Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη: 

«Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο, προκαλεί δίκαιη οργή και αγανάκτηση.

Εδώ και μία εβδομάδα, αντί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, να πουν έστω την αλήθεια για το περιστατικό, το μόνο που έχουμε είναι ανακοινώσεις οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα και μια άθλια προπαγάνδα που αναπαράγει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενα δολοφονικά περιστατικά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύναμους κοινωνικά, εντείνοντας στο έπακρο την κρατική βία.

Φάρμακο - εμπόρευμα

 

 

Πολύτιμα φάρμακα, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη, όπως αντιπυρετικά και αντιβιώσεις, μέχρι τα πιο εξειδικευμένα, έχουν εξαφανιστεί από τα συρτάρια των φαρμακείων. Οικογένειες με μικρά παιδιά, με τις ιώσεις να θερίζουν, ηλικιωμένοι και άλλοι ασθενείς που έχουν ανάγκη το φάρμακό τους, «οργώνουν» τα φαρμακεία μπας και βρουν ένα κουτάκι που να 'χει ξεμείνει σε κάποιο απ' αυτά.

Κι όμως... Την ίδια στιγμή που παρατηρούνται τέτοιες ελλείψεις, οι φαρμακοβιομηχανίες δουλεύουν στο «φουλ». Στην Ελλάδα, μάλιστα, η παραγωγή τους δεν έχει μειωθεί καθόλου και παραμένουν από τους πιο «δυναμικούς κλάδους», όπως καμαρώνουν κυβέρνηση και φαρμακοβιομήχανοι.

Οι φαρμακαποθήκες επίσης συνεχίζουν απρόσκοπτα την επιχειρηματική τους δράση, με εκατοντάδες εργαζόμενους να δουλεύουν ακατάπαυστα για τη διακίνηση του φαρμάκου.

Πόνος

 

 

Σε μια από τις γνωστές αντι-ΚΚΕ αρλούμπες, η Πανδώρα του «Βήματος» χώρεσε σε έναν τίτλο τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Μπουχάριν και την Μποφίλιου. Τι πιο σύνηθες για μια στήλη που βγάζει το ψωμάκι της με τέτοιες σαχλαμάρες... Μας ενημερώνει λοιπόν ότι κανείς δεν ασχολείται με τα 100χρονα της ΕΣΣΔ και ότι το ΚΚΕ κάνει μνημόσυνα γιατί «οι νεκροί υπάρχουν μόνο όταν μιλάμε γι' αυτούς». Γι' αυτό μάλλον θα έγραψε μια ολόκληρη σελίδα «για τη μακαρίτισσα». Επειδή είναι... από το παρελθόν ο σοσιαλισμός. Μας λέει επίσης πως «η μόνη ανωτερότητα την οποία απέδειξε η Σοβιετική Ενωση (...) ήταν αυτή του αστυνομικού κράτους». Εδώ γελάνε μέχρι και οι κώδικες του «Predator» που «ανθούν» στον κόσμο της αστικής «ελευθερίας» και «δημοκρατίας».