Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μαζική η πορεία ειρήνης της ΕΔΥΕΘ (ΦΩΤΟ)


Κυριακή 22/05/2016 - 15:52
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζική η πορεία ειρήνης της ΕΔΥΕΘ (ΦΩΤΟ)



Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Εκεί που σαν σήμερα, πριν 53 χρόνια, ο βουλευτής της ΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, που οδήγησε στο θάνατο του, λίγες μέρες μετά ολοκληρώθηκε η πορεία ειρήνης που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ
Η πορεία ξεκίνησε από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο πρώην τρίτο σώμα στρατού. Σ' αυτήν συμμετείχαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πήρε ταυτόχρονα και χαρακτήρα εναντίωσης στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη
Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Νίκος Ζωκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υπέγραψαν τη Συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου, αλλά και αυτά τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν την παραμονή και δράση του. Μια Συμφωνία που προβλέπει την αποθήκευση σ’ αυτό ακόμη και όπλων μαζικής καταστροφής - χημικά, βιολογικά, πυρηνικά.
Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατηρεί την παρουσία του. Που διατηρεί και αναβαθμίζει όλες τις ξένες, ευρωατλαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον τόπο μας. Βάσεις, Στρατηγεία, Επιτελεία και Στρατόπεδα εκπαίδευσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων! 

Όταν επιδοτείς το φασισμό και απαγορεύεις τον κομμουνισμό

 
 
Τότε μπορείς να αυτοαποκαλείσαι “Ευρώπη των λαών” και “φάρος της δημοκρατίας”.

Νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά που μπορεί να διαδίδει τον κομμουνισμό υπέγραψε ο πρόεδρος της Πολωνίας, περιλαμβάνοντας ονόματα σε κτήρια, δρόμους, οδούς, πλατείες και γέφυρες που φτάνουν τις 1.200 με 1.400 τοποθεσίες.

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν «το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς» από τους δημόσιους χώρους. Στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη.