Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Με αντικομμουνισμό και νέα επικίνδυνα σχέδια «τίμησαν» τη μαύρη επέτειο
 
 
«Η σοβιετική απειλή ήταν αληθινή, ο κομμουνισμός αποτελούσε πραγματική απειλή. Φέτος, λοιπόν, πέρα από τα 70χρονα του ΝΑΤΟ, γιορτάζουμε επίσης την επέτειο από την κατάρρευση του σιδηρού παραπετάσματος. Αυτή η επέτειος είναι άρρηκτα συνδεμένη με το ΝΑΤΟ. Για 40 χρόνια το ΝΑΤΟ ήταν ο θώρακας απέναντι στην κομμουνιστική εξάπλωση στην Ευρώπη και ήμασταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 5 (σ.σ. περί συλλογικής άμυνας) εάν έκαναν οποιαδήποτε κίνηση οι Σοβιετικοί».
 Με αυτήν την εισαγωγή - «ύμνο» στις «ιδρυτικές αξίες» του αντικομμουνισμού της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας - ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, άνοιξε χτες το πρωί στην Ουάσιγκτον τη Σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 70χρονα της λυκοσυμμαχίας, παρουσία από πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, που χειροκροτούσε τον εκπρόσωπο του «διαβολικά καλού» Ντ. Τραμπ.

Αλλωστε, η υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει φαρδιά - πλατιά και στην κοινή διακήρυξη της Συνόδου εκεί όπου η λυκοσυμμαχία προβάλλεται ότι «διασφαλίζει την ελευθερία του περίπου 1 δισ. πολιτών μας, την ασφάλεια της επικράτειάς μας και την προστασία των αξιών μας, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Για τα δάνεια των κομμάτων


Η Οικονομική Εισαγγελία, με σχετική παραγγελία της, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων. Η δίωξη αφορά τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για το ΚΚΕ ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, αφού διαπίστωσε ότι τα δάνειά του δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον, είτε γιατί αυτά έχουν εξοφληθεί πλήρως, είτε γιατί έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.

Πρέπει, ωστόσο, να θυμίσουμε ότι πέρασαν δύο περίπου χρόνια από την έναρξη της έρευνας, για να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί αυτό που το ΚΚΕ επανειλημμένα ανέφερε, ότι όχι μόνο δεν υπήρχε καμία εντελώς ένδειξη, αλλά ούτε καν η παραμικρή υπόνοια για τέλεση οποιασδήποτε μη νόμιμης πράξης στις χορηγήσεις των δανείων του. Υποστήριζε σταθερά ότι η ανάληψη όλων των δανειακών του υποχρεώσεων έγιναν με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, στη βάση της οικονομικής δυνατότητας και φερεγγυότητας του Κόμματος.

* * *
 
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που, εκτός από την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης για την εγγύηση των δανείων του, είχε παραχωρήσει για τη διασφάλιση της αποπληρωμής τους και επαρκέστατες εμπράγματες εγγυήσεις - εξασφαλίσεις. Αυτό άλλωστε έγινε δεκτό και καταγράφηκε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το 2017, για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων των κομμάτων.

Το ΚΚΕ πάντα τόνιζε ότι πρέπει, αν υπάρχουν, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, καθώς και να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, όπου επίσης τυχόν υπάρχουν. Πρέπει όμως σήμερα, μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, να θυμηθούν όλα αυτά που επανειλημμένα έλεγαν τα τελευταία χρόνια ορισμένοι αισχροί συκοφάντες, που έχυναν χολή και ψέματα κατά του Κόμματος. Αυτοί οι «κύριοι», όλο το προηγούμενο διάστημα, αντέγραφαν και αναπαρήγαγαν τα εμετικά και αισχρά αντικομμουνιστικά ψέματα των ναζιστών - εγκληματιών της Χρυσής Αυγής για τα οικονομικά του Κόμματος. Τα ίδια έκαναν και μαζί με τον Πάγκαλο, που κι αυτός πριν αρκετά χρόνια οργίαζε σε αντικομμουνισμό με αισχρότατες συκοφαντίες κατά του Κόμματος, που στην πορεία αποδείχτηκαν ότι ήταν όλες ψεύτικες.

