Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ Αναζητά λύσεις για να αντέξει το ηλεκτρικό δίκτυο, εντός της απελευθερωμένης αγοράς και της «ατομικής ευθύνης» Facebook logo

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ζητάει η κυβέρνηση από τα λαϊκά νοικοκυριά, στο πλαίσιο της περιβόητης «ατομικής ευθύνης», καθώς ήδη υπάρχει ανησυχία για την επάρκεια του δικτύου.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε το πρωί σύσκεψη στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, με αντικείμενο την εξέταση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει», διακήρυξε με αυταρέσκεια ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, όμως, βρήκε το άλλοθι για ...ό,τι γίνει από εδώ και πέρα, λέγοντας πως «αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987», κάτι που «έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση».

Η αλφάβητος της κόλασης

 


Σε μέρες εξαθλίωσης της Παιδείας και της Εργασίας, μετά από παρατεταμένη κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και φτωχοποίησης των μαζών, δεν είναι παράξενο που χρησιμοποιείται ευρέως πια το ελληνικό αλφάβητο. Σαρκάζοντας το μπουλούκι από εθνίκια, χριστέμπορους που περιφέρονται ως μεταλλαγμένοι Ρασπούτιν της γειτονιάς και της πλατείας του χωριού, το ελληνικό αλφάβητο επιλεγμένο από τους επιστήμονες για να ξεχωρίσουν τα δύσκολα από τα τετριμμένα αρκτικόλεξα, τους τρίβεται στα μούτρα. Δεν μπορεί αυτό το αφασικό ελληναριό να διατυμπανίζει την ανωτερότητα της φυλής επειδή οι κακοί ξένοι επιστήμονες, που κραδαίνουν τσιπάκια και ευνουχιστικές ουσίες σε μια σύριγγα, δανείζονται το άλφα, το βήτα, το γάμα, το δέλτα, εσχάτως και το λάμδα για να βαφτίσουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού...

Πέρα από το σαρκασμό, αυτός ο σαφώς μειοψηφικός εσμός προσπαθεί, κι ως ένα βαθμό καταφέρνει, και δυστυχώς όχι μόνον δημοσκοπικά, να παρασέρνει, με προοπτική πολιτικής εκμετάλλευσης και πολιτικής παρουσίας, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φοβισμένων, λογικά επιφυλακτικών ή κουρασμένων και ανασφαλών ανθρώπων. Δεν παρηγορεί κανέναν το γεγονός ότι τέτοια τάση ακροδεξιάς συσπείρωσης στο λεγόμενο, που δεν είναι, κίνημα αντιεμβολιαστών, εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της λεγόμενης Δύσης. Και γιατί να είναι, όταν είναι σχεδόν ίδια τα ποσοστά στις ΗΠΑ και τη χώρα μας, πάνω από δεκαπέντε τοις εκατό των πολιτών, που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Ο Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (VIDEO)

 


Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει και να εκπληρώσει το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης στα πλαίσια των τριών πυλώνων και στη συνέχεια να κλιμακώσει την επίθεση συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, παραδίδοντας στον χρηματιστηριακό τζόγο τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής ασφάλισης,

«Από το 1990 μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, ψήφισαν δεκάδες νόμους και διατάξεις που σταθερά ξηλώνουν ό,τι με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα και στη δημόσια Υγεία», προσθέτοντας πως «έχουν καταντήσει γελοίες οι προεκλογικές τους διακηρύξεις, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ότι τάχα θα καταργήσουν τις αντιασφαλιστικές διατάξεις, των προκατόχων τους, αλλά πάντα συνεχίζουν ως κυβερνήσεις τις πολιτικές σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». Υπενθύμισε χαρακτηριστικά τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ανατρέψει τους αντιλαϊκούς νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και τις προεκλογικές φανφάρες της ΝΔ, ότι θα καταργήσει το νόμο «Κατρούγκαλου» ο οποίος είνα σήμερα  βασικό «εργαλείο», για την συνέχιση, των αντιασφαλιστικών πολιτικών  που άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τους λιμενικούς


 

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ) είναι από τη νομοθεσία μηχανισμός καταστολής. Ωστόσο, δεν ταυτίζονται όλοι οι λιμενικοί, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα, με τον κατασταλτικό χαρακτήρα του Σώματος που υπηρετούν. Ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση λιμενικών για καταστολή πλήθους είναι αντίθετα στην ευθύνη για την προστασία της ζωής στη θάλασσα και τη στεριά. Είναι κόντρα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Οι λιμενικοί δεν πρέπει να γίνονται εργαλεία στην καταστολή προσφύγων και μεταναστών, στα γεωπολιτικά παιχνίδια και παζάρια που κάνουν οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν έχουν καμιά δουλειά να σηκώνουν χέρι απέναντι στους ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΚΕ παλεύει να καταργηθεί η υπαγωγή του Σώματος στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα. Να απεμπλακεί ο/η λιμενικός από κάθε υπηρεσία κι ευθύνη για την ασφάλιση, τα μητρώα και την εκπαίδευση των ναυτικών. Να πάψει να χρησιμοποιείται για την καταστολή εργαζομένων και μεταναστών.