Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αν ήμασταν τράπεζες θα μας είχαν σώσει από καιρό.

Δόθηκαν τα 18 δισ. στις ελληνικές τράπεζες

Εδωσε, τελικά, το ποσό των 18 δισ. ευρώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.
Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, το οποίο αναφέρεται σε μια δήλωση που έκανε σε αυτό αξιωματούχος ο οποίος φέρεται να είπε πως «Η εντολή για την πληρωμή στις τράπεζες δόθηκε, αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία».
Συγκεκριμένα, το ΤΧΣ έδωσε στην Εθνική Τράπεζα το ποσό των 7,43 δισ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσό των 4,7 δισ ευρώ, στη Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και τέλος στην Alpha Bank το ποσό των 1,9 δισ. ευρώ.
Σε δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει πως «το ελληνικό Ταμείο για την στήριξη των τραπεζών διέθεσε σήμερα τα 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης προσπάθειας για την ανακεφαλαιοποίηση το κλάδου».
Η ενίσχυση της τεσσάρων τραπεζών θα γίνει μέσω ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ανοίγοντας το δρόμο για τον απευθείας δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).