Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νομικών της ΠΣΟ στη δίκη της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)




Διεθνής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νομικών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που απαρτίζεται από δικηγόρους από την Ιταλία, την Τουρκία και την Κύπρο, βρίσκεται στην Αθήνα και παρακολούθησε σήμερα τη δίκη της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ συναντήθηκε με δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής.

Σημαντική στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση της αντιπροσωπείας με την Μάγδα Φύσσα, μέσα στην αίθουσα του Εφετείου.

Τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των επιθέσεων του ναζιστικού μορφώματος, ενάντια σε εργαζόμενους, μετανάστες και τον ελληνικό λαό. Επιπλέον οι δικηγόροι της ΠΣΟ υπογράμμισαν ότι θα παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ενημερώνουν τη διεθνή νομική κοινότητα.

Όπως δήλωσαν, «αυτή η δίκη αφορά όλους μας, όχι μόνο σε νομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο».



902gr

Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα!


Του Αεροπεζοναύτη

Κρίκος στην αλυσίδα της ένταξης της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, στα πολεμικά μέτωπα, όπου επιχειρούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Γνώριμη πολιτική από τότε που Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει εκστρατευτικό σώμα, με 23.551 στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Το τίμημα για τη χώρα μας ήταν 398 νεκροί και 657 τραυματίες. 

Αλήθεια ποιων συμφέροντα εξυπηρετούσε αυτή η αποστολή, αν δεν ήταν να πνίξουν στην γέννα το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο;

Την Πρωτομαγιά του 1919 ο Ναύαρχος Μαυρουδής διαβάζει το τηλεγράφημα του Ελ Βενιζέλου στη συνεδρίαση των δημογερόντων στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Μητρόπολη της Σμύρνης: «… Η Ελλάς εκλήθη υπό του Συνεδρίου της Ειρήνης να καταλάβη τη Σμύρνην ίνα ασφαλίση την τάξιν…» 

Να ποια ήταν τα αποτελέσματα της ασφάλειας και της τάξης, της Μικρασιατικής εκστρατείας: Ενάμισι εκατομμύριο (1.500.000) πρόσφυγες από ένα πεδίο μάχης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 600.000 άνθρωποι και στο οποίο ο ελληνικός στρατός μέτρησε 24.200 φαντάρους νεκρούς, 49.000 «τραυματίες και αποβιώσαντες» και 18.000 αγνοούμενους.

ΚΚΕ για Μουτζούρη: «Επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών»



“Άλλα λέει δημόσια, άλλα στις συσκέψεις με τους φορείς των νησιών και όλα δείχνουν ότι άλλα συνεννοείται, πίσω από τις κλειστές πόρτες, στις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του απεγκλωβισμού και το κλείσιμο όλων των hot spots.” – Ανακοίνωση για τη στάση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη

Σε ανακοίνωση της, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, για τη στάση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη, σημειώνει:

«Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, με τις θέσεις που εκφράζει για το Προσφυγικό και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ, καθώς και με τη στάση που κρατά για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών, που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Οσο αντικομμουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών
 
 
Eurokinissi
Την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σε μια ακόμα σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αυτήν τη φορά με θέμα «Διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής Ιστορίας και μνήμη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:
 «Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας. Παρά τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, την εκστρατεία ψέματος, διαστρέβλωσης της Ιστορίας, την προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, τα δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα "φρονηματισμού" της νεολαίας, δεν έχετε καταφέρει να ξαναγράψετε την Ιστορία.

Γι' αυτό για μήνες κρατάτε την "αντικομμουνιστική μηχανή σε ψηλές στροφές". 
Με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, με αλλεπάλληλες συζητήσεις αντικομμουνιστικού χαρακτήρα σε κάθε Ολομέλεια.

«Εδώ πασάς, εκεί πασάς, πού ναι ο παράς;»




Στο στόμα μου έχω μια γεύση πικρή και συνάμα αηδιαστικά γλυκερή, και δεν είμαι ούτε η μόνη ούτε μπορώ να βρω και παρηγοριά στους γύρω μου, όχι μόνο κοντινούς αλλά και πιο μακρινούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες. Οι περισσότεροι πνιγμένοι ως το λαιμό από τα προβλήματα επιβίωσης παρακολουθούμε το γεωστρατηγικό παιχνίδι των τιγκαρισμένων από χρήμα τσεπών, που φωνάζουν «εδώ πασάς, εκεί πασάς, πού ναι ο παράς;», κρύβοντας τη λερή τράπουλα κάτω από οθωμανικά φέσια, συστοιχίες πατριωτικών πυραύλων, δανεικά πολεμικά καράβια, και μια νεολαία που παίζεται στα ζάρια, σαν φανταρία τροφοδότρια της ιμπεριαλιστικής κρεατομηχανής.