Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.


Ένα διαφορετικό εξώδικο στην εφορία από επαγγελματία της Καλαμάτας!


Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!

 Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.


Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.

Το ψυχεδελικό αφήγημα της έντιμης αριστεράς



Το νέο επιμέρους αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της ευρύτερης αφήγησης του «αριστερού success story» είναι αυτό της έντιμης αριστεράς. Της έντιμης αριστεράς που φέρνει έντιμα μνημόνια, κόβει έντιμα μισθούς και συντάξεις, πλειστηριάζει έντιμα την λαϊκή κατοικία, ξεπουλάει έντιμα την δημόσια περιουσία, ρεμβάζει έντιμα προς την αντίθετη κατεύθυνση, όταν φυλακίζονται άνθρωποι χωρίς κανένα στοιχείο. Το αφήγημα της έντιμης αριστεράς είναι μια φαρσοκωμωδία, μια καταγέλαστη και ερασιτεχνική κυβερνητική κατασκευή, δείγμα μιας έκδηλα ενδεούς πολιτικής τακτικής.

Η ΕΕ συνιστά επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης των προϊόντων!



Να παρέμβει στον επιχειρηματικό ανταγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με τις προδιαγραφές των προϊόντων, ενισχύοντας τα ευρωενωσιακά μονοπώλια, επιχειρεί η ΕΕ, στόχος που αποτυπώνεται σε Εκθεση που ενέκρινε στις αρχές Ιούλη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των προϊόντων, κυρίως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών.

Η Εκθεση εντοπίζει ως πρόβλημα τη συρρίκνωση του χρόνου ζωής παραγόμενων προϊόντων, πολλά απ' τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν ενσωματωμένο ελάττωμα ώστε οι επιχειρήσεις που τα παράγουν να είναι βέβαιες για την αχρήστευση και απόσυρσή τους στο χρόνο που έχει προγραμματιστεί. Η πρακτική της προγραμματισμένης απαξίωσης, ένδειξη του παρασιτισμού του καπιταλισμού, πλήττει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, πρόβλημα για το οποίο η Εκθεση εισηγείται μια σειρά από μέτρα, που ταυτόχρονα φυσικά υπηρετούν τη «στήριξη του ευρωπαϊκού τομέα των επισκευών», την «ώθηση στην τοπική οικονομία και την εσωτερική αγορά» κ.λπ.

Οι προτεραιότητες δεν κρύβονται...


Παλιά και νέα μέτρα, μνημόνια διαρκείας και μπόλικη κοροϊδία ...η «ανάπτυξη» της κυβέρνησης για το το λαό...
Icon
Παλιά και νέα μέτρα, μνημόνια διαρκείας και μπόλικη κοροϊδία ...η «ανάπτυξη» της κυβέρνησης για το το λαό...
Στην εφάπαξ επιδότηση με τα ψίχουλα των 100 ευρώ για τις οικογένειες δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου που χρωστούν στη ΔΕΗ και έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνία διακανονισμού του χρέους, προχώρησε η περιφέρεια Αττικής.
 Τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χαράτσια της ΔΕΗ και σε άλλα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, η περιφερειακή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί τη δήθεν κοινωνική πολιτική της στην απόδοση του εν λόγω εξαιρετικά μικρού ποσού. Μάλιστα, το ποσό αυτό δίνεται μόνο σε όσους έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο της... επιβράβευσης όσων προσπαθούν να αποπληρώσουν το χρέος τους, όπως ειπώθηκε προκλητικά στην προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη διοίκηση. Το ποσό των 150 ευρώ θα δοθεί σε κάποιες κατηγορίες πιο ευάλωτες.

Ωστόσο και τα δύο ποσά αναμένεται να μειωθούν ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, καθιστώντας την εξαγγελία της περιφερειακής διοίκησης ένα ακόμα πυροτέχνημα. Συνολικά αναμένεται να δοθεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ευτελές μπροστά στα 35 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ, στα 7 εκατομμύρια ευρώ για τον ΠΑΟ και στα 75 εκατομμύρια ευρώ για το Φαληρικό Δέλτα που αποφάσισε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που καταδεικνύει και τις προτεραιότητές της.