Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Να σταλεί πίσω η επαίσχυντη χορηγία του ΤΙΤΑΝ!



Η διοίκηση του Δήμου – μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΥΝΣ – έκανε δεκτή μία επαίσχυντη χορηγία 10.000 ευρώ από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για να καλύψει μέρος των εξόδων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Μερκούρεια 2020).

Να θυμίσουμε πως η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με τις πλάτες κυβέρνησης και περιφέρειας Κ.Μ., κατάφερε να αποσπάσει άδεια καύσης απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ευκαρπία.
Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ), προσπαθούν να “καθαγιάσουν” την χρήση των αποβλήτων ντύνοντας τα με φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα. 

Ομερτά: Ο νόμος της σιωπής... μπροστά στους εφοπλιστές


Στη μάχη οι ναυτεργάτες απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - εφοπλιστών
Στη μάχη οι ναυτεργάτες απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - εφοπλιστών
Την Πέμπτη, η κυβέρνηση, στα μουλωχτά, κατ' απαίτηση των εφοπλιστών, πέρασε μια κατάπτυστη τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών, και μάλιστα λειτουργεί τροχιοδεικτικά και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Ενώ θα περίμενε κανείς την αντίδραση - έστω για τα μάτια του κόσμου - απ' τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το ΚΚΕ κατήγγειλε τη συγκεκριμένη, ωμή και προκλητική μεθόδευση της κυβέρνησης. Αντιθέτως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλαν άχνα και τα ΜΜΕ του (βλ. «Αυγή», «left») την «έθαψαν»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά στάθηκε κλαρίνο μπροστά στις παραγγελίες και τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Αλλωστε, δεν πάει καιρός που ο βουλευτής του Γ. Ραγκούσης, από το βήμα της Βουλής, τόνιζε πως «είναι πολύ σημαντικό το καθεστώς φοροασυλίας που προβλέπεται στο Σύνταγμα για τους εφοπλιστές»... Δεν πάει καιρός που μαζί με τη ΝΔ ψήφιζαν τη μείωση της «εθελοντικής εισφοράς» των εφοπλιστών και απέρριπταν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των προνομίων των εφοπλιστών στη συνταγματική αναθεώρηση. Φαίνεται πως η «προοδευτική συμμαχία» με τους ολιγάρχες παίρνει σάρκα και οστά!

Μη χάσουμε τους πατριώτες, «πατριώτη»!



Υπηρεσία στην πατρίδα, κ. Μαυρίδη, είναι η στήριξη που προσφέρουν οι συνταξιούχοι εδώ και μια δεκαετία στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τους ανθρώπους δηλαδή που αν χρειαστεί, θα διαφυλάξουν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους τα σύνορα της πατρίδας μας. 

«Αλήθεια, ρώτησαν τους συνταξιούχους αν θέλουν τα αναδρομικά ή τις φρεγάτες;» αναρωτιέται ο διευθυντής του liberal.gr και εκδότης του Φιλελεύθερου, Θανάσης Μαυρίδης, στο κείμενό του με τίτλο «Μην τις χάσουμε τις φρεγάτες πατριώτη!» στις 28 Ιουλίου του 2020, προτρέποντας την κυβέρνηση να διεξάγει… έρευνα.  Μάλιστα, στο ίδιο κλίμα, καλεί την κυβέρνηση να ρωτήσει τους κατόχους ακινήτων αν θα ήθελαν να πληρώσουν άλλον έναν ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, για να αγοράσουμε αεροπλάνα.

«Η απάντησή τους μπορεί να προκαλέσει σοκ», υποστηρίζει ο κ. Μαυρίδης, που απ’ ότι φαίνεται έχει επιλεκτική μνήμη, «ξεχνώντας» πως η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ) με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες. Συγκεκριμένα, η χώρα μας έδωσε το 2018 περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια και 2,3% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι υψηλότερο από αυτό που δαπάνησε το Ηνωμένο Βασίλειο (!) (www.huffingtonpost.gr, 3/4/2019)

Είμαστε σε επιφυλακή! Δυναμώνουμε τον αγώνα της εργατικής τάξης απέναντι σε κυβέρνηση - εργοδοσία


Κάλεσμα επιφυλακής και αγωνιστικής ετοιμότητας απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο, με πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και στη θερινή περίοδο, ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που δεν σταματά ούτε λεπτό.
 
 Απέναντι στις απολύσεις, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη συλλογική πάλη για δουλειά, μισθό και ζωή με δικαιώματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.

STOP στις απολύσεις - STOP στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα
 
Αγώνας για δουλειά - μισθό - ζωή με δικαιώματα
 
 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Οι διακοπές, η ξεκούραση και η αναψυχή είναι ανάγκη του εργαζόμενου, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Είναι δικαίωμα που το διεκδικούμε και το υπερασπιζόμαστε. Ταυτόχρονα όμως ο καλοκαιρινός καύσωνας έρχεται μαζί με κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.