;;
Συμφωνούν οι εργαζόμενοι (και τα Σωματεία τους), με τα λεγόμενά του, ότι "...ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…" ;;; που -σημειωτέον- δεν ειπώθηκε σε μια ...ιδιωτική συζήτηση, αλλά σε συνεδρίαση θεσμοθετημένου οργάνου (δημοτικό συμβούλιο) ;;;
Δεν θεωρούν ότι οφείλουν να απαντήσουν και να πάρουν θέση, >>>




όταν ένας εκλεγμένος δήμαρχος όλων των πολιτών,
μιλάει εξ' ονόματός τους και πιθανολογεί, 
μελλοντικές -εγκληματικές- ενέργειες απ' αυτούς, 
καθιστώντας τους πιθανούς "μπουρλοτιέρηδες" κάποιου χωριού μας ;;;

Είναι "εξουσιοδοτημένος" να κάνει κάτι τέτοιο ;;; 
κι αν όχι -και αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό του
δεν θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και καταδίκη των λεγομένων του, 
από τα Σωματεία των εργαζομένων ;;;

Αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι ότι  
όταν μιλάει, για "καψίματα χωριών" και για "ανθρώπινα θύματα" 
που θα γίνουν ..."από εργαζόμενους"  
(επαναλαμβάνουμε: συγκεκριμένα από εργαζόμενους κι όχι από οποιονδήποτε άλλον !!!) 
"στοχοποιεί" αυτούς τους ίδιους, αν -ω μη γένοιτο- συμβεί κάτι στο μέλλον ;;; 

ΥΓ. 
Αν δεν κάνω λάθος (κι αν κάνω διορθώστε με) 
όταν κάποιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισκέφθηκαν τους ναζί της χρυσής αυγής (φωτο)
τα 2 από τα 3 Σωματεία, πήραν αποστάσεις και καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Θέση, οφείλουν να πάρουν και τώρα...
Άμεσα, καθαρά και ξάστερα...
Γιατί, η αποφυγή και η σιωπή, την ώρα που "χρησιμοποιούνται", από τον Πάχτα,
στο προσωπικό προεκλογικό του παιχνίδι,
θα υποδηλώνει αποδοχή των λεγομένων του... 
προβοκατορας

ΤΙΤΑΝ - ΚΑΥΣΗ: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για την άρση της άδειας της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑ'Ι'ΚΑ ΜΕΤΡΑ.

               Όχι στην καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ. 

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου καλεί τους πολίτες του Δήμου μας και κάθε πολίτη, το Σάββατο 22/2/2014, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Ν. Ευκαρπίας, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ.
Η  πορεία διοργανώνεται από το Δίκτυο  Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και την καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ και είναι η πρώτη από διάφορες δράσεις για να σταματήσει το σχέδιο για την καύση.

Η άδεια για την καύση αστικών στερεών αποβλήτων (οικιακά σκουπίδια, πλαστικά, υπολείμματα αυτοκινήτων, κ.ά.) έχει ήδη δοθεί στο ΤΙΤΑΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, 30/1/2014).

Επειδή προτεραιότητα έχει η υγεία των παιδιών μας και όχι τα μεγάλα κέρδη ορισμένων.
Επειδή οι κίνδυνοι για την υγεία μας, την τοπική οικονομία, κ.τ.λ. δεν αφορούν μόνο τη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά το σύνολο της πόλης μας.

Επειδή δε θα σταματήσουν, αν δε τους σταματήσουμε με το αγώνα μας.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑ'Ι'ΚΑ ΜΕΤΡΑ.
(μέλος του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων Δυτ. Θεσ/νίκης)

Επικοινωνείτε μαζί μας στο:

proraio@hotmail.gr









Λιπόθυμος, καρδιοπαθής και, κατά τα ΜΑΤ, βίαιος!

 Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Λιπόθυμος, καρδιοπαθής και, κατά τα ΜΑΤ, βίαιος!


