Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ !!!




 
ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ
ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !   
 
                                      Δεν μας τα λένε καλά εκεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μιλάνε συνεχώς για ανάπτυξη, για δουλειές, για έργα, για προσέλκυση τουριστών, αλλά τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν και αποκαλύπτουν την αποτυχία της πολιτικής τους.

Η Eurostat δημοσιοποιεί στοιχεία που δείχνουν τη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα την Αχαία στα…Τάρταρα !

Η οικοδόμηση της νέας Ελλάδας των πολλών…





Το κάλπικο αφήγημα ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν να προσδοκούν οφέλη από την καπιταλιστική ανάκαμψη και ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί «την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης, της εργασίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης» αναπαράγει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στην ελληνική έκδοση του “Economist – Ο Κόσμος το 2019”.

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, την ώρα που η κυβέρνησή του βαθαίνει την αντιλαϊκή επίθεση για την διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει ότι «το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Αναμασώντας τα περί «επιστροφής της κανονικότητας» και «τέλους της λιτότητας», ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι «η περίοδος των μνημονίων έληξε, τυπικά και ουσιαστικά, τον περασμένο Αύγουστο», την στιγμή που διατηρούνται άθικτοι και ενισχυμένοι όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι.

“Αναμνήσεις απο την κόλαση”



Ήταν τέτοιο το σοκ μου , τέτοιο το μούδιασμά μου , που δεν μπορούσα να νιώσω ούτε το απαραίτητο μίσος που έπρεπε να νιώσω για τους Ναζί εγκληματίες.” Βασίλι Νικολάιγιεβιτς, Ταγματάρχης του Κόκκινου Στρατού.

“Μπαίνοντας λευτερωτές στο Άουσβιτς οι εντολές του συντρόφου Στάλιν και του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν ξεκάθαρες:

“Αντιμετωπίστε τους επιζήσαντες αυτού του κολαστηρίου με όλη την ευγένεια , την τρυφερότητα και την αγάπη που έχετε μέσα σας. Κοιτάξτε τους στα μάτια σαν να κοιτούσατε τα παιδιά σας , τους γονείς σας , τους εραστές σας. Αγγίξτε τους απαλά και με κατανόηση και ποτέ μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις για να τους κατευθύνετε προς την οριστική έξοδο των μαρτυρίων τους διότι εάν υπήρχε κόλαση συντρόφοι , αυτοί οι άνθρωποι την ζήσανε σε όλη της την αγριότητα”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ


Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το υπουργείο Εργασίας
 
 
Το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» στις 12/12/2018
Το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» στις 12/12/2018
Ο «Ριζοσπάστης», στις 12 Δεκέμβρη 2018, παραπάνω δηλαδή από ενάμιση μήνα πριν, με ρεπορτάζ αποκάλυψε με ποιον τρόπο η κυβέρνηση αποκλείει εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ, που έχουν πάρει σπίτι μέσω στεγαστικών προγραμμάτων, από ρυθμίσεις που η ίδια είχε πολυδιαφημίσει, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την εξόφληση του σπιτιού τους.
 
Πιο αναλυτικά, θυμίζουμε πως ο «Ριζοσπάστης» είχε αποκαλύψει ότι κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του πρώην ΟΕΚ), αντί να υλοποιήσουν τις δικές τους ρυθμίσεις και να απαλλάξουν αυτούς τους ανθρώπους από την οικονομική θηλιά που τους έχουν βάλει, τη σφίγγουν ακόμα περισσότερο, κάνουν διάφορα ανεξήγητα και απίθανα τερτίπια και βάζουν τον κοσμάκη στη διαδικασία να πληρώνει δόσεις δανείου για τα επόμενα 30 χρόνια και για ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ!

Μάλιστα, το δημοσίευμά μας αναφερόταν σε συγκεκριμένη περίπτωση, κατά την οποία: Δικαιούχος εργατικής κατοικίας στο Ολυμπιακό Χωριό στο Μενίδι, ακούγοντας και γνωρίζοντας όλες αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, πήγε στον ΟΑΕΔ, αφού είχε αποπληρώσει περισσότερο από το 60% του ποσού για το σπίτι του, προκειμένου να κάνει την αίτηση ώστε να αρθεί η υποθήκη και επιπλέον να εισπράξει τη διαφορά που είχε καταβάλει πάνω από το 60%, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση. Υπέβαλε, λοιπόν, την αίτηση, αλλά τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν έχει λαμβάνειν τίποτα, αλλά πως θα πρέπει να πληρώσει και 5.584 ευρώ! Η μόνη «διευκόλυνση» ήταν ότι αυτό το ποσό μπορεί να το καταβάλει σε 360, από 240 δόσεις που προβλεπόταν αρχικά...