Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Οι νόμοι που κλέβουν τα σπίτια του λαού, έχουν τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

 

 

Η περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν χτες οι «διαρρήκτες» των τραπεζών και των funds για να τη διώξουν, ενέργεια στην οποία απέτυχαν χάρη στην άμεση λαϊκή παρέμβαση, δυστυχώς δεν είναι η μόνη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Όλοι οι οιωνοί για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας είναι κακοί. Και πως να μην ήταν δηλαδή αφού σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κομισιόν και οι συστάσεις της προς τις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν «στρώσει πριν κοιμηθούν» έχοντας συγκροτήσει ένα γερό δίχτυ προστασίας για την ανεξέλεγκτη δράση των funds, των κορακιών όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο λαός, που πρακτικά οδηγούν στο να βγαίνει στο σφυρί η εργατική - λαϊκή κατοικία.

Λογαριασμός

 

«Οι τιμές της Ενέργειας άρχισαν να αυξάνονται από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ειδικότερα, ο μέσος ρυθμός μεταβολής της τιμής του φυσικού αερίου στο δεκάμηνο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2021 ήταν 84,7%, του πετρελαίου θέρμανσης 29% και των καυσίμων (περιλαμβανομένων των λιπαντικών) 17,7%». Αυτά γράφει στην έκθεσή του ο προϋπολογισμός του 2023. Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, βέβαια, δεν υπήρχε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Εκείνο που υπήρχε ήταν - όπως και σήμερα - τα σχέδια για το «πράσινο New Deal», τα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης για τους επιχειρηματικούς ομίλους που έψαχναν «επαρκή κίνητρα» για την «πράσινη μετάβαση», η πολιτική της απολιγνιτοποίησης και συνολικά της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και όλα τα άλλα που συνυπογράφουν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι υπόλοιποι. Καλές λοιπόν οι «εξυπνάδες» για τις «ανατιμήσεις Πούτιν», αλλά είναι δύσκολο να κρυφτεί ότι οι συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των κυρώσεων στη Ρωσία από την ΕΕ ήρθαν να προστεθούν ως «κερασάκι στην τούρτα» της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, που κάνει την Ενέργεια, τη θέρμανση, το ρεύμα απλησίαστα για τον λαό. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να επιστρέψει τον λογαριασμό σε όλους όσοι συνυπογράφουν τα σχέδια του κεφαλαίου, μαζί με την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η παιδική προστασία στην ΕΣΣΔ

 

 

«Οσο μπορείς πρόβαλλε μεγαλύτερες απαιτήσεις απ' τον άνθρωπο, μα παράλληλα δείχνε του όσο μπορείς μεγαλύτερο σεβασμό».

Η προστασία των παιδιών και δη των πιο αδύναμων ήταν ένα από τα πρώτα καθήκοντα της νεαρής σοβιετικής εξουσίας. Η κατάσταση ήταν εκρηκτική. 7.500.000 ήταν περίπου τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της στρατιωτικής επέμβασης 14 καπιταλιστικών κρατών ενάντια στην Επανάσταση. Παιδιά του δρόμου, που μέσα στη βιοπάλη συχνά κατέληγαν σε συμμορίες που έκλεβαν, επαιτούσαν, εκ των οποίων μάλιστα τουλάχιστον το 10% έκανε και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Κύριο καθήκον της εργατικής εξουσίας ήταν η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις πολλοί Σοβιετικοί παιδαγωγοί. Ανάμεσά τους και ο σπουδαίος Αντόν Μακάρενκο, ο οποίος με την πρωτοποριακή παιδαγωγική μέθοδο που εφάρμοσε στον «σταθμό Γκόρκι» και αργότερα στην «αποικία» Φ. Τζερζίνσκι, συνέβαλε έμπρακτα στο να τεθούν οι βάσεις ανατροπής του σκοταδισμού και της βίας αιώνων ταξικής σκλαβιάς, κατορθώνοντας να καλλιεργήσει εκατοντάδες παιδιά του δρόμου.

Στον καπιταλισμό κοιμόμαστε με τις …πόρτες ανοιχτές

 


Ένα φάντασμα πλανήθηκε πάνω από του Ζωγράφου. Και δεν ήταν του κομμουνισμού όπως μας έμαθαν τα δυτικά μέσα τόσα χρόνια, αλλά εταιρειών φαντασμάτων που στήνονται με 2 κλικ για λογαριασμό fund-εταιρειών airbnb  με σκοπό τη διαχείριση ακινήτων – ολογράφως έξωση πρώτων κατοικιών.
Γράφει ο Giorgos Miamis

Παραφράζοντας τις ατάκες για την αξιοθαύμαστη ζωή του κοσμάκη στην 7ετία, σήμερα κοιμόμαστε με τις πόρτες ανοιχτές. Βασικά ξυπνάμε με τις πόρτες σπασμένες, όπως έγινε στην οδό Αβύδου στου Ζωγράφου, όπου αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας μπούκαραν, σπάζοντας την πόρτα και χτυπώντας την χαμηλοσυνταξιούχο κυρία Ιωάννα Κολοβού. Ένα φάντασμα πλανήθηκε πάνω από του Ζωγράφου. Και δεν ήταν του κομμουνισμού όπως μας έμαθαν τα δυτικά μέσα τόσα χρόνια, αλλά εταιρειών φαντασμάτων που στήνονται με 2 κλικ για λογαριασμό fund-εταιρειών airbnb  με σκοπό τη διαχείριση ακινήτων – ολογράφως έξωση πρώτων κατοικιών. Μέσα σε λίγες λέξεις λοιπόν περιγράφεται το τουριστικό θαύμα που ευαγγελίζονται τόσα χρόνια.

Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη του συστήματος που αφήνει παιδιά απροστάτευτα στις «Κιβωτούς του τρόμου»

 

ΜΚΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
 
«Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών

Στο προσκήνιο για άλλη μια φορά η ανυπαρξία δημόσιων, πλήρως στελεχωμένων δομών για την παιδική προστασία

 

Η κεντρική δομή στον Κολωνό
Η κεντρική δομή στον Κολωνό

« Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τη θλιβερή πραγματικότητα που βίωναν παιδιά και έφηβοι στην πολύ προβεβλημένη λεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», που ξεκίνησε στον Κολωνό για να φτάσει να έχει αρκετά σπίτια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με πάνω από 200 παιδιά. Η όλη υπόθεση, που έχει αναλάβει η εισαγγελέας Ανηλίκων, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί, αναδεικνύει την άθλια πραγματικότητα ότι η υποτιθέμενη προστασία των παιδιών που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους, με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων, έχει γίνει βορά σε ιδιώτες, «φιλάνθρωπους», χορηγούς. Οι καταγγελίες που έχουν ήδη γίνει αφορούν σε σωματικές, ψυχολογικές κακοποιήσεις, τιμωρίες, υποχρεωτική εργασία, απαγόρευση επαφής με τις οικογένειες, αποτροπή της συμμετοχής στο σχολείο και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Οι καταγγελίες αφορούν και υπαλλήλους της ΜΚΟ και τον ιδρυτή της, ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή, που ήταν και πρόεδρος του ΔΣ της ΜΚΟ (το οποίο απαρτίζεται από επιλεγμένους από τους ίδιους), χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες «ανυπόστατες» και «υποκινούμενες».

Ενοπλες Δυνάμεις: Εκπαίδευση ενάντια σε «αντάρτες, επαναστάτες, στασιαστές»!

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Με καπέλο ΕΕ, σε συνεργασία και συντονισμό με το ΝΑΤΟ επίλεκτη δύναμη ασκήθηκε στην αντιμετώπιση του «εχθρού λαού»

 

 

Χαρακτηριστικά καταστολής στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στον «εχθρό λαό», λαμβάνει όλο και πιο έντονα η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός πλαισίου ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στην πιο πρόσφατη τέτοια εξέλιξη: Στο διάστημα 19/9 - 18/11 πραγματοποιήθηκε στο «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (ΕΣΕΕΕ/EU-OHQ) στην 1η Στρατιά στη Λάρισα η άσκηση με την επωνυμία «European Union Integrated Resolve 22» (EU IR 22). Προβάλλεται ως η μεγαλύτερη σε εύρος δραστηριότητα επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΕΕ, πραγματοποιούμενη ανά διετία, «σε συνεργασία και συντονισμό με το ΝΑΤΟ».

Ασκείται στις διαδικασίες του «Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων» της ΕΕ το σύνολο των εμπλεκόμενων πολιτικών και στρατιωτικών φορέων της, στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής για την Αμυνα και την Ασφάλεια (ΚΕΠΑΑ), και σκοπός της είναι «η βελτίωση και η ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να ανταποκρίνεται σε μια σύνθετη κρίση υβριδικού χαρακτήρα, τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική διάσταση».