Λιπόθυμος καρδιοπαθής και γυναίκα με κάταγμα στο πόδι συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στις Σκουριές για «παράνομη βία». Η σύλληψη έγινε χθες, παραμονή Τσικνοπέμπτης. Σαν σήμερα πέρσι, πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στην Ιερισσό ρίχνοντας δακρυγόνα μέχρι και στο σχολείο του χωριού. Ο καρδιοπαθής δεν ήταν το μοναδικό θύμα των ΜΑΤ χθες.

Ο ένας, καρδιοπαθής και λιπόθυμος. Η άλλη, με κάταγμα στο πόδι. Και οι δύο συνελήφθησαν για άσκηση βίας 
Ο ένας, καρδιοπαθής και λιπόθυμος. Η άλλη, με κάταγμα στο πόδι. Και οι δύο συνελήφθησαν για άσκηση βίας Εσυραν άλλες δύο γυναίκες, προκαλώντας κάταγμα στο χέρι στη μία από αυτές. Τόσο ο καρδιοπαθής όσο και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για άσκηση παράνομης βίας και απείθεια. Και οι τρεις συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος.
Οι τρεις πήραν μέρος σε διαμαρτυρία για τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που κατασκεύασε η Ελληνικός Χρυσός, με τη δικαιολογία της «περιβαλλοντικής εκπαίδευσης». Οι συγκεντρωμένοι υποστηρίζουν ότι ο δρόμος έχει κατασκευαστεί με τοξικά υλικά από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας προστασίας του περιβάλλοντος. Ενας ακόμη λόγος της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη περιοχή Χοντρό Δέντρο, στο δρόμο για το εργοτάξιο των Σκουριών, ήταν ότι η Ελληνικός Χρυσός μετέφερε και τοποθετούσε προκάτ κατασκευές στο εργοτάξιο, κάτι που, σύμφωνα με τους αντιδρώντες στην εξόρυξη, ήταν παράνομο, καθώς δεν υπήρχε άδεια από την αρμόδια διεύθυνση πολεοδομίας ή από τη δασική υπηρεσία.
Περίπου 200 κάτοικοι των γύρω περιοχών συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο συγκεκριμένο σημείο για να εμποδίσουν τη μεταφορά και τοποθέτηση των παράνομων προκάτ κατασκευών. Αλλά, όπως το συνηθίζει η Αστυνομία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που επιδόθηκαν στη γνωστή πλέον τακτική της επίθεσης κατά άοπλων και ανυπεράσπιστων διαδηλωτών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, χτύπησαν ανθρώπους, έσυραν γυναίκες στο δρόμο, και μόνο η λιποθυμία του καρδιοπαθούς τούς έκανε να σταματήσουν και να καλέσουν ασθενοφόρο. Γιατρός που βρέθηκε στο σημείο έδωσε τις πρώτες βοήθειες και ο καρδιοπαθής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό. Παρ' όλα αυτά κατηγορείται για άσκηση παράνομης βίας. Τα ΜΑΤ προσήγαγαν ακόμη δύο γυναίκες, η μία με κάταγμα στο πόδι, οι οποίες, όπως και ο καρδιοπαθής, κατηγορούνται για άσκηση παράνομης βίας και απείθεια.
Οι γυναίκες συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαδηλωτών που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζομένους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με ρίψη χημικών και με κλομπ, με αποτέλεσμα 3 άαπό αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας.



Το χθεσινό περιστατικό, θυμίζει την περσινή εισβολή των ΜΑΤ, ακριβώς σαν σήμερα, στην Ιερισσό. Πάνοπλοι άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο χωριό, ρίχνοντας δακρυγόνα μέχρι και στο σχολείο, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να ερευνήσουν σπίτια «υπόπτων».
Οι εικόνες, που είχαν μεταδοθεί από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν φανερή απόδειξη του καθεστώτος και της αστυνομοκρατίας που επικρατεί στη ΒΑ Χαλκιδική το τελευταίο διάστημα. Μια περιοχή που ζει υπό αστυνομική κατοχή και οι κάτοικοί της αντιμετωπίζονται σαν εγκληματική οργάνωση.