Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΩΤΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ







Κι ύστερα από τη φωτιά στο Κ.Υ.Τ της Μόριας στη Λέσβο, πάνω από 12.000 άνθρωποι περνούν τη νύχτα στους δρόμους, κοιμούνται δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, ενώ μερικοί βρήκαν καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα στους τάφους ενός νεκροταφείου. Ανίσχυροι, χωρίς καταφύγιο και φαγητό, μετά την καταστροφή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που η ευρωπαϊκή φιλανθρωπία  των ελληνικών κυβερνήσεων είχε μαντρώσει, άρπαξαν τα παιδιά τους, βοήθησαν τους ηλικιωμένους τους, πήραν μαζί τους ό, τι μπορούσαν να σώσουν και ετοιμάζονται ξανά για έναν νέο εφιάλτη.

Και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησής μας  Στ. Πέτσας δεν έχασε την ευκαιρία  από τη μια να εκφοβίσει, επαναλαμβάνοντας λόγια του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, με τα γεγονότα στη Μόρια που «εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας» και από την άλλη να στοχοποιήσει  αυτούς τους απόκληρους, λέγοντας πως «Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί».

Ο αγώνας για νερό κοινωνικό αγαθό, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, αφορά όλο το λαό (ΦΩΤΟ)



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που έγινε στο παρκο της ΧΑΝΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ.

Μέσα από τις εισηγήσεις αναδείχθηκε ότι όταν το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα βλάπτονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού και ταυτόχρονα προωθούνται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που το εκμεταλλεύονται.

Στον αντίποδα πρέπει να βρεθούν οι εργαζόμενοι και να παλέψουν για νερό κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. Τονίστηκε ότι ο αγώνας για νερό κοινωνικό αγαθό που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό και ξεκαθαρίστηκε ότι το νερό και οι υποδομές του μόνο ως λαϊκή περιουσία μπορούν να αξιοποιηθούν για να διασφαλιστεί η συνδυασμένη ικανοποίηση των σύγχρονων, διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

Λεφτά υπάρχουν! – 17 εκ. ευρώ στην Μορέας ΑΕ λόγω χαμηλής διέλευσης οχημάτων



Η ελεύθερη αγορά κάνει πάλι το θαύμα της και πριμοδοτεί τους επιχειρηματίες των διοδίων, για να μην πέσουν έξω τα κέρδη τους!

Τι εστί Μορέας ΑΕ; Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τους σταθμούς των διοδίων κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Κόρινθο με την Καλαμάτα μέσω Τρίπολης και το κομμάτι Λευκτρο-Σπάρτη. Αυτούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια, με μέση απόσταση 30-40 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλον και φροντίζουν να αλαφρώσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες των οδηγών από περιττά βάρη.

Προεδρικό Διάταγμα για τις διαδηλώσεις: Το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής


Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) 73/2020 με θέμα τη «ρύθμιση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων», για την εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου 4703/2020, ορθώνει νέα εμπόδια στην πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων, λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για την απαγόρευση, τον περιορισμό και τη διάλυσή τους.
 
  • Με την αναλυτική περιγραφή των αρμοδιοτήτων του οργανωτή της συνάθροισης, επιχειρεί να τον μετατρέψει ουσιαστικά σε εκτελεστικό όργανο των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στους διαδηλωτές.
  • Δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία έως 12 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης να μπορεί να αποφασίζει τη διάλυσή της, επί της ουσίας μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  • Αναθέτει επιπλέον αρμοδιότητες στον αστυνομικό διαμεσολαβητή και νομιμοποιεί την παρέμβασή του μέσα στη συγκέντρωση, αφού μπορεί να «διαμεσολαβεί για (...) την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων».
  • Εισάγει νέους γενικόλογους περιορισμούς που μπορεί να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από την αστυνομία, όπως «τα χαρακτηριστικά του οδικού περιβάλλοντος», ή «η σημασία της οδού ή των οδών που εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν από τη συγκέντρωση». Αντίστοιχα επιτρέπει «κάθε πρόσφορο μέσο» για την επιβολή των περιορισμών.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση της Θεσσαλονίκης





Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση των σωματείων και των φορέων της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, απευθύνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από διάφορους χώρους δουλειάς, μιλώντας στο portal «902.gr».

Μεταφέρουν την εικόνα και την εμπειρία από τους εργασιακούς χώρους στους οποίους περιοδεύουν, αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τις συνέπειες της ολομέτωπης αντιλαϊκής, αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας στο όνομα της πανδημίας, ενώ καλούν σε αποφασιστική, μαζική και διεκδικητική πάλη, σε αγώνα ανατροπής και προοπτικής.

Παράλληλα, αναφέρονται στις εικόνες από την Μόρια, που αποτελούν καθρέφτη της άθλιας πολιτικής, κυβέρνησης - ΕΕ, αλλά και στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τη μέρα απόφασης του Δικαστηρίου, στις 7 Οκτώβρη για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.