Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

«Σερβίρει» τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στους μονοπωλιακούς ομίλους



Αποκαλυπτικές οι σχετικές Οδηγίες που ψηφίστηκαν στη Βουλή υπό τις επευφημίες και των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Ενωσς Κεντρώων

Τρελό φαγοπότι» για τους ευρωενωσιακούς μονοπωλιακούς ομίλους μέσω των δημοσίων συμβάσεων και των συμβάσεων παραχώρησης προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις που «περνάει» αυτές τις μέρες από τη Βουλή, ενσωματώνοντας τη μία μετά την άλλη τις σχετικές κοινοτικές Οδηγίες που απελευθερώνουν τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων στα «δημόσια έργα».

Χτες, η πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 23/2014 της ΕΕ, η οποία προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος των συμβάσεων παραχώρησης. Ενα 24ωρο πριν, την Τρίτη, είχαν ψηφιστεί άλλες δύο Οδηγίες, οι οποίες εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση των μονοπωλιακών ομίλων στις δημόσιες συμβάσεις σε όλα τα κράτη - μέλη.

Τα ναζιστοειδή έχουν «επέτειο»…



Ο «πατριώτης» Μεταξάς - το ίνδαλμα των Κασιδιάρηδων - απαθανατίζεται με το συρφετό του να του αποδίδει τιμές σε άψογο ναζιστικό χαιρετισμό...

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 4 Αυγουστου 2016


Τα ναζιστοειδή έχουν «επέτειο»…


«Εμείς ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά».
(Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΪ, 24/10/2012).
    Θυμίζουμε:
  
  1) Ο Μεταξάς ήταν αυτός που το 1936, λίγους μήνες πριν κηρύξει επίσημα τη φασιστική δικτατορία, είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο και είχε λάβει στη Βουλή την ψήφο εμπιστοσύνης όλων των αστικών κομμάτων. Κι όμως:   

Το Γενάρη του ίδιου χρόνου στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε λάβει μόλις 50.000 ψήφους και κατείχε μόλις 7 έδρες στη Βουλή.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τότε βουλευτή Ηλείας του Λαϊκού Κόμματος, Βάσου Στεφανόπουλου:

«Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζη δεν θέλω να με κυβερνήση ο Μεταξάς , ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήσει ο Μεταξάς ».
  
  Τόσο… δημοκρατικό το αστικό καθεστώς, λοιπόν. Από τα γεννοφάσκια του. Τόσο ώστε να παραδίδει την εξουσία με όλους τους κοινοβουλευτικούς τύπους σε φασίστες.    

   Τόσο… «αντισυστημικός» και ο φασίστας Μεταξάς, ο διορισμένος από τα ανάκτορα, ο εκλεκτός της άρχουσας τάξης. «Αντισυστημικός», όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοί του…