Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Εκλογές στην Κούβα: Πως αναδεικνύονται οι επαρχιακοί αντιπρόσωποι και οι βουλευτές


Εκλογές στην Κούβα: Πως αναδεικνύονται οι επαρχιακοί αντιπρόσωποι και οι βουλευτές

 

Ο κουβανικός εκλογικός νόμος ορίζει ότι οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι για τις επαρχιακές συνελεύσεις και οι υποψήφιοι βουλευτές για την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας αναδεικνύονται σε έκτακτη σύνολο των δημοτικών συνελεύσεων, όπου υποβάλλονται οι προτάσεις της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων της συγκεκριμένης οντότητας. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο της εκλογικής διαδικασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κούβα την περασμένη Κυριακή 21 Γενάρη 2018. Η εφημερίδα Junetud Rebelde πρότεινε στους αναγνώστες της (17/1) μια προσέγγιση της σημαντικής αυτής στιγμής των γενικών εκλογών που βιώνει η χώρα σήμερα.

Την Κυριακή 21 Γενάρη οι δημοτικές Συνελεύσεις της Λαϊκής Εξουσίας (asambleas municipales del Poder Popular ) ανέδειξαν τους υποψηφίους αντιπροσώπους για τις επαρχιακές συνελεύσεις της Λαϊκής Εξουσίας (asambleas provinciales del Poder Popular) και τους υποψήφιους βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας (Asamblea Nacional del Poder Popular) , όπως καθορίζεται από τα άρθρα 92 και 96, του δεύτερου εδαφίου, του δεύτερου κεφαλαίου του νόμου 72/1992. Ο εν λόγω νόμος,  πού είναι ο βασικός εκλογικός νόμος στη χώρα μας, καθορίζει: 

Τετρασέλιδο φυλλάδιο με αφορμή τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τετρασέλιδο φυλλάδιο με αφορμή τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ




Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ κυκλοφορεί με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παρατίθεται ολόκληρο ενώ παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF. 

«Ο Λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του

κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος  

  • Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Γενάρη του 2015...
  • Τρία χρόνια νέων δυσβάσταχτων μέτρων και μνημονίων, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
  • Τρία χρόνια διαψεύσεων, αλλά και συσσωρευμένης λαϊκής πείρας που δεν πρέπει να χαθεί.
Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την "κατάργηση των μνημονίων" και την "περήφανη διαπραγμάτευση", στην επιβολή 2 νέων μνημονίων, απογοήτευσε εργατικές και λαϊκές δυνάμεις.

Δεν ήταν όμως κάτι μη αναμενόμενο. Ούτε προϊόν ενός "αναγκαίου συμβιβασμού, σε συνθήκες εκβιασμού των δανειστών", όπως σκόπιμα λέει η κυβέρνηση. Αυτό καταρρίπτεται από τα εύσημα που δίνουν στην κυβέρνηση οι ίδιοι οι "δανειστές" για τη συμβολή της να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα.

οι "Ελευθερίες" -της μεταΚομ­μου­νι­στικής περιόδου- που Ζούμε




 
Πώς θα ονό­μα­ζε κα­νείς ένα σύ­στη­μα που μειώ­νει την ζωή των αν­θρώ­πων κατά 13 χρό­νια;
 
  Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της *
 
Κλαί­νε ακόμη με μαύρα δά­κρυα οι πα­πα­γά­λοι του κα­πι­τα­λι­σμού στις Σου­η­δι­κές εφη­με­ρί­δες για τα ”θύ­μα­τα του κομ­μου­νι­σμού” με αφορ­μή τα 100χρο­νια της Επα­νά­στα­σης. 
Κα­νέ­να όμως δάκρυ για τα θύ­μα­τα μετά την ανα­τρο­πή. 
Σαν να μην υπήρ­ξαν ούτε υπάρ­χουν ακόμη.

Η ανα­τρο­πή του συ­στή­μα­τος στην Σ .Ένωση και στις άλλες χώρες είχε τέ­τοιες συ­νέ­πειες που μόνο με την επι­δη­μία AIDS στην Ν. Αφρι­κή μπο­ρεί να συ­γκρι­θεί γρά­φει ο κοι­νω­νιο­λό­γος κα­θη­γη­τής του Cambridge, Göran Therborn στο βι­βλίο του ” Η Ανι­σό­τη­τα σκο­τώ­νει ”.

ΠΗΡΑΝ....''ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ'' !!!


 
Στα «κεραμίδια» έχουν βγει τις τελευταίες μέρες κάποιοι δημοσιογράφοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για κόκκινο κρυμμένο θησαυρό, κόκκινα άρματα, κόκκινα κρασιά, σερπαντίνες κομφετί, σοκολάτες κτλ.
 
Ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο… καρναβάλι είναι, μήπως να καταργηθεί και ο «κόκκινος χορός»;
 
Φτάνουν μάλιστα να κάνουν και «ιατρικού τύπου διαγνώσεις» αφού όπως αναφέρει σε άρθρο του δημοσιογράφος : «Μπορεί να είναι και ζήτημα DNA. Οι κομμουνιστές δεν είναι της διασκέδασης, της χαράς και του ξεφαντώματος» 

Εγκλήματα της εργοδοσίας και του κράτους



Ο εντοπισμός αμιάντου σε πλοίο που επισκευάζεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και η κατάληξη ενός 58χρονου εργαζόμενου την Κυριακή, που μετά από εργατικό «ατύχημα» νοσηλευόταν από τον περασμένο Νοέμβρη στο νοσοκομείο, είναι μερικά μόνο από τα συμβάντα των τελευταίων ημερών που επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή τους στο χώρο δουλειάς. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι συνθήκες εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας, με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αποδεικνύεται εγκληματική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, καθώς τα επίσημα στοιχεία καταγραφής είναι ελλιπή, κάθε δύο ώρες συμβαίνουν τρία εργατικά «ατυχήματα» και κάθε τρεις μέρες ένας εργαζόμενος πεθαίνει. Παράλληλα, εκτιμάται ότι στη χώρα μας πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω από 400 εργαζόμενοι από επαγγελματικές ασθένειες, καρκίνους, αναπνευστικά και άλλα προβλήματα που οφείλονται στην εργασία.