Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Το απόλυτο «κουκούλωμα» μιας δύσοσμης και επικίνδυνης υπόθεσης

 

 

Πολιτικά έκθετες είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από το άνευ προηγουμένου «κουκούλωμα» της υπόθεσης «συνακροάσεων» - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εξι χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, τον Δεκέμβρη του 2016, μέχρι και σήμερα, από τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΚΚΕ δεν «ίδρωσε το αυτί» κανενός, ενώ σήμερα εμφανίζονται όλοι προκλητικά να πέφτουν τάχα από τα σύννεφα με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σωρεία σοβαρότατων στοιχείων για τις «συνακροάσεις» - υποκλοπές στο ΚΚΕ υπήρχαν κυριολεκτικά στο πιάτο των αρμόδιων αρχών και ήταν σε γνώση των κυβερνήσεων. Και, βέβαια, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου την περασμένη Τετάρτη, ότι «δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία, γι' αυτό δεν έγινε έρευνα», είναι ασύστολο ψεύδος.

Τελευταίο κρούσμα «συνακρόασης» - υποκλοπής στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν στις 26/4/2022. Ηταν το τέταρτο κατά σειρά, μετά από εκείνα το 2016 - 2017, το 2019 και το 2020. Οι ενέργειες που κατά καιρούς έγιναν από τις αρμόδιες αρχές (αστυνομικές, εισαγγελικές κ.ά.) ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και ύστερα από συνεχείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ «Νόμιμη» παρακολούθηση των πάντων με τη βούλα κυβερνήσεων και ΕΕ

 

Το θεσμικό πλαίσιο των «νόμιμων υποκλοπών», που καθιστά στόχο τον καθένα και την καθεμιά, το έχουν χτίσει μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Η αναγκαστική παραδοχή της κυβέρνησης για τη «νόμιμη» παρακολούθηση από την ΕΥΠ των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη (σε συνδυασμό με την επιδίωξη παρακολούθησής του από το λογισμικό «Predator»), προστίθεται στις επανειλημμένες «συνακροάσεις» τηλεφώνων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως τον Απρίλη του 2022, τις οποίες η λεγόμενη «Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών» (ΑΔΑΕ) αρνήθηκε ουσιαστικά να ερευνήσει, επιβεβαιώνοντας ότι από την ίδρυσή της οι νομοθετικές της προδιαγραφές όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και αποκάλυψη των δραστών της παραβίασής του αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν μια ακόμη «νόμιμη» παρακολούθηση από την ΕΥΠ των επικοινωνιών του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη (που κι αυτή συνοδεύτηκε από την παρακολούθησή του με το σύστημα «Predator») και η ανάλογη παρακολούθηση του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη1.

Η σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, εστίασε στο γεγονός ότι η παρακολούθηση ήταν «νόμιμη», αφού ακολουθήθηκε η «νόμιμη διαδικασία», πλην όμως «πολιτικά απαράδεκτη», επιχειρώντας μάλιστα να αποσείσει τις προσωπικές του ευθύνες μιας και τόνισε ότι «αν το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα».

Φιντέλ (13.8.1926 – 25.11.2016): Μια σημερινή ομιλία από το 1960 ― Τσε Γκεβάρα: Η γήινη δύναμη που λέγεται Φιδέλ Κάστρο Ρους

 


 

Όσο τα όπλα βρίσκονται στα χέρια μιας κλίκας, που είναι στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και όχι στα δικά της χέρια, η εργατική τάξη θα είναι καταδικασμένη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε μια άθλια ύπαρξη, όσα ψίχουλα κι αν της πετάξουν αυτά τα μεγάλα συμφέροντα και οι προνομιούχοι από το φαγοπότι τους!

Φιδέλ Κάστρο Ρους

(Fidel Alejandro Castro Ruz)

13 Αυγούστου 1926, Μπιράν – 25 Νοεμβρίου 2016, Αβάνα

 

*

Μετάφραση – Σημειώσεις
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

*

Ύμνος στον Φιντέλ

 

Δεν ξέρω πώς μεγάλωσες, μα σ’ έφερε το κύμα,
του αφρού του η κρέμα, αμύγδαλο χωριάτικης αυγούλας,
ξεπήδησες απ’ του βουνού το νεύμα κι απ’ του πούμα
του ατίθασου την πονηριά κι από οργισμένο αμόνι.

