Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, καταρρέουν μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στην Ενέργεια

 

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δήλωση Μητσοτάκη σχετικά με την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, αναφέρει τα εξής:  

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους” καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, συνολικά μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Πανηγυρίζει για την «έξοδο από την εποπτεία», αποκλείοντας αναπλήρωση των απωλειών για το λαό

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας.

Αυτό που απέκρυψε επιμελώς όμως είναι ότι το ασφυκτικό πλαίσιο για τον λαό παραμένει από την ύπαρξη των ελέγχων των Ευρωπαϊκών Εξαμήνων, του Δημοσιονομικού Συμφώνου, του Συμφώνου για το Ευρώ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20-21 Αυγούστου

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20-21 Αυγούστου:

 

  • Από την ενισχυμένη εποπτεία… στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ: Οργάνωση - αντεπίθεση του λαού για να σπάσει ο «φαύλος κύκλος»
  • Θεσμικό πλαίσιο για τις υποκλοπές: «Κανόνας» η παρακολούθηση των πάντων με φερετζέ τις «ανεξάρτητες αρχές»
  • Πρόσφυγες - Μετανάστες: «Ζάρια» με τον θάνατο εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – κυβερνήσεων
  • Στεφανοβίκειο Μαγνησία: Υποδομές δεκάδων εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών
  • 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Με τη νέα γενιά στη μάχη για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέα χαράτσι για την Ενέργεια στις πλάτες των λαών
  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση για τα αναλώσιμα των διαβητικών

Αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες, για να σπάσει ο «φαύλος κύκλος»

 

Την ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βιώνουν το ατέλειωτο κύμα ακρίβειας και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναμένεται δε περαιτέρω επιδείνωση τον προσεχή χειμώνα, κυβέρνηση και Κομισιόν «πανηγυρίζουν» για το ότι το Σάββατο 20 Αυγούστου η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Πρόκειται για μια αισχρή κοροϊδία, αφού παραμένουν όλοι οι μηχανισμοί εποπτείας μέσω των Ευρωπαϊκών Εξαμήνων και των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλωστε, η ίδια η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της πριν μερικές μέρες, όπου αναφερόταν στην έξοδο από τη λεγόμενη εποπτεία, ανέφερε:

«Η λήξη της ενισχυμένης εποπτείας (...) θα ολοκληρώσει την επιστροφή της Ελλάδας στο τακτικό πλαίσιο οικονομικής εποπτείας. Αυτό σημαίνει ότι η παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της Ελλάδας θα συνεχιστεί τόσο στο πλαίσιο της καθιερωμένης μεταπρογραμματικής εποπτείας, όσο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα συνεχίσει την παρακολούθηση της ικανότητας αποπληρωμής της Ελλάδας στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις. Επιπλέον, σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας».