Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η Άχεντ Ταμίμι απωθεί ...Ρώσους στρατιώτες!

 

 

Στο σημερινό περιεκτικό άρθρο του «Ριζοσπάστη» με τίτλο «Ο πόλεμος της προπαγάνδας... και η προπαγάνδα του πολέμου» καταγράφονται μία σειρά από fake news των τελευταίων ημερών με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και η ευκολία με την οποία πλέον αυτά διαχέονται μέσω των social media σε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ !

 


ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ

 


4 ώρ. 

* Έγινε κανονικό μάθημα γιατί το σχολείο τους δεν έχει φύλακα, όπως ζήτησαν οι μαθητές πριν από 20 ημέρες, με τον Πελετίδη να εξηγεί στα παιδιά τι συμβαίνει στα σχολεία.
 
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Ανθείας, όπου τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Ευανθία Πεσματζόγλου, με τους δασκάλους και τους μαθητές που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη αυτή. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ρίχνει «λάδι στη φωτιά» με αποστολή πολεμικού υλικού και άλλες «υπηρεσίες» στους ΝΑΤΟικούς


Από την αποστολή υλικού στην Ουκρανία

Copyright 2022 The Associated

Από την αποστολή υλικού στην Ουκρανία
«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς. Πρόκειται μάλιστα για μια μόνο «ψηφίδα» της εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στα οποία η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή πρωτοστατεί, με βάση και την κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, αλλά και επιστρατεύοντας όλα τα ΝΑΤΟικά προσχήματα με τα οποία βυθίζει τον λαό μας ακόμη παραμέσα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για τη «μοιρασιά της λείας» στην περιοχή.

Η απόφαση για την αποστολή του πολεμικού εξοπλισμού τυπικά πάρθηκε χτες το πρωί, σε σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και κατόπιν, «με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην ΕΕ» - όπως ανέφερε το Μαξίμου - απέστειλε «αμυντικό υλικό» με δύο C-130 τα οποία έφυγαν για Πολωνία. Επίσης στέλνεται «ανθρωπιστική βοήθεια» (ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) συνοδεία του υφυπουργού Αμυνας Ν. Χαρδαλιά, με δύο αεροπλάνα cargo.

Θησαυρός

 

Ενας «κρυμμένος θησαυρός» από πρώτες ύλες είναι η Ουκρανία, πέρα από τη γεωστρατηγική της θέση που τη βάζει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Εκτός από το εκτεταμένο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που διέρχονται από το έδαφός της, τροφοδοτώντας την Ευρώπη, η Ουκρανία κρύβει στο έδαφός της κι άλλες πολύτιμες πρώτες ύλες, που αποτελούν «μήλον της Εριδος» για τα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Αμερικανοί και Ουκρανοί αναλυτές την παρουσιάζουν να διαθέτει το πλουσιότερο υπέδαφος στην Ευρώπη από πλευράς φυσικών πόρων, και συγκεκριμένα: Είναι πρώτη πανευρωπαϊκά σε βεβαιωμένα κοιτάσματα ουρανίου, δεύτερη στην Ευρώπη και δέκατη παγκοσμίως σε βεβαιωμένα κοιτάσματα τιτανίου, δεύτερη παγκοσμίως σε κοιτάσματα μαγγανίου, δεύτερη παγκοσμίως σε κοιτάσματα σιδήρου, δεύτερη πανευρωπαϊκά σε κοιτάσματα μολύβδου, τρίτη στην Ευρώπη και δέκατη τρίτη παγκοσμίως σε κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου, έβδομη στον κόσμο στα αποθέματα λιγνίτη. Επίσης, κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην καλλιεργήσιμη γη, την πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές ηλιόσπορου και ηλιελαίου, τη δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή κριθαριού, την τρίτη στην παραγωγή καλαμποκιού, την τέταρτη στην παραγωγή πατάτας, την πέμπτη στην παραγωγή σίκαλης και μελιού, την όγδοη στις εξαγωγές σιταριού, την ένατη στην παραγωγή αυγών και τη δέκατη έκτη στις εξαγωγές τυριών. Δεν είναι επομένως τυχαίο το «ενδιαφέρον» που δείχνουν τα ρωσικά και τα δυτικά μονοπώλια για το ποιος θα έχει την Ουκρανία στη σφαίρα της επιρροής του, προκειμένου να απομυζεί τον πλούτο από το έδαφος και το υπέδαφός της, παράλληλα με τα άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει η θέση της στον ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη.

Ο πόλεμος της προπαγάνδας... και η προπαγάνδα του πολέμου!


Το σύμβολο του πολέμου της προπαγάνδας. Ο κορμοράνος του Κουβέιτ ήταν στις ...ακτές της Βρετάνης
Το σύμβολο του πολέμου της προπαγάνδας. Ο κορμοράνος του Κουβέιτ ήταν στις ...ακτές της Βρετάνης
Ενας ανελέητος πόλεμος προπαγάνδας μαίνεται από την πρώτη στιγμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Είναι ένας παράλληλος πόλεμος, που συμπληρώνει τους βομβαρδισμούς, τις εχθροπραξίες και στοχεύει στο να κυριαρχήσει στο «πεδίο της μάχης» για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Στις σημερινές συνθήκες, που η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μαζική, που ο καθένας μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να είναι ο ίδιος φορέας αυτής της προπαγάνδας - ακόμα και άθελά του - με την ταχύτητα της πληροφορίας να ταξιδεύει υπερηχητικά, η αναπαραγωγή και προβολή εικόνων και βίντεο παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να αποδειχτεί ένας ανεκτίμητης αξίας «σύμμαχος» στην υλοποίηση και στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, στοχεύει μέσω της σκόπιμης διασποράς ψεύτικης πληροφορίας, εικόνας ή βίντεο, στο να στρέψει τους λαούς να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου.

