Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ο Τζέφρυ Πάϊατ σε ρόλο γυριστρούλας!

 


Ο Τζέφρυ Πάϊατ σε ρόλο γυριστρούλας!

                                   Ο Τζέφρεϋ Πάϊατ ή Πύατ (Geoffrey R. Pyatt)
Ο Τζέφρυ Πάϊατ σε ρόλο γυριστρούλας 





– προσωπικώς εχέσθην για το πώς προφέρεται – είναι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Τζέφρυ μας – ένεκα οικειότητας, Τον εισαγάγαμε από το Κίεβο.

Με την παρουσία του εκεί η Ουκρανία εκφασίστηκε αρκούντως, ο λαός της το ‘ριξε στην πείνα και στην ανέχεια και έχασε το 1/6 της επικράτειάς της.

Ο Τζέφρυ τους, παρενέβαινε καθημερινά στην εσωτερική πολιτική της Ουκρανίας σα να ήταν το σπίτι του. 

Ήταν και λίγο μπαγαποντάκος.

Αποκαλύφθηκε ν’ αναρτά ψεύτικες φωτογραφίες στο Twitter και τουλάχιστον μια φορά πιάστηκε κορόϊδο, όταν υποκλάπηκε συνομιλία του με την προϊσταμένη του Βικτώρια Νούλαντ.

Εκκρεμές


Παράλληλα με τις «κορόνες» και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, με τις οποίες επιχειρείται να πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια του ο διπολισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πολλαπλασιάζονται και οι τροχιοδεικτικές βολές περί «κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού» και «εγγυήσεων για πολιτική συναίνεση» σε «μεγάλα ζητήματα». Χαρακτηριστικό είναι για παράδειγμα το πώς η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ζητάει τις τελευταίες μέρες ανοιχτά μια επόμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με συνδετικό κρίκο το ίδιο, όσο και οι προχτεσινές δηλώσεις του Στ. Θεοδωράκη, που ζήτησε να δεσμευτούν Τσίπρας και Μητσοτάκης ότι το 2020, με αφορμή την προεδρική εκλογή, δεν θα έχουμε ξανά εκλογές. Την ίδια ώρα, βέβαια, αν δει κανείς πιο προσεκτικά τις δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εύκολα διακρίνει την αλληλοκατηγορία για το ποιος με τη στάση του υπονομεύει περισσότερο την «αναγκαία συναίνεση». Τα δύο αυτά κάθε άλλο παρά αντιφατικά είναι μεταξύ τους: Το «εκκρεμές» του αστικού πολιτικού συστήματος έχει για κέντρο βάρους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τον εγκλωβισμό του λαού σε αυτά. Γύρω απ' αυτό το κέντρο βάρους κινείται μόνιμα προς τη μια και την άλλη κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, τη διαφορά δεν πρόκειται να τη δει ο λαός από τις «ταλαντώσεις» στο αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, τη συμπόρευση μαζί του στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του.

«Σκάνδαλο» η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης για το Προσφυγικό




Διαφορετικές υποθέσεις που χαρακτηρίζονται «σκάνδαλα» έρχονται τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας και αφορούν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Ευρωπαϊκά κονδύλια για σίτιση, στέγαση και άλλες υπηρεσίες, που έχουν «εξαϋλωθεί» από κάποιες «αόρατες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Προσλήψεις «με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακύκλωση προσώπων και αδιαφανείς διαδικασίες». Θέματα που φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και έχουν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση και έρευνες περί «κακοδιαχείρισης». Και σαφώς, αυτές οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν και να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως, εάν υπάρχουν.

* * *