Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Περιοδείες και εξορμήσεις ενόψει του συλλαλητηρίου για την κοινωνική ασφάλιση

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Τις δράσεις του το επόμενο διάστημα ενόψει του συλλαλητηρίου των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στις 30 Νοέμβρη, προγραμμάτισε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης κατά τη συνεδρίασή του.

Ειδικότερα, αποφάσισε πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζόμενων για την νέα επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ. στο «Πράκτικερ», την Τρίτη 26 Νοέμβρη, στις 10.45 π.μ. στο «Άττικα Νότος», την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο «ΟΝΕ ΣΑΛΟΝΙΚΑ» και την Πέμπτη 28 Νοέμβρη, στη 1 μ.μ. σε «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Μασούτης». 

Τέλος, ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης στον διωκόμενο συνάδελφο πυροσβέστη Κωνσταντίνο Κέκη, καθώς και για την παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την δυσοσμία στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Δοσομετρητής


«Θέλετε Μόριες ή Αμυγδαλέζες»... Αυτό είναι το «δίλημμα» που προκύπτει από τον καβγά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το Προσφυγικό, με αφορμή το απάνθρωπο σχέδιο διαχείρισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Εχουν βγάλει τον «δοσομετρητή» της αθλιότητας και τσακώνονται για το ποιος είναι ο χειρότερος, σε ό,τι αφορά τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους στις περιοχές που φιλοξενούν καταυλισμούς και επί χρόνια σηκώνουν το βάρος των συνεπειών της πολιτικής κυβερνήσεων - ΕΕ. Αλήθεια όμως, πού αλλού θα μπορούσαν να εστιάσουν την αντιπαράθεσή τους; Μήπως στις αιτίες του προβλήματος; Σίγουρα όχι, αφού συμφωνούν και επαυξάνουν στη στήριξη όλων των βρώμικων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που έχουν ως συνέπεια και την όξυνση των προσφυγικών ροών. Μήπως στον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων ψυχών στη χώρα μας; Σε καμία περίπτωση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ την υπέγραψε και η ΝΔ δεσμεύεται να την εφαρμόσει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια. Με δυο λόγια, και οι δυο τους είναι πιστά προσηλωμένοι σε μια πολιτική που αναπαράγει την αθλιότητα και διογκώνει το πρόβλημα, δίνοντας έδαφος και στις διάφορες περιθωριακές ομάδες να σπέρνουν ρατσισμό και ξενοφοβία. Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος βρίσκεται στα αιτήματα που προβάλλουν σωματεία και φορείς, για κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, στην πάλη ενάντια στους κανονισμούς, όπως του Δουβλίνου, για τον απεγκλωβισμό των κατατρεγμένων και για να ταξιδέψουν ανεμπόδιστα στις χώρες προορισμού τους, παράλληλα με την αποφασιστική οργάνωση της αλληλεγγύης και τη διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για όσο καιρό διαβιούν στη χώρα μας.

Απασφάλισαν οι καπιταλιστές; Απασφαλίζει και η εργατική τάξη!


 Του Αεροπεζοναύτη

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι καπιταλιστές, «σκοτώνουν τα άλογα πριν γεράσουν» και έχουν το λόγο και το συμφέρον τους, το οποίο διαμορφώνεται από την κερδοφόρα δεξαμενή άντλησης κεφαλαίων, από τον ιδρώτα των εργαζόμενων που πληρώνει και τους τρεις πυλώνες χρηματοδότησης της Ασφαλιστικής εισφοράς, Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πολλοί πιστεύουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα το χρηματοδοτούν οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες και το κράτος. 

Είναι όμως έτσι;

Για να μπούμε στην ουσία της εργασίας και να δούμε ποιος πληρώνει, ποιος κλέβει και ποιος απολαμβάνει;

Γερμανία: «Πολιτοφύλακες» με …SS



Τα αρχικά τους προκαλούν ανατριχίλα. Ξυπνούν μνήμες. Οι «πολιτοφύλακες» που όπως παραδέχεται το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται «σχεδόν παντού στη Γερμανία» επιχειρούν να αναβιώσουν τον εφιάλτη.

Οι «πολιτοφύλακες» δρουν με το σύνθημα δημιουργήστε “Ζώνες Προστασίας” (Schafft Schutzzonen) στη Γερμανία. Από τη συγκεκριμένη φράση έχουν δημιουργήσει και το έμβλημα τους, το οποίο φέρουν στα κόκκινα γιλέκα που φορούν στις «περιπολίες» τους. Πρόκειται για ένα διακεκομμένο  «S» που ουσιαστικά σχηματίζει δύο «S», με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπουν «καμουφλαρισμένα» στα αρχιγράμματα των SS (SchutzStaffel) της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ.

«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και του ρουφιανοχαφιεδισμού


«Σαν αντικείμενο της σημερινής μου ομιλίας διάλεξα, να το πω έτσι, τη βλάβη που επιφέρει σ’ όλους τους ανθρώπους η χρήση του καπνού. Εγώ ο ίδιος καπνίζω, η γυναίκα μου όμως με πρόσταξε να σας ομιλήσω για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Έτσι, λοιπόν, δεν έχω τίποτα να σας πω»…
    Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τον κωμικοτραγικό μονόλογο του Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν, ο οποίος δεν είναι παρά ο «άνδρας της γυναίκας του», όπως συστήνεται στο ακροατήριό του. Ενα ακροατήριο που κλήθηκε να παραβρεθεί σε μια διάλεξη κατά του καπνίσματος, αλλά βρέθηκε να παρακολουθεί το «παραμιλητό» ενός δυστυχισμένου ανθρώπου.

    O Νιούχιν αν και τρέμει από το φόβο μήπως η γυναίκα του παραφυλάει και τον ακούει από τα παρασκήνια, εντούτοις κάνει την αποκοτιά να ανέβει στο βήμα. Κι αντί για το κάπνισμα αρχίζει να μιλάει για τα νιάτα του. Για τα απραγματοποίητα όνειρά του. Για τις σπουδές του. Και να εξιστορεί τη μοναξιά και την καταπίεση σε μια συμβίωση με μια γυναίκα που τον καταδυναστεύει για 33 χρόνια, ζώντας σε ένα σπίτι με εφτά κόρες, που όλες τους έχουν γεννηθεί στις 13 του μηνός, που το σπίτι του είναι στο νούμερο 13 και έχει 13 παράθυρα…