Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Δ. Κουτσούμπας: Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη - Να μη συμμετέχει η χώρα μας στο μακελειό (VIDEO)

 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Αλληλεγγύη σε παλαιστινιακό και ισραηλινό λαό που υποφέρουν από το κράτος του Ισραήλ
 
 
 

Στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: 

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Χ. ΔΟΥΚΑΣ Θέλει «ευλαβική τήρηση» των απαγορεύσεων για τις διαδηλώσεις!

 


«Λάμπει» η... «προοδευτική υποψηφιότητα» από την πρώτη μέρα

 

«Ελαμψε» από την πρώτη μέρα η ...προοδευτικότητα του νέου δημάρχου Αθηναίων εκλεγμένου με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Δούκα, ο οποίος μιλώντας χτες βράδυ στο «MEGA», προετοίμαζε για ακόμα μεγαλύτερη αστυνομοκρατία και παρακολουθήσεις στο όνομα της ασφάλειας, με συνέχιση της καταστολής σε βάρος διαδηλωτών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το σχέδιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να γεμίσει κι άλλο την Αθήνα με κάμερες, ξεκαθάριζε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν λέει «όχι», αρκεί αυτό να γίνεται σε «συνεννόηση» και «συμφωνία» με την Αστυνομία και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ό,τι γίνεται δηλαδή ήδη κι έχει γιγαντωθεί το ψηφιακό φακέλωμα.

Φωτογραφία

 

Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας - ΗΠΑ, East Med Act, τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, Ελληνοβρετανικός «Οδικός Χάρτης» και ετήσιος «Διάλογος για την Ασφάλεια και την Αμυνα», όπως και «Δήλωση Κοινού Οράματος» για την «αντιμετώπιση των απειλών για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Κάθε φορά που έπεφτε μια τζίφρα, ακολουθούσε ένα κατεβατό από διαβεβαιώσεις για την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα» που εξασφαλίζει τάχα η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό. Ποιο είναι το αποτέλεσμα για τον λαό; Μια «φωτογραφία» της περιοχής μας είναι αποκαλυπτική: Συνωστισμός από πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, με ναυαρχίδες δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα συνοδευτικά τους, μία γαλλική φρεγάτα και σκάφη του βρετανικού Ναυτικού απέναντι στη μόνιμη ναυτική δύναμη της Ρωσίας στη συριακή βάση του Ταρτούς. Και από κοντά, τρεις ελληνικές φρεγάτες στη φωτιά του πολέμου, η βάση της Σούδας σε πλήρη ετοιμότητα να συνδράμει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και σενάρια που ξαναζεσταίνονται για τη δημιουργία βάσης ραντάρ στην Ανατολική Κρήτη, σε συνεργασία με το Ισραήλ, για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Να λοιπόν τι είναι όλες αυτές οι συμφωνίες: Πραγματική «άγκυρα» εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και κινδύνων για τον λαό μας, που μόνο αυτός μπορεί με την πάλη του να ξηλώσει.

Πάντα στη σωστή πλευρά!

 

 

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, ακόμα και μέσα στις μητροπόλεις του ευρωατλαντικού μπλοκ, που στηρίζει με τα μπούνια το νέο έγκλημα στη Γάζα, έχει θορυβήσει τα αστικά επιτελεία και οδηγεί σε ένταση των προσπαθειών να ενοχοποιήσουν την αντίσταση των Παλαιστινίων, τη στήριξή της απ' όλους τους λαούς του κόσμου.

Γι' αυτό, με την κλιμάκωση των δολοφονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, διακινούνται όλο και συχνότερα χυδαιότητες του τύπου «όποιος διαδηλώνει υπέρ της Παλαιστίνης διαδηλώνει υπέρ της Χαμάς», ή ότι «στη Γάζα πολεμάνε Ισραήλ - Χαμάς» και «δεν είναι στόχος οι Παλαιστίνιοι»... Επιχειρούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν τη ρίζα και την ουσία του ζητήματος: Την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια σ' αυτή.