Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΒΙΛΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ !!!



Μετά τη χθεσινή μήνυση εθνικόφρονος ανεξαρτήτου βουλευτού σε βάρος του Πελετίδη για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων όσον αφορά το σπίτι του δημάρχου Πατρών και μετά την επίθεση του δήμου της Πάτρας εναντίον του εθνικόφρονος βουλευτού με ανακοίνωση που εκδόθηκε, προχωράμε στη δημοσίευση φωτογραφιών από το εσωτερικό της βίλας Πελετίδη, τις οποίες εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο και οι οποίες αποδεικνύουν τον έκλυτο βίο του κομμουνιστή δημάρχου!

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019


Αντιλαϊκές εκδοχές, ενιαία κατεύθυνση για τη στήριξη του κεφαλαίου
 
 
Στην Κομισιόν κατατέθηκε χτες το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Στην Κομισιόν κατατέθηκε χτες το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Με δυο «εναλλακτικές» αντιλαϊκές εκδοχές και ταυτόχρονα με ενιαία γραμμή και κατεύθυνση την απογείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, κατατέθηκε χτες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, όπου ενσωματώνονται η γκάμα των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων και βέβαια η προσθήκη νέων. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επανάληψη του προσχεδίου που κατατέθηκε και στη Βουλή, η «διαβούλευση» επί του οποίου θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα, τόσο στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας» όσο και του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».Η κυρίαρχη αντιλαϊκή εκδοχή συνεχίζει να περιλαμβάνει το προνομοθετημένο μέτρο για την περαιτέρω κατακρεούργηση των συντάξεων με κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» από το 2019, ενώ η τυχόν «αναβολή» του συγκεκριμένου μέτρου «μεταφράζεται» σε εφαρμογή «ισοδύναμων» αντιλαϊκών μέτρων.

Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν…


  Της Κάλι Καρά

Πολύς ο λόγος για το αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός για τα όσα αμερικανοΝΑΤΟικά είπε ο υπουργός Άμυνας στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ του «διαβολικά καλού» Τραμπ.

Και μέχρι να βρεθεί ο Πουαρό, που θα μας έλυνε τον γρίφο, να 'σου ο μαρτυριάρης κυβερνητικός εταίρος: «Το Plan B για το Σκοπιανό το ξέρει ο Τσίπρας, αλλά δεν το εγκρίνει». 

«Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου». Έλα, όμως, που από τη Σούδα ξεκίνησαν τα ειδικά εξοπλισμένα πολεμικά πλοία από τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της 7ης Απρίλη 2017 οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας και δεν ήταν γεμάτοι ...καραμέλες και σοκολάτες για τα παιδιά αυτής της πολύπαθης χώρας.

Με το δεξί


Την ώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που η διάθεσή του ξεκίνησε χτες, θυμίζει κάτι από ...πετρέλαιο κίνησης, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια δεκάδες χιλιάδες να ξεπαγιάσουν και αυτόν το χειμώνα, για να θησαυρίζουν μια χούφτα μονοπώλια και να πιάνονται με τη φοροληστεία και τις περικοπές στο επίδομα θέρμανσης τα «πρωτογενή πλεονάσματα». Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτά έχει η περιβόητη «απελευθέρωση», αφού τις όποιες αυξήσεις για τους ρύπους κληθεί να πληρώσει η ΔΕΗ, θα τις μετακυλίσει και πάλι στα λαϊκά στρώματα, που ήδη υποφέρουν από την ενεργειακή φτώχεια και το κυνηγητό για να αποπληρώσουν τους προηγούμενους φουσκωμένους λογαριασμούς. Από κοντά έρχονται τα χιλιάδες λαϊκά σπίτια που αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» τους επόμενους μήνες, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών και να «σταθεροποιηθεί το σύστημα», τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους που καταφτάνουν στα λαϊκά σπίτια. Με δυο λόγια, η «μεταμνημονιακή» εποχή έχει μπει «με το δεξί» για το λαό, και έτσι θα συνεχίσει, αφού, όπως και πριν, έχει για πυξίδα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου, που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες. Αυτές είναι που πρέπει ο λαός να κάνει προμετωπίδα της πάλης του, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Να σημάνει ξεσηκωμός!


Φωτό αρχείου 
 Φωτό αρχείου

Το κάλεσμα ξεσηκωμού που απευθύνει το ΚΚΕ, μπροστά στο διήμερο δράσης (22 και 23/10) που οργανώνει ενάντια στην επέκταση των παλιών και τη δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, πρέπει να φτάσει αυτές τις μέρες σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με πλατιά κινητοποίηση να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής.

Το κάλεσμα μάχης του Κόμματός μας απευθύνεται σε κάθε εργάτη, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Καθένα που μπορεί πια να δει κατάματα ότι η κυβέρνηση μας σέρνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, κάνοντας όλη τη χώρα «μαγνήτη» επιθέσεων, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές που αξιοποιούνται για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών.