Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Σαν σήμερα, 2 Μαϊου του 2014, νεοναζί έκαιγαν ζωντανούς διαδηλωτές στην Οδησσό!

Ουκρανία: Ο Πατριάρχης και οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων»

Σαν σήμερα, 2 Μαϊου του 2014, νεοναζί έκαιγαν ζωντανούς διαδηλωτές στην Οδησσό. Επαναφέρουμε δημοσίευμα με τα γεγονότα και τη συνέχεια...- Σκληρές εικόνες

ΚΕΝΤΡΙΚΗ


ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ • 5 Απριλιου 2016, 10:35 Ημεροδρόμος

Στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ελέγχεται από τους νεοναζί. Γνωστό… Επίσης είναι γνωστό πως ο σκοταδισμός πάει χέρι – χέρι με τον φασισμό κάθε είδους.
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, αλλά εμείς θα αρκεστούμε στα σύγχρονα γεγονότα από την Ουκρανία.

Είναι προφανές πάντως πως όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία με την δράση των νεοναζί, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πρακτικές των ισλαμοφασιστών του ISIS που δολοφονούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Θρησκευτικός φανατισμός

Η εκκλησία, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω του θρησκευτικού φανατισμού, στην εξάπλωση της νεοναζιστικής θηριωδίας εναντίων του λαού της Ουκρανίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η πρακτική του Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου.   Ο συγκεκριμένος πατριάρχης σε μια συνέντευξη του που έδωσε στις αρχές του Απρίλη σε ουκρανική ιστοσελίδα εξήγησε τους λόγους που ο λαός του Ντόνμπας «υποφέρει»: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν».

Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της».

Μάλιστα… Και τώρα το ερώτημα

Πρωτομαγιά 2016, Αβάνα (fotos)