Είναι βεβαίως χαρακτηριστικό ότι όλα τα βασικά ελληνικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά... Δεν είναι τυχαία επιλογή. Στόχος είναι να φτιαχτεί κλίμα που να στηρίζει την επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης για «ενεργό» εμπλοκή στην πλευρά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην οξυμένη αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Ουκρανία!

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 
Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το σοσιαλισμό!

 

  Πηγή: Associated Press

 

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Ουκρανία! Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το σοσιαλισμό!», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

1/ Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που υπογράφουμε αυτή την Κοινή Ανακοίνωση τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι έκθετες τόσο οι αστικές, όσο και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που για χρόνια πολεμούσαν την ΕΣΣΔ και πρόσφατα γιόρτασαν και τα 30 χρόνια από τη διάλυσή της, αποσιωπώντας το γεγονός πως η παλινόρθωση του καπιταλισμού σήμανε τη διάλυση ιστορικών εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και επανέφερε τους λαούς της ΕΣΣΔ στην εποχή της ταξικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η καπιταλιστική Ρωσία και «οι μωρές παρθένες»


Η καπιταλιστική Ρωσία και «οι μωρές παρθένες»

Η καπιταλιστική Ρωσία και «οι μωρές παρθένες»

Οταν οι δείκτες του ρολογιού ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στην ιστορία, τότε ο απλός άνθρωπος, ο εργαζόμενος, ο δάσκαλος, ο επιστήμονας, ο αγρότης, ο πραγματικός παραγωγός του πλούτου δηλαδή, πρέπει να βγει στο προσκήνιο και από κομπάρσος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να υψώσει το ανάστημά του και να «παλέψει» για το αναφαίρετο δικαίωμά του να ζήσει σε ένα κόσμο ειρηνικό!

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», είναι το απότοκο μιας σειράς εξελίξεων–ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών προκειμένου να διασφαλίσουν από καλύτερες θέσεις τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας τους.

Τα μέτρα–κυρώσεις που «πήραν» οι δυτικοί σύμμαχοι στοχεύοντας τράπεζες και Ρώσους ολιγάρχες, δείχνουν και ποιος κρατάει την εξουσία, δείχνουν και σε πιο «στρατόπεδο» ανήκει η σημερινή Ρωσία, στο καπιταλιστικό!

Η αλήθεια για τους νεοναζί στην Ουκρανία...


Τα φασισταριά του «Τάγματος Αζόφ» με τις σημαίες - σύμβολά τους, του ΝΑΤΟ και των ναζί
Τα φασισταριά του «Τάγματος Αζόφ» με τις σημαίες - σύμβολά τους, του ΝΑΤΟ και των ναζί
Ενα από τα επιχειρήματα της ρωσικής πλευράς για την εισβολή στην Ουκρανία είναι η ύπαρξη και δράση «ναζιστικών ακροδεξιών» ομάδων που συνδέονται με το ουκρανικό κράτος και την κυβέρνηση της χώρας. Προφανώς η επίκληση του «αντιφασισμού» από τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά της σχέδια στην περιοχή ...είναι προσχηματική αφού στοχεύει στα έντονα αντιφασιστικά αισθήματα των Ρώσων και των λαών της πρώην ΕΣΣΔ που πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρών την πάλη με τον φασισμό - ναζισμό. Δεν είναι επίσης «συνεπής» αφού η ίδια πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και είναι γνωστό ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται από διάφορους στην Ελλάδα, εκπροσώπους αστικών κομμάτων, δημοσιογράφους στα ΜΜΕ να υποστηρίξουν ότι η δράση και η ύπαρξη ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων υπό την καθοδήγηση των Ευρωατλαντικών δεν υπάρχουν ή είναι ένας μύθος που δημιουργήθηκε από τη ρωσική προπαγάνδα... δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και θολώνει τη μνήμη των γεγονότων που ζήσαμε το 2014 με το περίφημο «Ευρωμεϊντάν».
Μια μικρή αναδρομή την ιστορία του φασισμού στην Ουκρανία, πολέμιου και αιχμή του δόρατος κατά της Σοβιετικής Ενωσης, στην οποία εντάχτηκε η επαναστατημένη Ουκρανία από το 1922, είναι χρήσιμη.

Να βρουν τείχος

 

 

Την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, στέλνοντας πολεμικό υλικό στην πρώτη γραμμή, διαθέτοντας υποδομές και Ενοπλες Δυνάμεις για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στηρίζοντας με «υπερβάλλοντα ζήλο» όλα τα ευρωατλαντικά προσχήματα, με τα οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί η πιο βαθιά εμπλοκή.

Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, που παρουσιάζεται ως «ΝΑΤΟικότερη των ΝΑΤΟικών» και «παίζει τα ρέστα της» για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την αναβάθμισή της στην περιοχή, πρέπει να συναντήσει τείχος από τον λαό μας, από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Καμία σχέση με την αλήθεια δεν έχουν τα παραμύθια ότι στόχος είναι να στηθεί «ανάχωμα στον αναθεωρητισμό και τις αλλαγές συνόρων». Ο «αναθεωρητισμός» πηγάζει από τη διαρκή πάλη για μοίρασμα αγορών και εδαφών, όπου το ΝΑΤΟ έχει πρωτοστατήσει.