Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αναβάθμιση με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη επικοινωνία με τους εργαζόμενους


Ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα για το Webradio
Ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα για το Webradio
Νέα, αναβαθμισμένη μορφή απέκτησε η κεντρική ιστοσελίδα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, πάντα στη γνωστή διεύθυνση www.pamehellas.gr.
 Η καινούργια μορφή βοηθά τους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας να εντοπίσουν με μια ματιά τις διάφορες κατηγορίες και αυτό που αναζητούν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και φορείς να ενημερώνονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα για τη δράση του ταξικού κινήματος, να αξιοποιούν το πλούσιο υλικό της ιστοσελίδας.

Στην αρχική σελίδα ξεχωρίζουν θέματα για τις κεντρικές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ, όπως είναι αυτές τις μέρες η συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και τα σημερινά συλλαλητήρια στην Αττική.

Μέσα από τις κατηγορίες στο κεντρικό μενού, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για το τι είναι το ΠΑΜΕ, τον προσανατολισμό του και τους στόχους του. Στα «Νέα» φιλοξενούνται σε ξεχωριστές υποκατηγορίες δελτία Τύπου του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων και άλλων φορέων. Σε ειδική κατηγορία βρίσκεται η πληροφόρηση για τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ, τις θέσεις, τις ανακοινώσεις, τη δράση τους. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα «Κείμενα», όπου βρίσκονται εισηγήσεις και ομιλίες του ΠΑΜΕ και συνδικάτων από συνεντεύξεις, συσκέψεις και άλλες δράσεις. Στα «Πολυμέσα» βρίσκονται φωτογραφίες, βίντεο, αφίσες και εκδόσεις, παρέχοντας πλούσιο υλικό για αξιοποίηση από κάθε συνδικάτο και κάθε εργαζόμενο. Ξεχωριστή ενότητα, με άμεση πρόσβαση από την πρώτη σελίδα, αποτελεί το Webradio του ΠΑΜΕ.

Ούτε ο Πάιατ!

Ούτε ο Πάιατ!
Φαίνεται ότι η επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης για πλήρη στράτευση με τα σχέδια των ΗΠΑ δεν εκφράζεται μόνο με τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λ. Φουντούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση των σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ» είναι αποκαλυπτική, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει από αξιωματούχο των ΗΠΑ: «Ειλικρινά, μου προκαλεί τεράστια έκπληξη η τόσο ωμή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, ταυτόχρονα βέβαια διατυπώνεται αντίδραση στην πιθανότητα οι ΗΠΑ να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο», «ξεσπάθωσε» ο ευρωβουλευτής του ναζιστικού μορφώματος, για να καταλήξει στο διά ταύτα, λέγοντας: «Αν επιθυμείτε όντως τη συνέχιση των καλών σχέσεων, καλό θα ήταν η Ενωση να αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογεί, μιας και προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι η συνεχής προσπάθεια εκμετάλλευσης της αμερικανικής αγοράς εκ μέρους κυρίως γερμανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ αντίθετα υπονομεύεται συστηματικά η αντίστοιχη διείσδυση αμερικανικών εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά. Το γεγονός αυτό φαίνεται εύκολα αν κοιτάξει κανείς το εμπορικό ισοζύγιο ΗΠΑ - Γερμανίας, οι καλές σχέσεις προϋποθέτουν αρχικά ίση μεταχείριση όλων των μερών»! Τσιράκια των αφεντικών σε όλα τους οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Οι επιθυμίες της αστικής τάξης και σε ό,τι αφορά τους ρόλους που θέλει να παίξει στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια για την «αναβάθμισή» της είναι γι' αυτούς... διαταγές.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την πυρκαγιά στο Μάτι


  Πηγή: Eurokinissi

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία στο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Eυρωκοινοβούλιο για την τραγωδία στην Αν. Αττική, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί αναγκαίο να ενημερώσει το λαό και να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του με το ψήφισμα αυτό και την πολιτική της ΕΕ.

Το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Συντηρητικών - Μεταρρυθμιστών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και GUE (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) σχετικά με την πυρκαγιά στην Ανατολική Aττική, αποτελεί πρόκληση και προσβολή στα θύματα και τις οικογένειες τους, στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά.

Πρόκειται για κυνική συγκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία, και προσπάθεια να αποδοθεί αποκλειστικά στην «κλιματική αλλαγή», φτάνοντας στο σημείο να παρουσιάζει τη φονική πυρκαγιά σαν «απρόβλεπτο» και «αναπόφευκτο» φαινόμενο.

Ο Μελιγαλάς και η παραχάραξη της Ιστορίας




Η συντριβή των ταγματασφαλητών στο Μελιγαλά, 13-15 Σεπτεμβρίου 1944
Εδώ και πολλές δεκαετίες, κάθε Σεπτέμβρη, η κωμόπολη του Μελιγαλά Μεσσηνίας γίνεται το επίκεντρο ακροδεξιών, φασιστικών συναθροίσεων στις οποίες τιμούνται τα…ηρωϊκά «θύματα των κομμουνιστοσυμμοριτών». Το ακροδεξιό πολιτικό «πανηγύρι» στο Μελιγαλά κρατάει χρόνια. Από το 1953, με την ανοχή και στήριξη του αστικού πολιτικού συστήματος, ξεκίνησε στην περιοχή η τέλεση ετήσιων εκδηλώσεων μνήμης. Η Χούντα αναβάθμισε το γεγονός προσθέτοντας επισημότητα στις φασιστοσυνάξεις του Μελιγαλά- το 1967 παραβρέθηκε ο αρχιπραξικοπηματίας Παττακός, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά του «αντιβασιλέα» Ζωιτάκη. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει η ναζιστική-εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που δε χάνει ευκαιρία να τιμά τους πολιτικούς της προγόνους με συνθήματα τύπου «Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες».


