Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (VIDEO)





Οι φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν το επόμενο διάστημα το λαό. Αυτό επεσήμανε ξεκινώντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την οικονομία.

Όπως πρόσθεσε, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους για το ποιος είναι ο απατεώνας και ποιος ο καλύτερος διαχειριστής δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους για τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, τις λαϊκές θυσίες που θα συνεχιστούν για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να ψηφίσει τις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα το ΚΚΕ για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. 

Χαρακτήρισε πρόκληση τη στάση της κυβέρνησης που εμφανίζει ως φιλολαϊκή στροφή τη μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά, την ώρα που στο τρίτο μνημόνιο, όλα τα κόμματα που το ψήφισαν, δεσμεύτηκαν για την κατάργησή του. 
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 8 μήνες πριν αντιπλημμυρικά έργα για τη Μάνδρα κι όμως, ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα έργο προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων στην περιοχή.

Εικόνες από ένα (ζοφερό) μέλλον… (Ας μιλήσουμε για την “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”…)


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μεγάλη κινητικότητα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”. Διοργανώνουν σχετικές συναντήσεις, συσκέψεις και ημερίδες, προβάλλοντάς την ως βασικό πυλώνα της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Την πλασάρουν ως εναλλακτική, δημοκρατική μορφή, ως λύση στα προβλήματα των ανέργων.

Εικόνες από ένα (ζοφερό) μέλλον... (Ας μιλήσουμε για την “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”...)
Βασίλης Θωμόπουλος – Αντιδήμαρχος
 Περιβάλλοντος, Ενέργειας,
 Προγραμματισμού και Πρόεδρος του
 Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου
 Πατρέων
Οι άνεργοι στην πόλη μας ξεπερνούν τους 30.000 και στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι άνθρωποι. Νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν. Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού. Στην Πάτρα 10.000 συμπολίτες μας είναι δικαιούχοι του Κ.Ε.Α. Άρα το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο.

Σταθερά, η μόνιμη δουλειά υποκαθίσταται από ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ας  δούμε την ωμή πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Δήμο μας.  Από το 2010 μέχρι 31/12/2017 είχαμε 567 αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού και καμία αναπλήρωση. Την ίδια στιγμή μόνιμες θέσεις εργασίας αντικαθίστανται με τα 8μηνα της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, όπου στο Δήμο μας το 2017 εργάστηκαν 623 εργαζόμενοι για να επιστρέψουν ξανά στην ανεργία. Αντίστοιχος ήταν ο αριθμός τους και τα προηγούμενα χρόνια.

Η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους συνεχώς μειώνεται. 

Υπογράφεις δήλωση σιωπής ή απολύεσαι!



Υπογράφεις δήλωση σιωπής ή απολύεσαι!

 


Την«προσπάθεια αρκετών επιχειρήσεων, κυρίως πολυεθνικών, οι οποίες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν βεβαιώσεις και υπεύθυνες δηλώσεις συμμόρφωσης με το νέο Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων» δημοσιοποιεί με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), περιγράφοντας συγκεκριμένα: 

«Οι βεβαιώσεις-υπεύθυνες δηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα και ρήτρες εχεμύθειας για ό,τι συμβαίνει στην επιχείρηση, απειλώντας με πρόστιμο χιλιάδων ευρώ και απόλυση του εργαζόμενου σε αντίθετη περίπτωση»
Με λίγα λόγια οι επιχειρήσεις θέλουν με την απειλή της απόλυσης να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να υπογράφουν δήλωση σιωπής για οτιδήποτε, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν με κανέναν τρόπο σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τρομοκρατία και χίλια δύο άλλα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς τους.

ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογίες για να μη μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά



Δύο τροπολογίες κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή.

Η πρώτη τροπολογία είναι για να μη μειωθούν οι συντάξεις με την κατάργηση των ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το ΦΠΑ στα νησιά, με την οποία το ΚΚΕ ζητά τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Και οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις». Αναλυτικά οι τροπολογίες:

Η τροπολογία του ΚΚΕ για τις συντάξεις

Ένα κλάμα BEYOND


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Κάθε 5 Ιουλίου το κλάμα BEYOND διδάσκει πώς αντιλαμβάνεται η ποιητική της αριστεράς ελληνικού τύπου την μετάβαση από τον Κοσκωτά στην COSCO . Κρατώντας το μέτρο του Κάλβου ως Καλβινιστικό τσιτάτο. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία; Θέλει υποταγή κι υποκρισία…. Γελάνε πατριώτη που σε γελάσανε!



Ένα κλάμα  BEYOND
——————————
—————
 

Σαν σήμερα η Ελλάδα πριν από τρία χρόνια δημοψηφιζόταν, μετά από ένα εξάμηνο επικής βαρουφακειάδας. Ήταν η αρχή του έτους που εξόντωνε με μια μπαταριά και την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, κι ήταν η Μπέτυ που έκλαψε από οργή για μια γραβάτα, που αποτέλεσε τη μεταχρονολογημένη επιταγή όλων των εποχών. Ο λαός των Θερμοπυλών (φυλαγμένων και αφύλακτων) του αθάνατου κρασιού του 21 (και οίνος και ξύδι θέαμα) έσπευσε στις κάλπες να απαντήσει αν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει δύο έγγραφα, έτσι ακριβώς, έγγραφα, που τυπώθηκαν στα ψηφοδέλτια οι τρισδιάστατες απεικονίσεις της αγχόνης, (του Έλληνα ο τράχηλος έχει πρόβλημα με το ζυγό, όχι με την αγχόνη), και κλήθηκε να απαντήσει αν εγκρίνει τις 1.REFORMS FOR THE COMPLETION OF THE CURRENT PROGRAM AND BEYOND  και 2.PRELIMINARY DEBT SYSTAINABILITY ANALYSIS.

