Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου καλωσόρισε τα παιδιά των προσφύγων που θα φοιτήσουν στα σχολεία του δήμου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Η Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλωσόρισε τα παιδιά των προσφύγων που θα φοιτήσουν στα σχολεία του δήμου μας.
Η ομάδα μας από τον ερχομό των προσφύγων στην χώρα και στο δήμο μας στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες και για το ξεκίνημα των παιδιών στο σχολείο αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί μετά από τόσους αγώνες, δικαστικές κλήσεις και απειλές κατάφερε να ανατρέψει το ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα που σκόπιμα καλλιεργήθηκε από την δημοτική αρχή και δυσφήμησε τον δήμο μας πανελλαδικά.

Να πας στην «πατρίδα» σου, τη σβάστικα






Μπορεί να θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος και να γιουχάρεις παιδιά την ώρα που μπαίνουν στο σχολείο; Μιλάμε για παιδιά τα οποία έχουν ζήσει το εφιαλτικό ταξίδι της προσφυγιάς. Παιδιά, γελοίο ανθρωπάριο που «αλυσοδεμένος» έδωσες απάνθρωπη παράσταση.

Γιουχάρεις παιδιά και φωνάζεις  «ζήτω η Ελλάδα» (βίντεο). Ποια Ελλάδα, ρε, ποια «πατρίδα» σου; Τι σχέση έχεις εσύ με το λαό αυτής χώρας; Εσένα η μόνη σου «πατρίδα» είναι εκείνη των χρυσαυγιτών ναζί που, εάν δεν είσαι ακόμα ενταγμένος στην εγκληματική οργάνωση τους, σε στηρίζουν.  Η μόνη «πατρίδα» σου είναι η «πατρίδα» τους, η σβάστικα (βίντεο).

Άσε κάτω την ελληνική σημαία και σήκωσε τη σβάστικα, θα σου ταιριάζει απόλυτα. Μόνο οι ναζί θα γιούχαραν παιδιά που μπαίνουν στο σχολείο για να μάθουν γράμματα. Προσφυγόπουλα (δεν σου αρέσει η λέξη, ε;) τα οποία έχουν την ελπίδα να βιώσουν ό,τι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για τη ζωή κάθε παιδιού.

Γιατί ΚΚΕ ;

 

 


Όποιος αναζητά καθαρό, ανόθευτο κομμουνιστικό κίνημα που θα εμφανιστεί αίφνης στους δρόμους και θα ζητήσει την εξουσία θα περιμένει πολύ. Όποιος φαντασιώνεται ένα κομμουνιστικό κόμμα που θα είναι η καθαρή, αμόλυντη και χωρίς αντιφάσεις αντανάκλαση, του ιδανικού ιδεότυπου -που άλλωστε δεν υπάρχει- του κομμουνιστικού κόμματος, θα περιμένει ακόμη περισσότερο. Ακριβώς γιατί ποτέ στην ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος δεν υπήρξε κομμουνιστικό κόμμα, χωρίς λάθη, αντιφάσεις, ολιγωρίες και λάθος εκτιμήσεις, δεδομένου ότι το κομμουνιστικό κόμμα, είναι οι άνθρωποι του, είναι η εργατική τάξη με τις αντιφάσεις της, με τις τάσεις χειραφέτησης και υποταγής που ενυπάρχουν και εμφιλοχωρούν στην ολότητα της οντολογίας της.

ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ


Αξιος ηγέτης της εργατικής τάξης
 
 
Ο στρατηγός Βαν Φλιτ, διοικητής της Αμερικανικής Στρατιωτικής Συμβουλευτικής και Προγραμματικής Ομάδας, ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις να συντρίψουν το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, όσο το δυνατό γρηγορότερα, μέσα στο 1948
Ο στρατηγός Βαν Φλιτ, διοικητής της Αμερικανικής Στρατιωτικής Συμβουλευτικής και Προγραμματικής Ομάδας, ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις να συντρίψουν το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, όσο το δυνατό γρηγορότερα, μέσα στο 1948
Ασύνορη η θλίψη σύντροφε/ του χαμού σου./ Παγκόσμιο το μίσος κι η οργή/ στους φονιάδες... Μα εμείς δεν κλαίμε!/ Κάνουμε τη δύναμη και τα δάκρυά μας/ και τον πόνο μας όρκο!/ Κι ορκιζόμαστε σύντροφε!/ Τη θηλιά που σου πέρασαν/ ν' ανοίξουμε πιότερο μεις/ ως εκεί που φτάνει/ να χωρέσει και να πνίξει/ τους δήμιους που σ' έπνιξαν.- Τη θέση π' άφησες στο χαράκωμα/ να την πάρουμε μεις/ οι χιλιάδες προλετάριοι της Ελλάδας./ Το θάνατό σου σύντροφε/ να τον κάνουμε φλάμπουρο της Νίκης/ ο θάνατός σου να γίνει σπόρος/ να βλαστήσει μεμιάς/ η Μεραρχία των προλεταρίων!!!
Σ. Μαυρόγιαννος1

Ηταν 22 Φεβρουαρίου του 1949, όταν ανακοινώθηκε από τις αρχές του μοναρχοφασιστικού καθεστώτος των Αθηνών πως ο ηγέτης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας, ο κομμουνιστής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Μ. Παπαρήγας, είχε περάσει τα σύνορα της ζωής με το θάνατο. Η επίσημη εκδοχή ήταν πως ο εκλιπών «αυτοκτόνησε» στο κελί του, χρησιμοποιώντας τη ζώνη της πιτζάμας του. Κανένας δεν πίστεψε τη συγκεκριμένη εκδοχή. Ούτε αυτοί που γνώριζαν τον Παπαρήγα και ήξεραν το ακατάβλητο αγωνιστικό του φρόνημα, αλλά ούτε κι εκείνοι που δεν είχαν την τύχη να τον συναντήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά είχαν πληροφορηθεί για τη δράση του. Αλλωστε, οι σκηνοθετημένες αυτοκτονίες ήταν κλασική μέθοδος της Ασφάλειας για την εξόντωση των λαϊκών αγωνιστών, ιδιαίτερα σε κείνες τις βάρβαρες συνθήκες του εμφυλίου πολέμου.

«Η αφοβία είναι η ευγενέστερη αρετή»


Σελίδες ημερολογίου
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο δικαστήριο για την υπόθεση Φύσσα. Το χειρότερο όμως που ακούστηκε στην αίθουσα ήταν το περιπαικτικό ρητορικό ερώτημα του Χρυσαυγίτη στη μητέρα του Φύσσα: «Πού είναι τώρα ο γιος σου;».
Στο μεταξύ, η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσίασε ένα βίντεο που προκάλεσε θόρυβο: Μέλη της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία τους τραγουδούσαν ναζιστικούς ύμνους χαιρετώντας φασιστικά κάτω από τις σημαίες του Τρίτου Ράιχ. Προς τι η έκπληξη; Τι περίμεναν να εμφανιστεί στο βίντεο; Ο Μιχαλολιάκος σε ρόλο αγίου; Ο θρασύδειλος Κασιδιάρης τόλμησε να κάνει δηλώσεις μετά τα επεισόδια στο δικαστήριο. Απέφυγε φυσικά να αμφισβητήσει ευθέως τη μητέρα. Ετσι είναι, για μια ολόκληρη ζωή, μέσα στο ψέμα, οι απόγονοι των Γερμανοτσολιάδων και του Τσολάκογλου. Ο κύριος Τόσκας τι έχει να πει για την ακαμψία των ΜΑΤ όταν βρεθούν απέναντι στους χρυσαυγίτες; Ο κοινός νους, που απουσιάζει από το υπουργείο του, πρέπει να του θυμίσει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του αστυνομικού σώματος ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Ας όψονται και όσοι δημοσιογράφοι έδωσαν βήμα στους νεοναζί, που προσπαθούν σήμερα να μετατρέψουν τη δίκη τους σε δικό τους θρίαμβο.