Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κορόνες


«Κορόνες» και «μάγκες». Περίπου αυτός είναι ο τίτλος που δίνουν τα αστικά επιτελεία στο «έργο» που παίζεται τις τελευταίες μέρες από τις κυβερνήσεις Τουρκίας και Ελλάδας, με την κλιμάκωση της φραστικής αντιπαράθεσης, τις «βαριές κουβέντες» κ.ο.κ. Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το πώς οι «ρόλοι» εναλλάσσονται. Για παράδειγμα, όλες τις προηγούμενες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν διαρκώς ότι «οι τόνοι πρέπει να πέσουν», ότι «δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της τουρκικής προκλητικότητας» κ.ο.κ., ενώ τις τελευταίες μέρες το «τροπάρι» αλλάζει, με «κορόνες» περί «Σουλτάνου» και «τρελού» Ερντογάν. Αντίστροφα, την ίδια ώρα που η τουρκική επιθετικότητα επί μήνες εκφράζεται με δηλώσεις (αλλά και με κινήσεις) που αμφισβητούν τα σύνορα, τη Συνθήκη της Λοζάνης, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κ.τ.λ., τώρα η απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας είναι ότι «οι ελληνικές αρχές ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης και προκαλούν μεγάλη ανησυχία»... Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι στην πραγματικότητα, καμία εξήγηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις δεν μπορεί να βρει ο λαός στα λόγια που ακούγονται ένθεν κακείθεν. Αντίθετα, χρειάζεται να δει πίσω από τις γραμμές, εκεί που βρίσκονται οι σχεδιασμοί των δύο αστικών τάξεων, ενταγμένοι στην ευρύτερη σύγκρουση ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως π.χ. ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία. Εκεί - σε αυτό το σύνθετο και επικίνδυνο για τους λαούς παζάρι και στις μεγάλες ανακατατάξεις - μπορεί κανείς να βρει την αιτία όλων των κινδύνων και όχι γενικά σε κάποια καπιταλιστικά κράτη που «επιτίθενται» και σε κάποια που «αμύνονται».

ΠΑΤΡΑ : ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑ'Ι'ΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!


 
Τη φράση ΄΄παραχωρούμε οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη΄΄ την έχουμε ακούσει (από τον Τσίπρα μόνο) τουλάχιστον τέσσερις φορές. 

Έκτοτε πέρασαν τρία χρόνια για την μετατροπή της προσωρινής σύμβασης σε οριστική, αλλά η γραφειοκρατία δε λέει να βάλει τέλος σε απρόβλεπτα εμπόδια που εμφανίζονται κάθε φορά πριν πέσουν οι υπογραφές.

Η πόλη αποδέχτηκε – κάνοντας υποχωρήσεις – το δεύτερο σχέδιο Δρίτσα. Τότε η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως σε χρονικό διάστημα 6-12 μήνες θα είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου. Πέρασαν δύο χρόνια κι ακόμα φαίνεται πως είμαστε μακριά από την οριστική λύση.

ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ Κάθε μέρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά





Του Αεροπεζοναύτη

Έχουν δρομολογήσει τα πάντα, κάθε μέρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα. Στη σκακιέρα του ανταγωνισμού, η πολεμική μηχανή είναι ήδη αναμμένη και η κυβέρνηση, με ό,τι βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, ακολουθεί τακτική εφησυχασμού του λαού, λες και όσες φορές εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στους συμμάχους δεν μάτωσε ο λαός.

Η χώρα μετατρέπεται από αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών, σε επιθετικό γεωγραφικό χωροταξικό σχηματισμό, εμπλεκόμενος σε 3 γεωγραφικούς παραλλήλους εκεί όπου τα συμφέροντα είναι σαφέστατα για την νέα κερδοφορία του κεφαλαίου.
Χώρες, με το πιστόλι στον κρόταφο εντάσσονται στο ΝΑΤΟ, τάζοντάς τους ευημερία και ανάπτυξη. Είδαμε τα δικά μας τα χαΐρια από τους φίλους - εταίρους - συμμάχους.

Τι κάνει η κυβέρνηση;

Προσωπικά μου θυμίζει λεγεωνάριους, μισθοφόρους ή και τη λεγεώνα των ξένων. Εν ονόματι της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της ανθοφορίας του χρήματος δηλαδή, δεν διστάζει να δώσει όχι μόνο γη και ύδωρ, αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στα κελεύσματα των ΗΠΑ ιδιαίτερα.