Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Λασπόλουτρα και pole dancing με 1.40€ δε βρίσκεις αλλού! (vid)




Λασπόλουτρα και pole dancing με 1.40€ δε βρίσκεις αλλού! (vid)

 

Τώρα που οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί η παραθεριστικά παρθένα δυτική Αττική, εκμεταλλευόμενη τα άψογα οχήματα του ΟΑΣΑ, αλλά και τις μοναδικές υποδομές που (δε) δημιούργησαν τοπικοί άρχοντες και κεντρική κυβέρνηση!


Θέλεις να ζήσεις το μύθο σου στην Ελλάδα; Βαρέθηκες τις κοινότοπες εμπειρίες κι αναζητάς πραγματικά νέες συγκινήσεις;

Πάρε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ εν ώρα νεροποντής, κατά προτίμηση στη δυτική Αττική, κι αφέσου στην περιπέτεια.
Όπως αυτή που έζησαν οι επιβάτες της γραμμής 805 στον Ασπρόπυργο, που είδαν το λεωφορείο να πλημμυρίζει νερά, με τον οδηγό να ανοίγει τις πόρτες και τους επιβάτες να ανακαλύπτουν άγνωστα ταλέντα τους στα ακροβατικά και το pole dancing, ανεβαίνοντας σε καρέκλες και γραπώνοντας τους στύλους του οχήματος.

Παραβάν


Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Κυριακή, ο Ντ. Τραμπ ανέφερε πως σκοπεύει να κλείσει συμφωνία με την «ExxonMobil» ή κάποιον άλλο αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό, για τη διαχείριση των πετρελαιοπηγών της ανατολικής Συρίας, όπου ακόμα παραμένουν στρατεύματα των ΗΠΑ, «ώστε να μοιράσει τον πλούτο». Ο εκπρόσωπος ενός μεγάλου ενεργειακού fund σιγόνταρε τον αμερικανικό σχεδιασμό, λέγοντας ότι «ο έλεγχος της εκμετάλλευσης των πετρελαιοπηγών και του σκληρού συναλλάγματος που γεννούν από πλευράς των ΗΠΑ, θα τους δώσει σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Συρίας». Την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε και ένας εκ των συμβούλων της κυβέρνησης Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να έχει λόγο όσον αφορά τα έσοδα από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να κρατήσουν σε «ομηρία» τις συριακές πετρελαιοπηγές για να τις αξιοποιήσουν ως «άσο» απέναντι στους ανταγωνιστές τους, στο επικίνδυνο «πόκερ» που παίζεται στην περιοχή. Τώρα λοιπόν που έφυγε από μπροστά το παραβάν του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» και της υπεράσπισης τάχα «της ελευθερίας και της δημοκρατίας», εμφανίζεται απροκάλυπτα το επίδικο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών και των συγκρούσεων στη Συρία. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το διαμοιρασμό σφαιρών επιρροής, πηγών και δρόμων της Ενέργειας, που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι είναι στρωμένοι με το αίμα των λαών.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ



Συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη ενάντια στη νέα επέλαση κατά του Ασφαλιστικού


Φωτό αρχείου

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στην Αθήνα στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια, για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μπροστά στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, όλο τον εργαζόμενο λαό. Με αίμα έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για διάλυση και ιδιωτικοποίηση.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Αγωνιστικές διεργασίες



Με το «καλημέρα» του ακαδημαϊκού έτους, με το που πάτησαν οι φοιτητές το πόδι τους στις σχολές, ήρθαν αντιμέτωποι με τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει φέρει στα ιδρύματα η χρόνια υποχρηματοδότηση, με διογκωμένα νέα προβλήματα που προκάλεσαν οι αναδιαρθρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ, που πατώντας πάνω στο έργο των προηγούμενων, το συνεχίζει και το επεκτείνει, έχοντας σταθερά στο στόχαστρο τα δικαιώματα των φοιτητών στη μόρφωση και τη ζωή. Δεν κάθισαν όμως με σταυρωμένα χέρια...

Μπήκαν σε Γενικές Συνελεύσεις, οργάνωσαν συνελεύσεις ετών, συζήτησαν για τα προβλήματά τους, αλλά και για τα μέτρα που έρχονται, πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των σχολών και των ιδρυμάτων, σε δομές φοιτητικής μέριμνας, στο υπουργείο Παιδείας, οργάνωσαν συσκέψεις ανά πόλη για να συντονίσουν από σύλλογο σε σύλλογο και από σχολή σε σχολή τα αγωνιστικά τους βήματα.

Περίεργες και καθόλου «αθώες» έρευνες...


Μια ενδιαφέρουσα μελέτη ερευνητών από πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στην αντιπαράθεση γύρω από τα «οφέλη» της ιατρικής κάνναβης στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες της και στην Ελλάδα, επικαλούμενοι στοιχεία από παγκόσμιες έρευνες. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης μελέτης βρίσκεται τόσο στο αντικείμενο και τη μεθοδολογία της, όσο και στα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, οι Αυστραλοί επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο όλες τις μελέτες που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες (1980-2018), δημοσιευμένες και αδημοσίευτες, σχετικά με τη χρήση κάνναβης στη θεραπεία ψυχικών διαταραχών, και συγκεκριμένα της κατάθλιψης, των αγχωδών διαταραχών, της διαταραχής μετατραυματικού στρες, της ψύχωσης, της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας και του συνδρόμου Tourette.