Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Νίκη της Κούβας στον ΟΗΕ: Όχι στον Αποκλεισμό – 187 υπέρ, 3 κατά, 2 αποχές ─ Και δύο εκδηλώσεις στο STUDIO



Τα όνειρά μας δεν θα μπλοκαριστούν ποτέ, ο λαός μας είναι αποφασισμένος να τραβήξει το δρόμο του.

Το αίμα των πεσόντων, ο ιδρώτας του λαού μας δεν θα πάνε στράφι.
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και για το έργο του λαού μας στην οικοδόμηση ενός κυρίαρχου σοσιαλιστικού κράτους.



Από την Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα λάβαμε στις 22.11.2019 την ακόλουθη ανακοίνωση:



Αθήνα, 7 Νοεμβρίου

Μια συντριπτική νίκη πέτυχε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που με 187 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές ενέκρινε το ψήφισμα:
«Ανάγκη να δοθεί τέλος στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα».
Ο κόσμος απορρίπτει ξανά τον αποκλεισμό. Η εντυπωσιακή και συγκινητική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας καταγράφτηκε στις τοποθετήσεις των κρατών-μελών στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, που τάχθηκαν υπέρ της Κούβας και κατά του αποκλεισμού του λαού μας από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Γοργοπόταμος στέλνει περήφανο χαιρετισμό – Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής για την 77η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας (ΦΩΤΟ)



Αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, απόγονοι και φίλοι, επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν το πρώτο μεγάλο αντιστασιακό σαμποτάζ κατά των ναζί κατακτητών στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης. 

Εκδήλωση τιμής για την 77η επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) και τις ΚΟ Ανατ. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, απόγονοι και φίλοι, επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν το πρώτο μεγάλο αντιστασιακό σαμποτάζ κατά των ναζί κατακτητών στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης. Μια λαϊκή επαναστατική πράξη αληθινού ηρωισμού από τις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη που πέρασε στην ιστορία ως σύμβολο του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης.

Η «βασική σύνταξη» φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους εκατομμύρια φτωχούς συνταξιούχους


Το 51% παίρνουν κρατική σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας...

Συνταξιούχοι απευθύνονται στις «τράπεζες τροφίμων» για να εξασφαλίσουν την τροφή τους
Dagmar Schwelle
Συνταξιούχοι απευθύνονται στις «τράπεζες τροφίμων» για να εξασφαλίσουν την τροφή τους
Την προηγούμενη βδομάδα η γερμανική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ανακοίνωσε τη θέσπιση της λεγόμενης «βασικής σύνταξης» (Grundrente) από το 2021. Η πραγματική είδηση πίσω από τις εξαγγελίες είναι ότι σήμερα στη Γερμανία εκατομμύρια συνταξιούχοι μετά από 35 και 40 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας δεν εξασφαλίζουν ούτε ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο, ζουν στην εξαθλίωση ή απειλούνται από τη φτώχεια. Και είναι βέβαιο ότι στο μέλλον ο αριθμός των φτωχών συνταξιούχων θα αυξηθεί.
 Η απόφαση για τη «βασική σύνταξη» πάρθηκε υπό την πίεση των ανησυχητικών διαστάσεων που παίρνει η «φτώχεια στα γηρατειά» στην ισχυρή καπιταλιστική χώρα. Σήμερα σχεδόν το 17% των συνταξιούχων στη Γερμανία, δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. συνταξιούχοι (με μετριοπαθείς εκτιμήσεις), είναι βυθισμένοι στη φτώχεια ή απειλούνται από αυτήν, και το 2036 το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 21,6% (πάνω από 1 στους 5), χωρίς να συνυπολογίζονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας.

Στην αντεπίθεση για τις ανάγκες μας!