Του ήλιου οι φοίνικες κι οι αγροί, του Οριέντε οι λόφοι,
καθάριο σ’ έπλασαν κι αγνό, κι από νερό αναμμένο.
Πήρες κάτι απ’ τη σέιμπα και απ’ τη δροσιά της σέλβας
εκεί που ηχεί ολοζώντανος, λαμπρός ο καταρράχτης.

Έχεις τα νύχια του αίλουρου, βαστάς αστροπελέκια
που οργώνουνε τη στέρφα γη με την παλληκαριά σου.
Μέχρι και του πικρού ψωμιού τη γεύση έχεις αλλάξει
γιατί τα πάντα γύρω σου ξέρουνε την καρδιά σου.

Πούρα δελ Πράδο
(Μτφρ: Μπ. Ζαφειράτος)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ Κόντρα στις ανάγκες του λαού και ενάντια στο περιβάλλον

 

Πολλαπλό αρνητικό αποτύπωμα από την «πράσινη» καπιταλιστική ανάπτυξη

 

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων στη Φυλακτή
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων στη Φυλακτή
Από τα τέλη Ιούλη, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας, που ετοιμάζονται να «μπήξουν τα νύχια τους» και στα βουνά των Αγράφων, εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες σε διάφορες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και δύο βδομάδες έχει αρχίσει η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονται για την περιοχή του Τυμπάνου Αργιθέας, περιοχή που έχει μετατραπεί σε πραγματικό εργοτάξιο, από την άνοιξη του 2021, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αιολικού πάρκου, με 8 ανεμογεννήτριες, λίγο πιο πάνω από το διάσελο του Προφήτη Ηλία, στη θέση Αέρας - Αφεντικό. Συνολικά μέχρι τις 29 Αυγούστου προγραμματίζεται η έλευση 72 φορτηγών.

Παράλληλα, λίγους μήνες πριν, αδειοδοτήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η εγκατάσταση 9 ακόμα γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, ισχύος 4,8 MW η καθεμία, που έχουν ύψος 180 μέτρων και φτερωτές 133 μέτρων, στην κορυφογραμμή Καζάρμα των βορειοανατολικών Αγράφων, πάνω από τα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα, Κερασιά, Κρυονέρι, Φυλακτή, Πεζούλα και Νεοχώρι.

Με παρακαταθήκη τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις των προηγούμενων ετών, που οδήγησαν στη ματαίωση αντίστοιχων σχεδίων για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη μαρτυρική Νιάλα, εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μαζικοί φορείς παλεύουν να μπει φρένο σε αυτά τα σχέδια, αναδεικνύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια, τόσο για την πρόσβαση των λαϊκών νοικοκυριών σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

13 Αυγούστου 1961 – Το αντιφασιστικό προστατευτικό τείχος του Βερολίνου απάντηση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα

 


 

Κάθε λογικός άνθρωπος ανεξαρτήτως των πολιτικών του απόψεων δεν μπορεί παρά να βρίσκει εντελώς φυσιολογική την επιθυμία ενός κράτους να προφυλαχτεί από ένα άλλο, ανοιχτά εχθρικό, κράτος. Πόσο μάλλον όταν ένα τμήμα της ίδιας του της πρωτεύουσας δεν του ανήκει…

Στις 13 του Αυγούστου 1961, ξεκίνησε η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου. Έπειτα από κοινή έκκληση των κρατών – μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας και καθώς είχε φτάσει στο αποκορύφωμα η ιμπεριαλιστική κατάχρηση των ανοιχτών συνόρων της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, ένοπλοι σχηματισμοί της, με την υποστήριξη του Κόκκινου Στρατού, κατάφεραν αστραπιαία, σε μία και μόνο νύχτα, να ασφαλίσουν τα σύνορα με το Δυτικό Βερολίνο. Έκτοτε, το τείχος του Βερολίνου θα γίνει για πολλά χρόνια βασικό συστατικό στοιχείο της αντικομμουνιστικής υστερίας, ακόμα και μετά την κατεδάφισή του στις 9 του Νοέμβρη 1989.

Κάθε λογικός άνθρωπος ανεξαρτήτως των πολιτικών του απόψεων δεν μπορεί παρά να βρίσκει εντελώς φυσιολογική την επιθυμία ενός κράτους να προφυλαχτεί από ένα άλλο, ανοιχτά εχθρικό, κράτος. Πόσο μάλλον όταν ένα τμήμα της ίδιας του της πρωτεύουσας δεν του ανήκει…