Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ποιο σπίτι Παουτζή κάηκε από του Γερμανούς;» (Ένα ντοκουμέντο για τον πραγματικό ρόλο της ΠΑΟ)






Από iraklis3 στο Φεβ 9, 2019 Ιστορία
 

Πολλές φορές έγινε και στις μέρες προσπάθεια να χαρακτηριστεί η ΠΑΟ ως «πατριωτική οργάνωση» που απλά ήταν αντιστασιακή οργάνωση «εθνικοφρόνων-μη κομμουνιστών» γι’αυτό και καταδιώχτηκε από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ενώ σε ορισμένες περιοχές καλούνται ακόμη σε εκδηλώσεις εκπρόσωποι της…

Παρουσιάζουμε σήμερα ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Βρίσκεται στο ψηφιακό αρχείο των ΑΣΚΙ, αλλά και στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας και αφορά αποκαλυπτικές πλευρές της δράσης της στην περιοχή της Ημαθίας, που όμως δεν είναι διαφορετικές όσον αφορά την ουσία τους από άλλες περιοχές όπου είχε δράση. Ταυτόχρονα στο δημοσίευμα παρουσιάζονται ανάγλυφα και πλευρές της κατοχικής ζωής.

Πογκρόμ και πογκρόμ… – Διπλές εικόνες



Πογκρόμ Ναζιστών κατά των Εβραίων – Πογκρόμ των Σιωνιστών κατά των Παλαιστινίων
Τι διαφορά θα είχαν οι φωτογραφίες, εαν οι μισές δεν ήταν έγχρωμες; Και πώς θα τις ξεχωρίζατε;


“Είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ)”… λέει η εγκυκλοπαίδεια.



Δηλαδή αυτό που γίνεται στην Παλαιστίνη από τον Ισραηλινό στρατό, το λες και Πογκρομάρα.

Δε θα σας πω πολλά λόγια… μόνο φωτογραφίες… συγκρίσεις…

Συγκρίσεις δυο “πολιτισμών”… δυο στρατών… δυο διωκτικών μηχανισμών… δυο κατατρεγμένων λαών… δυο συνειδήσεων του ίδιου λαού, που άλλοτε ήταν θήραμα και τώρα είναι κυνηγός…

Πώς γίνεται το ίδιο μυαλό να τιμά το Άουσβιτς και να παρακολουθεί τους δικούς του να γκρεμίζουν σπίτια, να ξεριζώνουν ελιές, να πυροβολούν παιδάκια στη Γάζα;

Πώς έγινε και συμπεριφέρθηκαν τότε οι Γερμανοί στην συντριπτική πλειοψηφία τους σαν ναζί; Πώς γίνεται να συμπεριφέρονται τώρα οι περισσότεροι Ισραηλίτες σαν… ναζί;

Σαν σήμερα ψόφησε η φασίστρια Φρειδερίκη – Στο όνομά της ο τόπος ποτίστηκε με πολύ αίμα








Από iraklis3 στο Φεβ 6, 2019 Πρόσωπα
 
Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 πέθανε η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια γυναίκα που με το άκουσμα του ονόματός της ξυπνούν μνήμες συμφοράς. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Η ταγματάρχης της νεολαίας του Χίτλερ πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Υπεύθυνη για τα δεινά του τόπου. Υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.

«Φιλοφασίστρια, μηχανορράφος, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για το ρόλο του υπουργού της Αστυνομίας…» Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς σκιαγραφεί το ποιον της Φρειδερίκης η ιταλική «Παέζε Σέρα» σε άρθρο με αφορμή το θάνατό της.

50 υπογραφές ενάντια στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα


Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Έρη Ρίτσου
 και άλλες υπογραφές ενάντια στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Πενήντα προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, της διανόησης, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.α. υπογράφουν ένα κείμενο καταδίκης της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα κατά της νόμιμα εκλεγμένης
κυβέρνησης, ως κορύφωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα, ενώ καλούν ταυτόχρονα σε αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της.

Ακολουθούν το κείμενο και οι υπογραφές:

«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται σταδιακά άλλο ένα πραξικόπημα στην πολύπαθη Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ και η εγχώρια ολιγαρχία της Βενεζουέλας προσπαθούν να εγκαταστήσουν έναν μέχρι πρότινος άγνωστο αχυράνθρωπο τους που ουδέποτε ψηφίσθηκε από οποιονδήποτε στην εξουσία. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι νέα. Εδώ και αρκετά χρόνια οι ΗΠΑ και η εγχώρια ολιγαρχία προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

Συμφωνία - κρίκος ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά επικίνδυνων ανταγωνισμών


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Eurokinissi
Κυρίες και κύριοι,Η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή και το «πρωτόκολλο εισδοχής» της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ εξηγείται από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός, αφού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 13 - 14 Φλεβάρη, όταν συνέρχεται η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Μια διαδικασία που επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, σχετικά με τη διευθέτηση του Σκοπιανού.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ έγινε για να μαντρωθεί και ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ, για να επιταχυνθεί η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αποκαλύπτεται πόσο κούφια είναι τα λόγια της κυβέρνησης, η οποία, προσπαθώντας να εξωραΐσει τη συμφωνία, επαναλαμβάνει σαν μαγνητόφωνο ότι πρόκειται απλά για την επίλυση ενός διμερούς ζητήματος, «χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις».

Οτι η είσοδος της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ δήθεν δεν είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί δήθεν αποκλειστική επιλογή της γειτονικής χώρας.
Και τώρα, εκτός από το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της συμφωνίας, που καθορίζεται από τη ΝΑΤΟική ατζέντα, καθώς και το άρθρο 2, που προβλέπει ρητά την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, έρχεται και το «πρωτόκολλο εισδοχής», στην ελληνική Βουλή.

Φωτιά και σίδερο για τους λαούς η ενίσχυση του ΝΑΤΟ


Eurokinissi
Η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - με την οποία έπεσαν και τυπικά οι «αμπάρες» για να μπει ένας ακόμα λαός στη φυλακή της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας - αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των λαών της περιοχής που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τα όσα παπαγάλισαν και με αυτήν την ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη, για το ότι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια αποτελεί παράγοντα «ασφάλειας», «σταθερότητας» και «ευημερίας» για τους λαούς, αποτελούν πραγματική πρόκληση.
Ενίσχυση του ΝΑΤΟ, συνολικότερα και στην περιοχή, σημαίνει:
  • Ακόμα περισσότερες στρατιωτικές δυνατότητες για να επιβάλλει «διά πυρός και σιδήρου» τα σχέδια των ευρωατλαντικών μονοπωλίων. Ακόμα περισσότερες δυνάμεις, χρήμα και υποδομές για την υλοποίηση της επιθετικής στρατηγικής του, που ιεραρχεί ως νούμερο 1 στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, ανάβοντας το φιτίλι ακόμα κι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.