* * *
 
Ο λαός να τα θυμηθεί όλα αυτά και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Οι διάφοροι καλοθελητές να δουν τα «του οίκου τους» και να μην ακολουθούν τα ψέματα των ναζί - φασιστών σε βάρος του ΚΚΕ. Οσον αφορά τους ναζί - φασίστες της ΧΑ, ο λαός έχει τη δύναμη, με ισχυρό ΚΚΕ, να τους γκρεμοτσακίσει, να τους στείλει ξανά στα λαγούμια τους.

Λ. Α.
 
 
 
 
Ριζοσπάστης    Παρασκευή 5 Απρίλη 2019

Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι προσφέρουν κάλυψη στη συνδικαλιστική μαφία


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρυσαυγίτικες βρωμιές από τον Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, κάλυψη και ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα

Μιχαλολιάκος και Τζήμερος στο πλευρό της συνδικαλιστικής μαφίας
Μιχαλολιάκος και Τζήμερος στο πλευρό της συνδικαλιστικής μαφίας
Σε εμπροσθοφυλακή της συκοφαντικής επίθεσης σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συνδικάτα, που ξεσκέπασαν και χτες τις βρώμικες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, αναδείχτηκε η παράταξη της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και ειδικότερα ο επικεφαλής της Ν. Κιουτσούκης, γραμματέας της Συνομοσπονδίας.
 Στο παραλήρημά του, έχοντας πλήρη κάλυψη και αποστολή από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, πέρα από την εξόφθαλμη διαστρέβλωση των γεγονότων, ξέρασε χολή για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και για το ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει το ΠΑΜΕ «παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση, αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής» και «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!

Ολα αυτά, μέσα από τις «φιλόξενες» συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών, που στην πλειοψηφία τους, με «πρώτο βιολί» την ΕΡΤ και το ΑΠΕ ΜΠΕ, υιοθέτησαν αμάσητες τις καταγγελίες και τα ψέματα της έκπτωτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Την προπαγάνδα της συνδικαλιστικής μαφίας για «βίαια επεισόδια» και «τραμπουκισμούς» αναπαρήγαγαν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΔ, όσο και το ΚΙΝΑΛ, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη έριχναν νερό στο μύλο της συκοφαντίας, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τα αίσχη της συνδικαλιστικής ηγεσίας και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Στελέχη της ΝΔ, αλλά και των ΑΝΕΛ, μέχρι πρόσφατα κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν πλήρως τις αθλιότητες Κιουτσούκη, μιλώντας για «τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ» και «εγκληματική οργάνωση», όπως είχε κάνει άλλωστε και η ίδια η ηγεσία της ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της από την Καλαμάτα.

Επίσημα η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, «είδε» γεγονότα που «τραυματίζουν τη δημοκρατία» και έκανε πως δεν άκουσε τις άθλιες δηλώσεις του συνδικαλιστή της στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει την κυβέρνηση «να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ», να προσθέσει δηλαδή μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ στους μισθωμένους από τους εργατοπατέρες μπράβους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ισχυρίστηκε πως είναι «θέμα δημοκρατίας» να ολοκληρωθεί το συνέδριο, να νομιμοποιηθούν δηλαδή οι νόθοι και οι εργοδότες που παρουσιάζουν ως «αντιπρόσωπους» η ΠΑΣΚΕ και οι άλλες δυνάμεις, ενώ την «προστασία» του συνεδρίου από το αρμόδιο υπουργείου ζήτησε και η Ε. Χριστοφιλοπούλου, επαναλαμβάνοντας το «σινιάλο» που εδώ και καιρό κάνουν οι εργατοπατέρες στις δυνάμεις καταστολής και το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας να επέμβουν πιο δυναμικά.