του Νίκου Μόττα


Παράλληλα με τις φασιστοσυνάξεις του Μελιγαλά ξεδιπλώνεται, εδώ και πολλά χρόνια, μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων της εποχής εκείνης. Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται ασφαλώς μονάχα στον χοντροειδή, λυσσασμένο αντικομμουνισμό του χρυσαυγίτικου εσμού. Βασικό ρόλο στη χυδαία παραποίηση της ιστορίας παίζει η σοβαροφανής αστική ιστοριογραφία του λεγόμενου «νέου κύματος» που εκπροσωπούν καθηγητές όπως οι περίφημοι κ.κ. Μαραντζίδης και Καλύβας.

Γιγαντιαία σημαία της Παλαιστίνης μπροστά στο γήπεδο του ματς Βόρεια Ιρλανδία – Ισραήλ ανήρτησαν ακτιβιστές στο Μπέλφαστ


Μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία με το σύνθημα “Ελεύθερη Παλαιστίνη” εμφανίστηκε στο Μπλάκ Μάουντεν έξω από το Μπέλφαστ με φόντο το γήπεδο όπου διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ Βορείου Ιρλανδίας και Ισραήλ. Η ενέργεια φέρει επίσης το hastag BDS, ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ του μποϋκοτάζ του Ισραήλ και των εταιρειών του σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γουΐντσορ, χωρίς να λείψει και φιλοϊσραηλινή αντισυγκέντρωση σε κοντινή απόσταση. Ο αγώνας είχε εξάψει τα πνεύματα εδώ και μέρες στη Βόρεια Ιρλανδία, με πολλούς οπαδούς αλλά και πολιτικές δυνάμεις να ζητούν την ακύρωση της αναμέτρησης, ενώ τα φιλοβρετανικά κόμματα κατηγόρησαν τους επικριτές του αγώνα πως τον “σαμποτάρουν για πολιτικό όφελος”.

Οι εμπνευστές της διαμαρτυρίας, η οργάνωση Gael Force Art, καταγγέλλουν την Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη διεξαγωγή του αγώνα με δεδομένη την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Σε ανάρτησή της, η ομάδα σημείωσε: “Το Ισραήλ διατηρεί ένα σύστημα αποικιακού εποικισμού, απαρτχάιντ και κατοχής του Παλαιστινιακού λαού, μια ιστορία που ξέρουμε πολύ καλά εδώ στην Ιρλανδία όπως χτίστηκε το βόρειο κράτος (σ.σ η Βόρεια Ιρλανδία, που ως γνωστόν ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο). Και έτσι λοιπόν απόψε οι δυο ομάδες ποδοσφαίρου που αντιπροσωπέουν δυο τεχνητά κράτη που αντιμετωπίζουν με την ίδια προκατάληψη τους ντόπους λαούς, παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου σε ένα λεγόμενο “φιλικό ματς”. ”

Με πληροφορίες από: irishpost.com

«Όραμα» του κεφαλαίου




Από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 11 Σεπτέμβρη 2018 
Από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 11 Σεπτέμβρη 2018
Πηγή: Eurokinissi

Το «όραμά» του για μια «προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη», στον αντίποδα της σημερινής «νεοφιλελεύθερης και συντηρητικής», παρουσίασε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλ. Τσίπρας.

Κάλεσε μάλιστα τις δυνάμεις «από τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο» να συμπαραταχθούν ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, την οποία απέδωσε στην κυρίαρχη «νεοφιλελεύθερη» πολιτική, που - όπως είπε - πρέπει να αλλάξει.

Ο Αλ. Τσίπρας επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος», εκεί όπου μετά το δημοψήφισμα του 2015 και λίγο πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου εμφανίστηκε σχεδόν απολογούμενος για όσα έλεγε τους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και με προπέτασμα καπνού τις κορόνες ενάντια στη λιτότητα περιέγραψε όσα ακολούθησαν αμέσως μετά, με αποκορύφωμα το μνημόνιο που ψήφισε από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Να επιστρέψει στη δουλειά της η καθαρίστρια του 2ου Λυκείου Ορεστιάδας




Να επιστρέψει  στη δουλεία της η καθαρίστρια 
που ο Δήμος Ορεστιάδας αρνήθηκε να ανανεώσει τη  σύμβασή της
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του Δήμου Ορεστιάδας, να μην ανανεώσει τη σύμβαση της καθαρίστριας του 2ου Λυκείου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα ύστερα από 5 χρόνια εργασίας στο σχολείο να χάσει τη δουλειά της.
 
Η απόφαση της μη ανανέωσης της σύμβασης είναι απόλυτα αδικαιολόγητη. Δε φτάνει που οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε ομηρία με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, βρίσκονται αντιμέτωπες και με αυταρχικές συμπεριφορές.