Συμπεράσματα...


Το τότε διάγγελμα του Α. Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015Το τότε διάγγελμα του Α. Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015
Πηγή: Associated Press

Το δημοψήφισμα του 2015, που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το οποίο πραγματοποιήθηκε ακριβώς σαν σήμερα, αποτέλεσε ένα πραγματικό μνημείο εξαπάτησης, εκβιασμών, αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού των εργαζομένων και του λαού, στην πολιτική που φόρτωσε την κρίση στις πλάτες τους για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις από τη μία, παίζοντας το παιχνίδι της «εθνικής υπερηφάνειας», και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλοι, παίζοντας το «χαρτί» της κινδυνολογίας. Το 'να χέρι ένιβε τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Ουσιαστικά αυτό που κρίθηκε τον Ιούλη του 2015, το πραγματικό δίλημμα, ήταν η επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα συνεχιστεί η σφαγή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, του τρόπου με τον οποίο ο λαός, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν, να συμβιβαστούν με αυτήν τη σφαγή.

Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε επί της ουσίας η συνέχιση των μνημονίων. Αυτό που έγινε ήταν μια διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο να δοθούν «ανάσες» στη στήριξη και χρηματοδότηση των επενδύσεων.

Προσχήματα


Έχουμε γράψει ξανά και ξανά για τα προσχήματα που αξιοποιούν κάθε φορά οι ιμπεριαλιστές στην προετοιμασία του εδάφους για τις επόμενες επεμβάσεις, συγκαλύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο των επικίνδυνων σχεδίων τους. Μάλιστα, τα προσχήματα αυτά πέφτουν από νωρίς «στην πιάτσα», για να γίνονται και οι σχετικές «ζυμώσεις». Απ' αυτήν τη σκοπιά, μόνο ανησυχία προκαλούν τα όσα καταγράφονται στην πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την «ανάγκη» αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στην «πηγή» τους. Αλλά και όσα καταγράφονται στα προπαρασκευαστικά κείμενα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως ότι ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός «πρέπει να βοηθήσει τα προγράμματα σταθερότητας πέρα από τα σύνορά του για να διαφυλάξει την ασφάλεια στο σπίτι του», απέναντι στην «τρομοκρατία» και τον «υβριδικό πόλεμο». Η «αποθέωση» βέβαια της υποκρισίας των ιμπεριαλιστών είναι στο κεφάλαιο για τα πυρηνικά, όπου γράφεται ότι «το ΝΑΤΟ δεσμεύεται για τον έλεγχο των εξοπλισμών, τον αφοπλισμό και τη μη διάδοση των πυρηνικών, αλλά όσο υφίστανται πυρηνικά όπλα, θα παραμείνει μια πυρηνική συμμαχία»! Το «περιτύλιγμα» που αξιοποιούν κάθε φορά οι ιμπεριαλιστές στα επικίνδυνα σχέδιά τους δεν πρέπει να ξεγελάσει τους λαούς που θα κληθούν να πληρώσουν με αίμα και βάσανα τον νέο γύρο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, αγορών και σφαιρών επιρροής.

Λογοκρισία και προσχηματική ευαισθησία στο youtube



Πόσο εύκολο είναι, τελικά, να κατέβει ένα βίντεο από το youtube; Από ό,τι φαίνεται αρκεί απλά να μη βολεύει κάποιους.

Το βίντεο «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΥΦΛΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ» από το κανάλι του 902.gr αποκλείστηκε από το youtube σε πολλές χώρες, κυρίως της ΕΕ. Στις υπόλοιπες χώρες που δεν έχει αποκλειστεί βγαίνει με προειδοποιητικό μήνυμα ότι το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο και προσβλητικό για μέρος του ακροατηρίου.

Συγκεκριμένη αιτιολόγηση από το youtube, για το λόγο για τον οποίο τέθηκαν οι περιορισμοί δεν έχει δοθεί, παρά μόνο μια γενική αναφορά σε όρους περιεχομένου και μια επισήμανση ότι έχει γίνει «νομική καταγγελία» και ότι έχει «επισημανθεί από την κοινότητα του youtube». Στην «έφεση» που το youtube επιτρέπει να κάνουμε -μεγέθους ...200 ολόκληρων χαρακτήρων! - εξηγήθηκε ότι το κανάλι ανήκει σε ειδησεογραφικό site και ότι το βίντεο αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ, το οποίο με ντοκουμέντα αναδεικνύει ακριβώς τον εγκληματικό χαρακτήρα ναζιστικής οργάνωσης.

Η απάντηση ήταν ότι το youtube αποφάσισε να διατηρήσει τους περιορισμούς στο βίντεο. Τα μηνύματα καθώς φαίνεται είναι αυτοματοποιημένα και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα γιατί κατέβηκε το βίντεο; Γιατί το youtube θέτει περιορισμούς σε βίντεο που αποκαλύπτουν το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και όχι στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή; Μήπως τελικά, η ευαισθησία του youtube ως προς το περιεχόμενο των βίντεο είναι εντελώς μα εντελώς προσχηματική;

Τώρα, το ποιους ενόχλησε το βίντεο, είναι προφανές. Όπως προφανές είναι και το γεγονός ότι όσο κι αν οι όμιλοι που ελέγχουν το internet κλίνουν σε όλες τις πτώσεις το «σεβασμό τους» στην ελευθερία του λόγου, αυτή έχει όρια. Πολύ συγκεκριμένα όρια.

902gr