Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο Πογκμπά αγοράζει την trainose!


treno

Ο Πογκμπά πουλήθηκε από τη Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάτεντ έναντι του ποσού των 120 εκατομμυρίων ευρώ! Τα τριπλάσια χρήματα από όσα πουλήθηκε η trainose! Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πογκμπά σκέφτεται να δώσει κάτι παραπάνω και ν’ αγοράσει την trainose, αφού τα πόδια του, το οποία κλωτσούν ένα τόπι, κοστίζουν τριπλάσια από την trainose που φτιάχτηκε με την δουλειά δεκαετιών του Ελληνικού λαού!

Τα παραπάνω δεν είναι ούτε πλάκα, ούτε ανέκδοτο, ούτε παθογένεια, ούτε στρέβλωση! Η αξία ενός ποδοσφαιριστή να ξεπερνά κατά το τριπλάσιο την αξία των σιδηροδρόμων της Ελλάδας! Να υπερεκτιμώνται τραγικά πόδια που κλωτσούν μια μπάλα και να υποτιμάται η αξία μιας ολόκληρης επιχείρησης, ώστε αυτή να δοθεί σχεδόν τζάμπα στον κάθε απατεώνα ιδιώτη! Είναι η σαπίλα που ζούμε σήμερα και λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...


«Ανάγκα και θεοί πείθονται», αλλά ο Γ. Δραγασάκης υπερέβη τα εσκαμμένα. Είναι αναντίρρητα μεγάλη η ανάγκη της κυβέρνησης να πείσει το λαό ότι, κόντρα στην πραγματικότητα που βιώνει, υπάρχει και μια άλλη ελπιδοφόρα και φιλολαϊκή προοπτική, αλλά απ' το σημείο αυτό έως το να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο υπάρχει χάσμα απροσμέτρητο. Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα ωφελήσει το λαό, που στο μεταξύ σφαγιάζεται για την επίτευξή της, λέγοντας ότι «σε όλον τον κόσμο οι οικονομίες που ανακάμπτουν είναι αυτές που δημιουργούν απασχόληση, αυξάνουν τις επενδύσεις και βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα». 
 
Προσπαθώντας, μάλιστα, να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του επικαλείται «τα ειδικά προγράμματα εγγυημένης, μισθωτής εργασίας 6 - 12 μηνών, στα οποία προβλέπονται 90.000 θέσεις και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στα οποία αντιστοιχούν 42.000 θέσεις, συνολικά δηλαδή 132.000 θέσεις για το 2016». 
 
Τα προγράμματα, δηλαδή, ανακύκλωσης ανέργων. Βεβαίως, οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο. Αρα, σταγόνα στον ωκεανό οι κυβερνητικές λύσεις στην ανεργία.