Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΤΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια στα Νέα Βρασνά



Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια στα Νέα Βρασνά, με αφορμή τη μεταφορά προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή, η ΤΕ Λαγκαδά του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ανεξέλεγκτη μεταφορά επιπλέον προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία στα Ν.Βρασνά, συνολικά σε Δομές και Ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες νέες Δομές, αποτελεί μία ακόμα απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που δεν λύνεται το πρόβλημα της σταθερής και αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο. 

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 24/10



ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
 

Αλέκα Παπαρήγα: “Δε θα γίνουμε Γιαπωνέζοι να στηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν φορώντας ένα άσπρο περιβραχιόνιο,”



“Κ. Βρούτση, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε Γιαπωνέζοι, να υποστηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα κάθονται στα γραφεία και τις μηχανές τους με ένα άσπρο περιβραχιόνιο, ούτε είμαστε με τα συνδικάτα που καθοδηγεί ο κ. Κόρμπιν”
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο με τη φράση “για εμάς νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, το δικαίωμά του να αντιδρά και να παλεύει, γιατί αυτή είναι η ουσία του πολυνομοσχεδίου”. Αναφέρθηκε σε άρθρο της “Καθημερινής”, που στηρίζει την εκάστοτε κυρίαρχη πολιτική, για την “ασυλία του ΚΚΕ”, που δεν είναι προσωπική άποψη ενός αρθρογράφου, και χτυπά ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας και της οργάνωσης του αγώνα. Και ξεκαθάρισε στον υπουργό Εργασίας πως “εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε Γιαπωνέζοι, να υποστηρίζουμε απεργίες, όπου οι εργαζόμενοι θα κάθονται στα γραφεία και τις μηχανές τους με ένα άσπρο περιβραχιόνιο, ούτε είμαστε με τα συνδικάτα που καθοδηγεί ο κ. Κόρμπιν…”

Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ



Άρα και το μύθο για τα «εκατομμύρια των εκκαθαρίσεων του Στάλιν». 

Όσο δυναμώνει η διεθνής αντικομουνιστική – αντισοβιετική εκστρατεία, τόσο πιο συχνά θα ακούμε τη λέξη «γκουλάγκ» (gulag) συνοδευόμενη από τερατολογίες αντάξιες όσων έλεγαν παλιότερα ότι «οι κομμουνιστές έτρωγαν νήπια». Θα τα βλέπουμε σε τηλεοράσεις, επίσημες κρατικές εκδόσεις, σχολικά βιβλία. Θα τα ακούμε σε ομιλίες πολιτικών, σε κηρύγματα παπάδων, σε διαλέξεις πανεπιστημιακών που κατέχουν «έδρες» του … «με το αζημίωτο αντικομουνισμού» στα πανεπιστήμια της «αγοράς». Θα ακούμε ότι ήταν τα «μέσα του Στάλιν για την καταστολή των αντιδημοκρατικών αντιφρονούντων».

Θα μετρήσουμε πολλά εκατομμύρια «μάρτυρες του κομμουνισμού» στα λόγια των κάθε λογής απολογητών του σαπισμένου κόσμου που ζούμε.

Δυστυχώς όμως για τους επί γης αντικομουνιστές, είναι πια καιρός που οι πληροφορίες κυκλοφορούν και τα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της εποχής, αποχαρακτηρίζονται και δημοσιεύονται. Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο αποτέλεσαν δυο τέτοια έγγραφα της CIA για τα «Στρατόπεδα εργασίας στην ΕΣΣΔ», αυτό και αυτό.

Συνέχεια


Κατά την ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, ο Γ. Δραγασάκης, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «το βασικό πλαίσιο για τον αναπτυξιακό νόμο, τις στρατηγικές επενδύσεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα κρατά (η κυβέρνηση της ΝΔ). Αυτή είναι η βάση του νομοσχεδίου. Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί τήρησε το λόγο του ο κ. Γεωργιάδης και σεβάστηκε το έργο που αφήσαμε». Παίρνοντας την πάσα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, απάντησε: «Δεν είμαστε εχθροί. Πέραν των ιδεολογικών μας διαφορών που προφανώς έχουμε, εγώ παρέλαβα από εσάς ως προκάτοχό μου συγκροτημένη εργασία, την αναγνώρισα από την πρώτη εβδομάδα στο υπουργείο και είπα ότι μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου προέρχεται από προηγούμενα σχέδια νόμου που παρέλαβα». Οι ...αβρότητες αυτές επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ικανοποίησε το 68% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να ικανοποιήσει το υπόλοιπο 32% και να πάει ακόμα πιο πέρα την επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό, όπως φανερώνουν και οι διαβεβαιώσεις του Αδ. Γεωργιάδη ότι μετά απ' αυτό το πολυνομοσχέδιο, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα «αναπτυξιακά» μέτρα διευκόλυνσης των επενδύσεων, στα οποία δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει τη σχετική προεργασία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο




Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις Περιφέρειες αντιδρούν στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με αιχμή την ιδιωτικοποίηση με διαδικασίες «εξπρές» του τομέα συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 179. Διεκδικούν επίσης να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των ΟΤΑ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην καταργηθούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους, ζούμε ξανά το έργο της συκοφάντησης μιας απεργίας από την κυβέρνηση και τα επιτελεία της. «Οι κινητοποιήσεις είναι αντικοινωνικές. Ο συνδικαλισμός υπονόμευσε τον εαυτό του. Τα σκουπίδια στους δρόμους είναι η απόδειξη ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας της καθαριότητας στους δήμους», έγραφε χτες μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που «ανεβαίνουν στα κάγκελα» για μια απεργία ούτε είναι «μονοπώλιο» της ΝΔ η επίθεση σε απεργούς. Αρκεί να θυμίσουμε ότι και πριν από μερικά χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, συκοφαντούσε τον αγώνα τους και ισχυριζόταν ότι η απεργία τους «ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων...».

Μπερδεμένο κουβάρι


  Πηγή: Associated Press

Ενα «πανόραμα» των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που «τρέχουν» σε όλα τα «μήκη και πλάτη», αλλά και στο εσωτερικό της ίδιας της ευρωατλαντικής συμμαχίας, δίνει η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ψηλά στην ατζέντα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο Στόλτενμπεργκ, είναι η κατάσταση στη Συρία, όπου το ΝΑΤΟ κάλυψε την εισβολή της Τουρκίας και τώρα χαιρετίζει «τη μείωση της βίας που ακολούθησε την κοινή δήλωση Τουρκίας και ΗΠΑ», καλώντας όλες τις δυνάμεις να... «δράσουν με αυτοσυγκράτηση και πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ επιβεβαιώνουν ότι το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στο στόχο να διατηρηθεί η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, αναγνωρίζοντας τις «ανησυχίες» για την ασφάλειά της στα νότια σύνορα με τη Συρία, και ταυτόχρονα να εμποδίσει την επέκταση της επιρροής της Ρωσίας, που κατοχυρώνεται ως κυρίαρχη δύναμη στη Μέση Ανατολή.