Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Αντικομμουνισμός με proficiency – Σκίτσο εξίσωσης Χίτλερ – Στάλιν στην αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής



Αν μη τι άλλο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελλάδα που τολμά και καινοτομεί, φιλοδοξώντας να μετατρέψει τον αντικομμουνισμό σε εξαγώγιμο προϊόν. 

Φαίνεται πως οι ναυαρχίδες των αστικών ΜΜΕ στην Ελλάδα δυσκολεύονται εξαιρετικά να χωνέψουν την “ιδιαιτερότητα” της Ελλάδας σε σχέση με τη μη αποδοχή του κατάπτυστου ψηφίσματος της ΕΕ, που καθιστούσε “συνυπεύθυνη” την ΕΣΣΔ για το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Μετά την ιερή οργή του Πρετεντέρη που μόνο δύο Έλληνες ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το ανοσιούργημα, καθώς και την αντιπαράθεση Δοξιάδη – Κυμπουρόπουλου περί “ασπόνδυλων του λευκού”, δε θα μπορούσε να λάβει θέση και η “Καθημερινή” του συγκροτήματος Αλαφούζου, το οποίο πρωταγωνιστεί με τα όλα του τα ΜΜΕ στην προώθηση της θεωρίας των δύο άκρων εδώ και χρόνια.

Το «ευρωπαϊκό πλαίσιο» για το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας


Πλευρές από την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στη συνδικαλιστική δράση στα κράτη της ΕΕ

Στο στόχαστρο του κεφαλαίου σε όλη την ΕΕ το απεργιακό δικαίωμα και η συνδικαλιστική δράση
Copyright 2016 The Associated
Στο στόχαστρο του κεφαλαίου σε όλη την ΕΕ το απεργιακό δικαίωμα και η συνδικαλιστική δράση
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των διατάξεων του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, όπως και για την ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα της απεργίας, ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του έσπευσε να δηλώσει ότι οι διατάξεις αυτές κινούνται «εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου».

Δεν λέει βέβαια κάτι καινούργιο: Το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, η περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης και η μετατροπή της σε μια διαδικασία ταξικής συναίνεσης και υποταγής των εργαζομένων αποτελούν βασική κατεύθυνση σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ενιαίο στόχο του κεφαλαίου και όλων των δυνάμεων που το υπηρετούν. Πάνω σε αυτό το αντεργατικό «ευρωπαϊκό πλαίσιο» πάτησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να νομοθετήσει την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, πάνω σε αυτό το στρωμένο έδαφος έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για να πάει ακόμα παραπέρα την αντεργατική επίθεση, όπως για παράδειγμα με τη «δυνατότητα» ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις αποφάσεις των συνδικάτων, την οποία δεν συναντάμε σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης...

Το δράμα της Υεμένης






Το δράμα της Υεμένης
 

Στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία εδώ και τέσσερα χρόνια ηγείται της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.
Στενεύει ολοένα και περισσότερο η «θηλιά θανάτου» που έχει στήσει σε βάρος του λαού της Υεμένης ο ιμπεριαλιστικός συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους, που αιματοκυλούν τη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσουν την εκεί εντεινόμενη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν και των Σιιτών.

Win - win


Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Bloomberg», ο Ευ. Τσακαλώτος είπε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «παραδέχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο σημαντική ήταν η συμφωνία που πετύχαμε για το χρέος. Αν μείνει κανένα μήνα ακόμα στις ΗΠΑ, τον βλέπω να τον καλούμε στο συνέδριο για να κάνει τον απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Τις ίδιες χαρές έκανε βέβαια και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει τη δική της πολιτική. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα πανηγύρια του Αδ. Γεωργιάδη όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπιζε την «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών; 'Η τα «μπράβο» του Βρούτση όταν ψηφιζόταν η ενεργοποίηση του δικού του νόμου για τον κατώτατο μισθό; Το μεταξύ τους «πινγκ πονγκ» είχε και συνέχεια, όταν η Εφη Αχτσιόγλου αναρωτήθηκε αν η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ αναβλήθηκε εξαιτίας κακής προετοιμασίας της αποστολής και αν αυτό συνιστά «διπλωματική αποτυχία», ανησυχώντας προφανώς για το αν ο πήχης θα παραμείνει εκεί που τον έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, εμείς τους έχουμε τη λύση, και μάλιστα «win -win»: Στο επόμενο ταξίδι στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μαζί της μερικούς ΣΥΡΙΖΑίους, για να ...σβήσουν τη νοσταλγία τους για τον «διαβολικά καλό» Τραμπ. Και για ανταπόδοση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε στο συνέδριό του να στήσει μια θεματική με τίτλο «Το κράτος έχει συνέχεια» και καλεσμένους μερικούς υπουργούς της ΝΔ.

Ψεύδονται προσευχόμενοι



Απάντηση στα ψέματα της αντιπολίτευσης:
Ψέματα είναι ότι ο δήμαρχος έβγαλε εγκύκλιο που απαγορεύει την προσευχή στο Βρεφοκομείο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με βάση το Καταστατικό, αλλά και παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ, απαγορεύεται η επιβαλλόμενη προσευχή σε Βρεφοκομεία και παιδικούς σταθμούς.


Για το θέμα της προσευχής στο Βρεφοκομείο Πατρών, ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια…

Ψέματα είναι ότι ο δήμαρχος έβγαλε εγκύκλιο που απαγορεύει την προσευχή στο Βρεφοκομείο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ψέματα είναι ότι ο δήμαρχος ζήτησε να κατέβουν εικονίσματα από το Βρεφοκομείο.


Η αλήθεια είναι ότι μέλη του Συλλόγου Γονέων του Βρεφοκομείου επισκέφθηκαν το Δήμο να διαμαρτυρηθούν επειδή μία διοικητική υπάλληλος, εντελώς αυθαίρετα, ανήρτησε ημερήσιο ωρολογιακό πρόγραμμα στο χώρο του Βρεφοκομείου που καθιστούσε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την πρωινή προσευχή.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» - ΠΟ ΑΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


Παρουσιάστηκε το πλούσιο ψηφιακό υλικό με τίτλο: «Έξι διαλέξεις για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» (VIDEO)

 



Ένας πλούτος υλικού για την ιστορία και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με τίτλο: «Εξι διαλέξεις για τον ΔΣΕ», που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμορφωτικού Κέντρου (Βιβλιοθήκη/Αρχείο) της ΚΕ του ΚΚΕ «Χαρίλαος Φλωράκης» (ΕΚΧΦ), παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου στο Επιμορφωτικό Κέντρο.

Το υλικό αυτό αποτελεί εργασία των φοιτητριών Δήμητρας Αδάμ και Αλεξάνδρας Τσαγρή, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος που παρακολουθούσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκε και δημιουργήθηκε με την καθοριστική συμβολή του ΕΚΧΦ και με αξιοποίηση ντοκουμέντων από το Αρχείο του ΚΚΕ, είχε αρχικά τη μορφή του MOOC (Massive Open Online Courses - μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα), που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος και κέντρισαν το ενδιαφέρον των φοιτητών που τα παρακολούθησαν, πολλοί από τους οποίους δεν γνώριζαν για τον ΔΣΕ.