Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Για τις προσφυγές σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές


Μια απαραίτητη ενημέρωση


Επειδή και πάλι πολύ συνάδελφοι ρωτούν, αλλά και επειδή κυρίως έχουν ξαμοληθεί ξανά διάφοροι κομπογιαννίτες (δικηγορικά γραφεία και «συνδικαλιστές» ντίλερ τους), που καλούν τους συνταξιούχους να κάνουν δικαστικές αγωγές για να τους επιστραφεί η διαφορά από την παρακράτηση για την υγεία (6%), που φαίνεται να δημιουργείται λόγω του ότι η πρώτη παρακράτηση έγινε πάνω στην αρχική υπολογισμένη σύνταξη (κύρια και επικουρική), σε σχέση με την δεύτερη που έγινε πάνω στις σήμερα αποδιδόμενες, πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα



 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ:  Σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις κλιμακούμενες απειλές κατά της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας, τις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς την Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI) .

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ «…έχουμε νέες προκηρύξεις να μοιράσουμε…»




ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«…έχουμε νέες προκηρύξεις να μοιράσουμε…»

 

 
 
«…έχουμε νέες προκηρύξεις να μοιράσουμε, / έχουμε κι άλλα περιστέρια ν’ αμολήσουμε στον ορίζοντα, / έχουμε κι άλλα περιστέρια ν’ αμολήσουμε στις αυλές των φτωχόσπιτων, / έχουμε πολλές σκοτεινές φυλακές να γκρεμίσουμε, / πολλά φωτεινά σπίτια να χτίσουμε, / γιατί ο κόσμος δεν το αντέχει πια το μαύρο, / ο κόσμος αγαπάει το άσπρο που αγαπούσες κι εσύ Σωτηρία».

Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα 28 Ιούλη 1980. Στις 1.15 το μεσημέρι, συνεργεία της Αχτίδας των ΑΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ πηγαίνουν στους εργαζόμενους της ΕΤΜΑ για να μοιράσουν προκηρύξεις του ΚΚΕ, ενάντια στην ανεργία, στις απολύσεις και στην ακρίβεια. Στον περίβολο της ΕΤΜΑ, υπάρχουν δύο περιπολικά (ΑΠ-1432 και ΑΠ-1072) με άντρες του ΚΕ Αστυνομικού Τμήματος και διοικητή τον Νίκο Χρηστάκο. Στις 2 αρχίζουν να βγαίνουν μεμονωμένοι εργάτες και να παίρνουν τις προκηρύξεις παρά τις απειλές των αστυνομικών. Οι υπόλοιποι εργάτες της βάρδιας μεταφέρονται με πούλμαν από άλλη πύλη, προκειμένου να μη φτάσουν στα χέρια τους οι προκηρύξεις. Ομως, σε κάθε πύλη υπάρχουν συνεργεία.

Εμπιστοσύνη και επανάκαμψη


Σκίτσο αρχείου
Σκίτσο αρχείου
«...ακούσαμε από τον διεθνή Τύπο πολύ θετικά μηνύματα. Μιλάω για επανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Μιλούν για δυναμική επιστροφή της Ελλάδας. (...) Από το 2015 έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι θέσεις εργασίας, ενώ την περίοδο της καταστροφής - θα έλεγα εγώ - είχαμε χάσει 900.000 θέσεις εργασίας. Αρα έχουμε καλύψει το ένα τρίτο της καταστροφής στην αγορά εργασίας. 
(...) Σήμερα, δύο χρόνια μετά από μία μεγάλη περιπέτεια, μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι δείκτες έχουν αρχίσει πια να είναι θετικοί. Η ανεργία μειώνεται. Εχουμε αρχίσει σιγά σιγά να βλέπουμε επενδύσεις και επενδυτές...».
 Οι παραπάνω φράσεις είναι από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Και είναι ενδεικτικές της προπαγανδιστικής τακτικής του ίδιου και της κυβέρνησής του. Να προσπαθεί δηλαδή να πείσει ότι τα συμφέροντα των επενδυτών είναι όμοια με εκείνα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Να διαμορφώσει συνείδηση δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εύχονται να έχουν μια δουλειά με 200 και 300 ευρώ το μήνα και να νιώθουν ευχαρίστηση όταν τα αφεντικά τους θα πλουτίζουν από το δικό τους αίμα και τον ιδρώτα. Αυτή άλλωστε είναι η πραγματικότητα και το «όνειρο» κάθε αστικής κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ζοφερή για τους εργαζόμενους η κατάσταση στα ΜΜΕ


Γενικευμένο πρόβλημα, στις περισσότερες εφημερίδες, αλλά και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι η απλήρωτη δουλειά, το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ χρωστούν δεδουλευμένα μέχρι και 13 μηνών ή πληρώνουν ποσά «έναντι» (πχ. 100 ευρώ). Η ανασφάλιστη δουλειά γενικεύεται, και χτυπιέται ξανά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η επικούρηση, λόγω παντελούς αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ελέω των αντιασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης, της κλοπής των αποθεματικών, της απαλλαγής της εργοδοσίας από εισφορές. Μάλιστα, εδώ και καιρό οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε τις εργατικές εισφορές που παρακρατούν από τους μισθούς για να αποδίδουν στα Ταμεία.