Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Ryanair ξέρει πως να καταργηθούν οι απεργίες

 Ο κανιβαλισμός των εργατικών δικαιωμάτων καλά κρατεί… 

ryanair 1

 ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ 

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου τα  μονοπωλιακά συμφέροντα συγκρούονται με τις ανάγκες των εργαζομένων και ειδικά στην περίοδο της κρίσης γίνεται πιο καθαρή η σύγκρουση αυτή.

Υπάρχουν επίσης κάποιες περιπτώσεις όπου πολυεθνικές εταιρείες έχουν αποφασίσει ανοιχτά να διεκδικήσουν το τίτλο του «κανίβαλου» και χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε πως τον τίτλο τον αξίζουν με το παραπάνω.


Και εξηγούμαστε.


Tα εργατικά δικαιώματα είναι βαρίδια για το σύστημα της εκμετάλλευσης. Οι συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο η εργοδοσία επιχειρούσε πάντα να τις περιορίσει. Απειλές, συκοφαντίες, απεργοσπασίες τα εργαλεία που χρησιμοποιεί κατά κόρον το σύστημα.


Πρόσφατα με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών, ήρθε στην επιφάνεια και πρόταση για επαναφορά του λοκ-άουτ στην Ελλάδα,  δηλαδή της δυνατότητας από την πλευρά της εργοδοσίας να κλείνει την επιχείρηση σε περίπτωση απεργίας.


Όλες οι προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι και κάποιες υλοποιούνται ήδη.


Βέβαια το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμα είναι  να καταργηθεί πλήρως και το δικαίωμα της  απεργίας ώστε να μη σηκώνει κανείς κεφάλι.


Όμως υπάρχουν διάφοροι…  κανίβαλοι της ολιγαρχίας του πλούτου που έχουν βρει τη λύση και γι αυτό.


Ένας από αυτούς τους «κανίβαλους»  φαίνεται πως είναι  και η πολυεθνική εταιρεία  Ryanair, η οποία επίσημα και χωρίς κανένα δισταγμό προτείνει : «Να καταργηθεί η απεργία με νόμο!»