Θυσίες διαρκείας για τους εργαζόμενους, ώστε να αυγατίζει η καπιταλιστική κερδοφορία, που αποτυπώνονται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυταρχισμός για να γίνει ακόμα πιο «ελκυστικός» ο επενδυτικός προορισμός των τσακισμένων δικαιωμάτων, απελευθέρωση της ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά νοικοκυριά...
Απέναντι στα παραπάνω, που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή ατζέντα των ημερών, και που σε καθένα από αυτά αποκαλύπτεται η στρατηγική σύγκλιση όλων των αστικών κομμάτων, οργανώνεται και η μαχητική απάντηση των εργαζομένων, με ελπιδοφόρες αγωνιστικές διεργασίες σε μια σειρά κλάδους, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
 
Υπόθεση του λαού η κοινή πάλη με πρόσφυγες και μετανάστες
 
Ως στοιχείο συμπληρωματικό αυτής της πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό το απάνθρωπο σχέδιο της ΝΔ για τη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού. Με την κυβέρνηση να ενισχύει τα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των ξεριζωμένων, αλλά και του λαού στις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της άθλιας πολιτικής εγκλωβισμού χιλιάδων ψυχών, είναι τουλάχιστον πρόκληση η αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα. Τα κλειστά κέντρα - φυλακές, που θα διαδεχθούν τα στρατόπεδα της ντροπής όπως της Μόριας, σηματοδοτούν την ένταση της καταστολής σε βάρος των προσφύγων. 

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"






 Αγώνα που έδωσαν μέσα από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016.

 Παρά το γεγονός της πρόσφατης δικαστικής δικαίωσής τους βρίσκονται για ακόμα μια φορά μπροστά στην πιθανότητα να χρειάζεται να εμπλακούν σε νέους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Να θυμίσουμε πως  η επιχείρηση «S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, οφείλοντας στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Φεβρουάριο του 2016. Παράλληλα τα S/M ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προχώρησαν στο άνοιγμα  καταστημάτων της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, χωρίς τους εργαζόμενους της, παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ


Με βαθιά θλίψη και μεγάλη περηφάνια αποχαιρετά τον σ. Χρήστο Δίγκογλου




Σήμερα, η κηδεία του σ. Χρήστου Δίγκογλου που «έφυγε» χθες σε ηλικία 96 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει στις 13.30 στην πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης και θα είναι πολιτική.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αλλά και μεγάλη περηφάνια αποχαιρετά το σύντροφο Χρήστο Δίγκογλου που "έφυγε" χτες σε ηλικία 96 χρόνων.  

Γεννήθηκε το 1923 στην Κούκλενα της Βουλγαρίας κοντά στη Φιλιππούπολη και το 1924 η οικογένειά του, πρόσφυγες, αγρότες εγκαταστάθηκαν στις Βαρβάρες της Βέροιας. Εκεί πήγε σχολείο και τελείωσε το δημοτικό. Το 1942 οργανώθηκε στην ΕΑΜική αντίσταση αφού πρώτα συμμετείχε σε έναν κομματικό πυρήνα του ΚΚΕ που αναπτύχθηκε στο χωριό του. Την ίδια περίοδο ήρθε σε επαφή με την αντάρτικη ομάδα που δρούσε στην περιοχή και εντάχθηκε στην παράνομη αντιστασιακή δουλειά.

Και ρουφιανεύεις και …πληρώνεις


Από την εποχή του Ιούδα μέχρι και τις μέρες μας ο «καταδότης» ή πιο λαϊκά ο «ρουφιάνος» αμειβόταν για τις …υπηρεσίες τους. Στην Ελλάδα όμως του 2019. Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αντικαπνιστικού νόμου, όταν «καρφώνεις» δεν λαμβάνεις τα «30 αργύρια» της προδοσίας. Σε αυτή την Ελλάδα πληρώνεις για να «προδώσεις»!

Η τηλεφωνική γραμμή «1142» που δημιούργησε το υπουργείου Υγείας για να καταγγέλλουν – καταδίδουν οι πολίτες άλλους συμπολίτες τους, επειδή …«έσπασαν» τον αντικαπνιστικό νόμο δεν είναι δωρεάν!!! Η χρέωση, ανάλογα με τον πάροχο που έχει κάθε υποψήφιος …«καταδότης» αρχίζει από 0,15 ευρώ /λεπτό και μπορεί να ξεπεράσει και τα 0,30 ευρώ/ λεπτό.