Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Όχι αιολικά στα Άγραφα!




[Η παρακάτω μπροσούρα έφτασε σήμερα στην ταχυδρομική μου θυρίδα, συνοδευόμενη από την παράκληση να την αναδημοσιεύσω. Δεν έχω λόγο να μη το κάνω, ειδικά με δεδομένο ότι αυτό το ιστολόγιο έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο βρόμικο παιχνίδι που παίζεται σε όλον τον κόσμο με τις "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" και την "πράσινη ανάπτυξη". Η μπροσούρα έχει τον παραπάνω τίτλο και την υπογράφουν οι "φίλοι των βουνών / εχθροί των επενδυτών":]


Πόσο κοστίζει ένα βουνό;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ίσως κάποια στιγμή απασχολήσει σοβαρά την επιστημονική κοινότητα του μέλλοντος. Θα στοιχειώνει ίσως τις έρευνες πεδίου πάνω στις ισοπεδωμένες κορυφές και τα κατακρεουργημένα δάση, μαζί με την καταθλιπτική συνειδητοποίηση ότι η κληρονομιά των παλαιότερων γενεών προς τις επόμενες δεν ήταν παρά δυσθεώρητα χρέη. Επί του παρόντος η απάντηση για τα κάθε λογής αρπακτικά και τους αναρίθμητους πλιατσικολόγους γνωστούς εσχάτως ως -και αποκαλούμενοι εφεξής για λόγους συντομίας- "επενδυτές", είναι γνωστή: πέρα απο κάποια λαδώματα και λίγο λόμπινγκ, τίποτε. Τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια και τα ζώα κοστίζουν όσο ένα καπιταλιστικό ιδεολόγημα, όσο μια ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία. Είναι με άλλα λόγια δωρεάν. Τσάμπα. Μοίρα εξόχως κακή για κάθε ύπαρξη, σε ένα πλανήτη επενδυτών.

Κόκκινη βολή στο στόχο




Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς. Και τότε και τώρα. Και γκρίζο το μισό Αιγαίο. Και σαν τις αμοιβάδες απλώνονται οι βάσεις από άκρου εις άκρον της πατρίδας.
Ευχαριστούμε τους Ευρωπαίους. Ευχαριστούμε και τη Frontex. Και να η συμφωνία με την Τουρκία να μετατρέπει σε φυλακή - προορισμό για πρόσφυγες τη χώρα που καυχιέται για τον τουρισμό, τις παραλίες και τις ομορφιές της.

Ευχαριστούμε τους εφοπλιστές που δέχονται να φορολογούνται εθελοντικά και τους υπέροχους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, που προσφέρθηκαν να αντικαταστήσουν τα αφεντικά και να προσλαμβάνουν σεκιουριτάδες να δέρνουνε παμίτες.
 
Ευχαριστούμε τις δεκάδες χρήσιμες στο σύστημα ΜΚΟ για την ικανότητά τους να απορροφούν και να διαχειρίζονται κονδύλια, ώστε η Μόρια σε χρόνους ενσωματωμένης κυβερνώσας αριστεράς να διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου κολαστηρίου της Ευρώπης σταθερά κι αδιαπραγμάτευτα.

Επίδειξη δύναμης φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ)



Με την προστασία της αστυνομίας αναχωρούν, 24/6/1933, από την Θεσσαλονίκη με ειδικά ναυλωμένο τρένο 1.000 περίπου μέλη της φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ) και Άλκιμοι (οργάνωση νεολαίας της ΕΕΕ). Σκοπός τους: να παρελάσουν στην Αθήνα σε μια επίδειξη δύναμης.

 Οι εργάτες της Αθήνας και του Πειραιά «υποδέχονται» τους φασίστες με διαδηλώσεις, ενώ και στη Λάρισα το τρένο που τους μετέφερε πετροβολείται από τους εργαζόμενους της πόλης.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε, για να μην έρθει η δεξιά

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε, για να μην έρθει η δεξιά, τους ακροδεξιούς: Κουίκ, Χρυσοβελώνη και Παπακώστα του ΣΥΡΙΖΑ
και όλους τους κάτωθι υποψήφιους, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην έρθει το παλιό κατεστημένο...και τι θα απογίνουμε τότε;;



Η καλύτερη σφήνα σήμερα στο δικομματικό παιχνίδι είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ (VIDEO)





Η καλύτερη σφήνα σήμερα στο δικομματικό παιχνίδι είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, αυτό θα καθορίσει τη διαφορά, για να έχει ο λαός κατακτήσεις σήμερα, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικά λαϊκή διακυβέρνηση. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Δευτέρας 24 Ιούνη.

Επισήμανε πως τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση είναι ήδη δρομολογημένα και αποφασισμένα με τις δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής εποχής, την αυστηρή εποπτεία κ.ά. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί το δικό του συμφέρον και ποια δύναμη είναι αυτή που μπορεί να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική μέσα κι έξω από τη Βουλή και αυτή είναι το ΚΚΕ. 

Κατήγγειλε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που διέψευσε ελπίδες και απογοήτευσε πολύ κόσμο με την πολιτική του και πρόσθεσε πως η πολιτική του ήταν αυτή που έστρεψε πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους του προς τη ΝΔ. Δεν φταίει το ΚΚΕ επισήμανε, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα προς το ΚΚΕ, φταίει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δικαίωσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται δικαιωμένοι ενώ δεν είναι. 

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στα Ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην Κύπρο, εκφράζοντας την ανησυχία του ΚΚΕ για την προκλητικότητα της Τουρκίας, τονίζοντας πως η άρχουσα τάξη της γείτονος έχει σχεδιασμούς για τις ενεργειακές πηγές στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας παράλληλα τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση που δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων. Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν ενισχύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια, επισήμανε. 

Παραθέτουμε το κείμενο της συνέντευξης: 

Προς κοψοχέρηδες και πεφτοσυννεφάκηδες του Facebook!




«Όταν υποψήφιοι βουλευτές «επενδύουν»  δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προσωπική τους προβολή μέσω του Facebook τι πιστεύετε ότι θα κάνουν όταν εκλεγούν; Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση στο Facebook και πόσοι χρήστες γίνονται «στόχοι» της;»

 

Πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση γινόμαστε μάρτυρες της «πολιτικής» που ακολουθούν προεκλογικά όλα τα αστικά κόμματα και κάθε λογής «χορηγούμενοι» υποψήφιοι.

Προς κοψοχέρηδες και πεφτοσυννεφάκηδες του Facebook
 
Tυχαίες διαφημίσεις που εμφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στο Facebook – Σαν αυτές είναι δεκάδες!